ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/6/15

Θέμα στην Βρετανική Daily Mail τα «Αρχαία Ασθενοφόρα» στην Ελλάδα

Αθήνα 14/6/2015
Ώρα :19:55Οδοιπορικό στα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία έκανε ένας Βρετανός ανταποκριτής της Daily Mail!
Σοκαρισμένος δηλώνει ο Ίαν Μπιρέλι και περιγράφει μια απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τις υποδομές της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Αναφέρεται σε μωρά που είναι «όμηροι» ενός άθλιου συστήματος υγείας, ενώ οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα.
Ακόμα στο δημοσίευμα ο Ίαν Μπιρέλι γράφει ότι είδε ανθρώπους να πεθαίνουν κατά χιλιάδες «γιατί το κράτος δεν μπορεί να τους «θεραπεύσει» και όπως αναφέρει: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλληγορία πως η υγεία μιας χώρας φαίνεται από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που διαθέτει».
Ο δημοσιογράφος φρικαρισμένος με την εικόνα που συνάντησε, λέει χαρακτηριστικά στους Βρετανούς αναγνώστες: «Αν ήταν η χώρα σας, θα κλαίγατε από πόνο και ντροπή».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, που επισκέφθηκε εφημερεύοντα νοσοκομεία στην Αθήνα, την Νίκαια και τον Πειραιά, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει ένα κάποτε υπερήφανο έθνος να καταστρέφεται μέρα με τη μέρα.
«Σε κάθε νοσοκομείο της Αθήνα, κάθε ιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε οδηγός ασθενοφόρου έχει να διηγηθεί μια θλιβερή ιστορία» αναφέρει ο δημοσιογράφος και κάνει αναφορά στα «αρχαία» ασθενοφόρα, αλλά και στις βασικές ελλείψεις των νοσοκομείων, από φάρμακα μέχρι επιδέσμους!
Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος
Πηγη : www.star.gr
Διαβάστε το άρθρο της Daily Mail   ΕΔΩ 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews