ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/15

Κουρουμπλής:Η υγεία πρέπει να μείνει εκτόςδιαπραγμάτευσης


”Η υγεία πρέπει να μείνει έξω από την διαπραγμάτευση και θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία” λέει ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής  σήμερα εν όψει της Σύνοδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης.


  Η δημόσια Υγεία στην χώρα μας έχει πολλά κενά και είναι επιτακτική η κάλυψη βασικών αναγκών καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε φάρμακα αλλά και υλικά καθώς και τρόφιμα στα δημόσια νοσοκομεία, πρόβλημα που επιδεινώθηκε με το κλείσιμο των τραπεζών .

 Προτεραιότητα του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή , όπως λέει  είναι η αύξηση του ορίου χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αλλά και να αποπληρώσουν οι ληξιπρόθεσμες όφειλες τους προς τον ΕΟΠΥΥ .

 Επίσης, θα πρέπει να συμψηφιστούν τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων προς τρίτους ,οφειλές προς το δημόσιο . Σημαντικό επίσης , είναι τα εμβόλια να μείνουν έξω από την συνολική δαπάνη για τα φάρμακα που είναι 2 δις ευρώ , τονίζει ο υπουργός. 

 Πηγή : www.life2day.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews