ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/6/15

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!, Π. Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με την επάρκεια των φαρμάκων


Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αυτό που όλοι μέχρι σήμερα φοβόμασταν ακόμη και να συζητήσουμε, φαίνεται πως είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων με βάση τις τελευταίες δραματικές πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις.

Πολλοί ασθενείς αγωνιούν ήδη τι θα γίνει στην περίπτωση χρεωκοπίας της χώρας μας κι αν θα μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους, γεγονός που αποτυπώνεται και στα ερωτήματα που φθάνουν στα φαρμακεία της γειτονιάς.
Φαίνεται όμως πως τόσο οι φαρμακευτικές εταιρείες όσο και το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα, είχαν προβλέψει τι θα πρέπει να γίνει σε ένα ενδεχόμενο «ατυχήματος» για τους ασθενείς.

Παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς μιλώντας στο HealthReport.gr ήταν πλήρως καθησυχαστικοί διαβεβαιώνοντας πως οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική τους περίθαλψη και δε θα στερηθούν φάρμακα τα οποία κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Εξάλλου με βάση και τους διεθνείς κανονισμούς, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να έχουν αποθέματα φαρμάκων τουλάχιστον για τρεις μήνες ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες προκύψουν σε μία χώρα.

Άλλωστε εδώ και καιρό οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν καταρτίσει ειδικό έκτακτο σχέδιο για την πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρώ ή με διπλό νόμισμα. Οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Φορείς του κλάδου (EFPIA) είχαν έτοιμο το σχέδιο το οποίο εξασφαλίζει την επάρκεια φαρμάκων για τη χώρα μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το έκτακτο σχέδιο που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr : «Έκτακτο σχέδιο των Φαρμακοβιομηχανιών για χρεωκοπία της Ελλάδος! Τι προβλέπει»

Όπως και να χει σε ετοιμότητα είναι και οι ελληνικές εταιρείες οι οποίες διατηρούν αντίστοιχα αποθέματα για τους ασθενείς ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στη διάθεση φαρμάκων και στην κάλυψη των πασχόντων.

Πηγή: healthreport.grΠαναγιώτης Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με την επάρκεια των φαρμάκων
Από Βασίλη Βενιζέλο

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την επάρκεια των φαρμάκων στην χώρα μας παρείχε το Σάββατο 27 Ιουνίου στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί της πρότασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διενέργεια δημοψηφίσματος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε χαρακτηριστικά τα εξής σχετικά:

"Κυκλοφορούν ορισμένες φήμες στο διαδίκτυο για την έλλειψη φαρμάκων. Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί αυτή τη διαδικασία. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα και διαβεβαιώνω κατηγορηματικά τον ελληνικό λαό, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στον τομέα του φαρμάκου".
Δημοσιεύτηκε 28/6/2015, 18:32

Πηγή: ygeia360.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews