ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/6/15

Νοσοκομεία για ...ευρωπαϊκά κλάματα και αιτήματα για προσλήψεις, Τι είδε ο Αυστριακός Καγκελάριος στον Ευαγγελισμό!


Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Νοσοκομεία για ...ευρωπαϊκά κλάματα και αιτήματα για προσλήψεις

Απ΄όλα έχει η σημερινή μέρα... Επίσκεψη του καγκελάριου της Αυστρίας στον "Ευαγγελισμό", προφανώς για να πιστοποιήσει κι αυτός μετά τους Γερμανούς βουλευτές τα χάλια μας καθώς δηλώνει αλληλέγγυος της Ελλάδας, ταξίδι του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στις Βρυξέλλες όπου θα θέσει το ζήτημα των 13.000 προσλήψεων στην Υγεία, αλλά και πρόβλημα με τους προμηθευτές που δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Aίτημα για 13.000 προσλήψεις σε ΕΣΥ και ΠΕΔΥ κομίζει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και τρεις Επιτρόπους.

Εν τω μεταξύ επισκέψεις σε δομές υγείας πραγματοποίησε νωρίτερα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Β. Φάιμαν ο οποίος επισκέφθηκε τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη, το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας και τον Ευαγγελισμό, λίγες ώρες πριν το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα.


Στο κοινωνικό ιατρείο, ο ίδιος έκανε δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίζοντας: «Για εμένα είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας. Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες» υπογράμμισε, για να επισημάνει: «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται τις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, ενόψει του Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, όπου εκτός από τον κ. Σουλτς, θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ε.Ε., κ. Δ. Αβραμόπουλο, την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Μ. Thyssen, τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, κ. V. Andriukaitis και τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ ο κ. Π. Κουρουμπλής θα συναντηθεί και με Ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Το σχέδιο δράσης της ελληνικής κυβέρνησης αφορά σε 13.000 προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν δημιουργηθεί 22.000 κενά στο ΕΣΥ.  Ο υπουργός Υγείας πάντως έχει τονίσει ότι το εν λόγω σχέδιο δράσης δεν συνδέεται με την διαπραγμάτευση και με την επικείμενη συμφωνία, καθώς οι προσλήψεις θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, από το ΕΣΥ σήμερα λείπουν: 3.500 νοσηλευτές, 200 μαίες, 500 ακτινολόγοι, 100 στελέχη διοίκησης μονάδων υγείας, 300 βοηθοί μικροβιολογικού, 750 φαρμακοποιοί και βοηθοί, 150 λογοθεραπευτές, 500 πληρώματα ασθενοφόρων, διασώστες και τραπεζοκόμοι, 250 διαιτολόγοι, 150 εργοθεραπευτές, 100 επισκέπτες υγείας, 150 κοινωνικοί λειτουργοί, 700 τραυματιοφορείς, 3.000 καθαριστές και 2.000 προσωπικό φύλαξης.

Την ίδια ώρα, η ώρα είναι δύσκολη για τον ΕΟΠΥΥ και τους προμηθευτες του. Οι τελευταίοι έχουν λαμβάνειν 1,2 δισ ευρώ από νοσοκομεία, ιδιώτες και ΙΚΑ, ενώ μόνο το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων χρωστά περί τα 60 εκατ. ευρώ, με ληξιπρόθεσμα από τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011. Επιπλέον, και το Ερρίκος Ντυνάν χρωστά στους προμηθευτές αναλωσίμων και ιατρικής τεχνολογίας πάνω από 60 εκατ. ευρώ.

Πηγή: iatropedia.gr


Τι είδε ο Αυστριακός Καγκελάριος στον Ευαγγελισμό! Γιατί δεν τον υποδέχτηκε κανείς από το υπουργείο Υγείας;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Είδε ήλθε και απήλθε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν χωρίς όμως να τον υποδεχθεί κανένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Μπορεί ο Καγκελάριος της Αυστρίας να είδε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λόγω και της θέσης του άλλωστε, κανείς όμως από το υπουργείο Υγείας δεν …καταδέχτηκε να τον υποδεχθεί στον Ευαγγελισμό, τον οποίο και επισκέφθηκε προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο σύστημα υγείας.


Ο κ.Φάιμαν μετέβη το πρωί της Τετάρτης στον Ευαγγελισμό συνοδευόμενος από συμβούλους και συνεργάτες του όπου και τον υποδέχτηκε μόνο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος ο οποίος και τον ξενάγησε στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με καλή διάθεση ο Αυστριακός Καγκελάριος περπάτησε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών το οποίο για έναν περίεργο λόγο δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση εκείνη την ώρα παρότι καθημερινά πνίγεται από ασθενείς.


Στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε θαλάμους αλλά και σε άλλα τμήματα για να καταλήξει στα νέα χειρουργεία του νοσοκομείου.
Ο Βέρνερ Φάιμαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ρωτούσε συνεχώς τον διοικητή του νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ευαγγελισμός εξαιτίας των περιορισμένων κονδυλίων, ενώ στους διαδρόμους δεν παρέλειπε ακόμη και να χαιρετά με άνεση τους εργαζόμενους που συναντούσε.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του, με την επίσκεψη του αυτή θέλησε να δείξει και εμπράκτως το ενδιαφέρον της χώρας του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας.

Βέβαια αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τον Αυστριακό Καγκελάριο δεν τον υποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δεδομένου ότι ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά τόσο από τους Έλληνες παρεβρισκόμενους, όσο και από την Αυστριακή αντιπροσωπεία με τη δέουσα βέβαια διακριτικότητα.
Προς ώρας παραμένει άγνωστο γιατί το υπουργείο υγείας έστω εθιμοτυπικά δεν υποδέχτηκε τον Αυστριακό Καγκελάριο έστω και σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα.

Πηγή: iatropedia.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews