ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/7/15

ΑΔΕΔΥ, Παραμένει ακέφαλη από τον Δεκέμβρη του 2013 επειδή οι παρατάξεις δεν μπορούν να τα βρουν για να συγκροτηθεί προεδρείο….


Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015
ΕΚΑΒNews

Το διάστημα από το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (Δεκέμβριος 2013) κι έπειτα, η Συνομοσπονδία (ΑΔΕΔΥ) ταλαιπωρείται από την έλλειψη σαφούς προσανατολισμού, αδράνεια και εκφυλισμό, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την έκπτωσή της από τον κεντρικό πολιτικό και κοινωνικό της ρόλο.
Μεταξύ των εργαζομένων στο Δημόσιο είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης έχει συμβάλλει καθοριστικά η επί ενάμιση χρόνο έλλειψη συγκρότησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και η πεισματική άρνηση κάποιων για σχηματισμό προεδρείου.
Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση της η Πρωτοπορία ΠΟΣΔΗΣΠ (Πολιτική Συνδικαλιστική Δημοκρατική Σοσιαλιστική Παράταξη) «Συνολική επανεκλογή και ανασυγκρότηση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ», 26/6/2015

Λίγες ημέρες πριν στις 24/6/2015 κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ τα μέλη της παράταξης ΠΑΣΚ-ΔΥ & Δίκτυο Αυτόνομων Αγωνιστικών Δημοκρατικών Σχημάτων και Κινήσεων στο Δημόσιο, υπέβαλαν στο Όργανο τις παραιτήσεις τους και καλούσαν κάθε συνδικαλιστική συλλογικότητα να πράξει το ίδιο, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, αρχές, ακεραιτότητα και δεοντολογική συμπεριφορά.
«Οι δυνάμεις που διαμορφώθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο, μετά το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, δεν εκφράζονται αναλογικά στην Εκτελεστική Επιτροπή. Τίθεται λοιπόν θέμα αποκατάστασης της αναλογικότητας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού σε αντίθετη περίπτωση ανοίγει μείζον ζήτημα γνησιότητας της σύνθεσης της Εκτελεστικής και οδηγεί σε αμφισβητήσεις που περιπλέκουν την ήδη προβληματική κατάσταση στη λειτουργία της ΑΔΕΔΥ. Είναι επιβεβλημένη η επανεκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής ώστε να καταγραφούν οι πραγματικοί συσχετισμοί στα Όργανα της Συνομοσπονδίας και η συγκρότηση Προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ.

Το ΜΕΤΑ πρώην Αυτόνομη Παρέμβαση με Ανακοίνωση, 24/6/2015 καταγγέλλει τις παραιτήσεις  και ζητάει: «Άμεση προκήρυξη έκτακτου εκλογοαπολογιστικού και οργανωτικού συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, ώστε να καταγραφούν οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων και να δοθεί νέα ώθηση στη δράση της ΑΔΕΔΥ στην κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε και, ακόμη, να αποφασιστούν οι αναγκαίες οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές».

Η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση δεν έχει εκλέξει προεδρείο εδώ και 18 μήνες από την διεξαγωγή του τελευταίου συνεδρίου της.

Η ΑΔΕΔΥ σήμερα παραμένει ακέφαλη  επειδή όσες φορές και εάν έχει συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή οι παρατάξεις δεν μπορούν να τα βρουν για να συγκροτηθεί προεδρείο….

35ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο ΑΔΕΔΥ
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Με Δελτίο τύπου 3.12.2013 η ΑΔΕΔΥ δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της. Εκλέχθηκε το νέο  85μελές Γενικό Συμβούλιο, η Ελεγκτική Επιτροπή και η Επιτροπή Πιστοποίησης.

Παρατάξεις και αναλογία στο Γ.Σ.
και την εκπροσώπηση οκτώ συνδυασμών στο επίπεδο της Ε.Ε.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποτελείται από 85 μέλη και σε αυτό εκπροσωπούνται οκτώ συνδυασμοί.
Π.Α.Σ.Κ. – Α.Δ.Κ. –Δ.Υ. 22 έδρες στο Γ.Σ
Δ.Α.Κ.Ε. – Δ.Υ. 19 έδρες στο Γ.Σ.
Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία 14 έδρες στο Γ.Σ.
Δ.Α.Σ.-Π.Α.Μ.Ε. 11 έδρες στο Γ.Σ.
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις – Κινήσεις 8 έδρες στο Γ.Σ.  
Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή 8 έδρες στο Γ.Σ.
Δίκτυο Εργαζομένων 1 έδρα στο Γ.Σ.
Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων 1 έδρα στο Γ.Σ.
ΕΡΓ.Α.Σ.-Ταξική Πορεία 1 έδρα στο Γ.Σ.

Δείτε εδώ τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Γενικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Πιστοποίησης της ΑΔΕΔΥ-Δεκέμβριος 2013

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή-Αναλογία παρατάξεων
Η αναλογία των παρατάξεων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής
Π.Α.Σ.Κ.-Δ.Υ.  4 Μέλη στην Ε.Ε.
Δ.Α.Κ.Ε.-Δ.Τ. 4 Μέλη στην Ε.Ε.
Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία 3 Μέλη στην Ε.Ε.
Δ.Α.Σ.-ΠΑ.Μ.Ε. 2 Μέλη στην Ε.Ε.
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις – Κινήσεις 2 Μέλη στην Ε.Ε.
Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή 2 Μέλη στην Ε.Ε.

Η διάσπαση της ΠΑΣΚ-ΔΥ και η αποδυνάμωση της, η μερική αποδυνάμωση της ΔΑΚΕ-ΔΤ, η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή που αποτελεί διασπασθέν κομμάτι της ΠΑΣΚ-ΔΥ, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΜΕΤΑ) που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, οι Συσπειρώσεις-Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και το Δ.Α.Σ.-ΠΑ.Μ.Ε., συνθέτουν τους νέους συσχετισμούς που προέκυψαν από  το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Η μη αποδοχή από την πλειοψηφία των συμβούλων και των παρατάξεων αναλογικού, αντιπροσωπευτικού προεδρείου καθιστά αδύνατη μέχρι σήμερα την σύνθεση προεδρείου παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έχουν γίνει.

Η ΠΑΣΚ-ΔΥ & Δίκτυο Αυτόνομων Αγωνιστικών Δημοκρατικών Σχημάτων και Κινήσεων στο Δημόσιο με την «ΔΗΛΩΣΗ των εκπροσώπων της ΠΑΣΚ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Υ. στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, 17/12/2013» αναφέρει «Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε πλευρά να κρατήσει στάση υπευθυνότητας, προκειμένου να συγκροτηθεί το Προεδρείο και η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν επέλεξαν την παράλυση και την αδράνεια της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά τη δυναμικότερη παρουσία και παρέμβασή της στα πράγματα».

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων με ανακοίνωση «Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων για τη συγκρότηση Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., 30/12/2013» αναφέρουν ότι δεν υπάρχει η συγκροτημένη πλειοψηφία που θα μπορέσει να οδηγήσει τη Συνομοσπονδία σε μια ταξική κατεύθυνση. 

Η  Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία (Α.Α.Ρ.Σ.) ΑΔΕΔΥ  που υποστηρίζεται από το ΜΕΤΑ,  με Δελτίο τύπου της 7/1/2014 δηλώνει: «Παρά τις προσπάθειες που έκανε μέχρι σήμερα, για τη συγκρότηση προεδρείου -που θα έπαιρνε υπόψη τα αποτελέσματα του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και την αποδοκιμασία, των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά και την σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Για την αρνητική μέχρι τώρα εξέλιξη σημαντική ευθύνη φέρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Συσπειρώσεων.»

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή «Ανακοίνωση για τη συγκρότηση και τη λειτουργία των οργάνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά το 35ο τακτικό της Συνέδριο,3/3/2014» αναφέρει: «Δυστυχώς όμως, αυτό το οποίο βιώσαμε ήταν μια άκαρπη και ανούσια περιπλάνηση στον «ωκεανό» των δισταγμών, των υπαναχωρήσεων και των ανομολόγητων βέβαια σεχταριστικών τακτικών. Γίναμε και γινόμαστε ακόμη θεατές μιας υποκριτικής διαδικασίας όταν εν πολλοίς οι ίδιοι που πανηγυρίζουν για την αλλαγή των συσχετισμών στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ….»

Η ΔΑΚΕ –Δ.Τ. «Ανακοίνωση Δ.Α.Κ.Ε. 24/6/2014» αναλύει τους συσχετισμούς και τονίζει ότι η μη ανάδειξη προεδρείου είναι συνειδητή επιλογή της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΜΕΤΑ) «Κατά την αρχική συγκρότηση σε προεδρείο της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΜΕΤΑ) που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή που αποτελεί διασπασθέν κομμάτι της ΠΑΣΚ, οι Συσπειρώσεις-Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότειναν ένα Προεδρείο – αγωνιστικό, προγραμματικό, αντιμνημονιακό- με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, στο οποίο δε «χωρούν» οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ.
Η ΔΑΚΕ πιστή στις αρχές της ως προς τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων πρότεινε αναλογικό, αντιπροσωπευτικό προεδρείο».
«Προσφέραμε τη στήριξη των δυο (2) μελών της παράταξής μας στα προερχόμενα από την αριστερά 7 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Αυτόνομη Παρέμβαση 3–Π.Α.ΜΕ. 2 και Αγωνιστικές Κινήσεις-Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις 2) παραμένοντας ανοιχτοί σε όλους τους δυνατούς «συνδυασμούς». Στήριξη που αφορούσε ακόμη και στη μη συμμετοχή μας στο Προεδρείο αν αυτό μπορούσε να διευκολύνει στη συγκρότησή του.»


Στις 14/10/2014 έγινε άλλη μια απόπειρα για την συγκρότηση προεδρείου χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.
Το ΜΕΤΑ( πρώην Α.Α.Ρ.Σ.) ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωση 14/10/2014, αναφέρει: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για τη συγκρότηση του προεδρείου της, δέκα μήνες μετά το συνέδριό της, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, στέλεχος του ΜΕΤΑ, έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και έλαβε επτά(7) στους δεκαεπτά(17) ψήφους (3 του ΜΕΤΑ, 2 των Αριστερών Συσπειρώσεων και 2 της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής), με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί.
Αξιοσημείωτη είναι η μετατόπιση των δύο εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι οποίοι, εδώ και δέκα μήνες απέχουν από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου, από θέση αρχής. Σήμερα, βγαίνοντας από τον πολύμηνο λήθαργό τους, αποφάσισαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας λευκό προκειμένου-κατά δήλωσή τους- να αποτρέψουν την πιθανότητα εκλογής του Γρηγόρη Καλομοίρη στη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ».

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή για την ίδια συνεδρίαση με Ανακοίνωση για την συγκρότηση προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ 16/10/2014, αναφέρει ότι: «Μετά τις συνεχιζόμενες άκαρπες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη μη συγκρότηση Προεδρείου, τα Μέλη της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» αποφασίσαμε να αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις έως ότου συγκροτηθεί το όργανο. Είναι ο μοναδικός τρόπος που απέμεινε προκειμένου να θέσουμε προ των ευθυνών τους τις παρατάξεις εκείνες των οποίων ο δογματισμός, η διστακτικότητα και η αναβλητικότητα στερεί τους εργαζόμενους από το αναγκαίο και καθοριστικό βήμα για έναν νέο ταξικό και αγωνιστικό προσανατολισμό της Συνομοσπονδίας

Μέχρι σήμερα πάντως, η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση (ΑΔΕΔΥ) δεν έχει εκλέξει προεδρείο....Οργανωτικό – Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ
Το 35o Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ έλαβε απόφαση να πραγματοποιηθεί καταστατικό συνέδριο το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή για να οργανώσει το συνέδριο και να διερευνήσει τη δυνατότητα σύγκλισης των προτάσεων των παρατάξεων, ενώ το Γενικό Συμβούλιο της 26 Αυγούστου πήρε απόφαση για τη διεξαγωγή του στα μέσα του Δεκέμβρη.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου 2014 λαμβάνοντας υπόψιν: α) Την απόφαση του 35ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για πραγματοποίηση οργανωτικού -καταστατικού Συνεδρίου εντός του 2014
β) την αναγκαιότητα για οργάνωση και για πιο αποτελεσματική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, συμμετοχή και έκφραση των εργαζομένων,
αποφάσισε ομόφωνα:
1. Την προκήρυξη του Οργανωτικού – Καταστατικού Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 σύμφωνα με το άρθρο 31, σε συνδυασμό με τα άρθρα 27 και 28 του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
2. Εξουσιοδοτεί την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την οργάνωση του Συνεδρίου και την άμεση ανάπτυξη των σχετικών επεξεργασιών – προτάσεων καθώς και του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος: Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ομοσπονδίες, Πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Σωματεία, Νομαρχιακά Τμήματα και ευρύτερα τους εργαζόμενους αξιοποιώντας διαδικασίες και μέσα που διαθέτει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι οργανώσεις που την απαρτίζουν.
3. Ορίζει όπως, έως την επόμενη συνεδρίαση του Γ.Σ., η Ε.Ε. να προετοιμάσει και να παρουσιάσει τον σχετικό προγραμματισμό οργάνωσης του Συνεδρίου και του αναγκαίου ανοικτού και ευρύτερου προσυνεδριακού διαλόγου.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις κατέθεσαν τις προτάσεις τους.
Πρόταση της Π.Α.Σ.Κ. ΑΔΚ για το επικείμενο Οργανωτικό – Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, 11/11/2014

Πρόταση Δ.Α.Κ.Ε. για το καταστατικό οργανωτικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, 18/11/2014

Οι προτάσεις του Μ.Ε.Τ.Α. για το Οργανωτικό-Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, 12/11/2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣστο ΔΗΜΟΣΙΟ, Πρόταση για το καταστατικό – οργανωτικό συνέδριο, 14/11/2014

Πρόταση της παράταξης «ΔημοσιοϋπαλληλικήςΑνατροπής» για το Οργανωτικό-Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, 4/12/2014

Η συνεδρίαση όμως του Γ.Σ. της 1 Δεκεμβρίου 2014 έλαβε απόφαση κατά πλειοψηφία για την πραγματοποίηση του Οργανωτικού-Καταστατικού ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ πριν το επόμενο ΤΑΚΤΙΚΟ Συνέδριο.

Δείτε την απόφαση ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1 Δεκεμβρίου 2014, 8/12/2014 εδώ

Το Μ.Ε.Τ.Α. καταγγέλλει την απόφαση: ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ «τορπίλισαν» το Οργανωτικό-Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, 3/12/2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ, Δήλωση για το Γ Σ της 1-12-2014, 5/12/2014

Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ. ΑΔΚ ΔΥ: Η αλήθεια για τον επαναπροσδιορισμό του χρόνου πραγματοποίησης του Οργανωτικού -Καταστατικού Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, 8/12/2014

Και ερχόμαστε στο σήμερα….

Πρόσκληση σε σύσκεψη Ομοσπονδιών στις 13.07.2015
ΑΔΕΔΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καλείστε σε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αττικής τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52) με θέμα: «Προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.»
·         Οι Ομοσπονδίες καλούνται να ενημερώσουν τα Δ.Σ. των σωματείων – μελών τους στο λεκανοπέδιο για συμμετοχή στη διαδικασία.
·         Η παρουσία σας κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΕΔΥ
Δείτε εδώΔείτε όλους τους προέδρους της ΑΔΕΔΥ από την ίδρυση της έως σήμερα.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews