ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/7/15

Θήβα, Επίθεση σε διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια διακομιδής περιστατικού

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ένα ακόμη περιστατικό που συνδέεται με την ασφάλειά των διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους συνέβη εχθές 25/7/2015 στην Θήβα.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου Τομέα ΕΚΑΒ Θήβας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αθίγγανους (ρομά) κατά την μετάβαση τους στο καταυλισμό εκτελώντας εξιτήριο από το Νοσοκομείο Θήβας.
Ο Χρήστος και η Δάφνη διατρέξανε σοβαρό κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, χάρη όμως στην ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατάφεραν να διαφύγουν με ασφάλεια  από το σημείο του συμβάντος.
Θερμή υποδοχή στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
permisospress.blogspot.gr

Νέο αδιανόητο συμβάν με πρωταγωνιστές Ρομά σημειώθηκε χθες βράδυ στον καταυλισμό τους στο Πυρί Θηβών. Ένταση δημιουργήθηκε στον καταυλισμό μετά τις 8:00 όταν ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ μετέφερε ασθενή από το Νοσοκομείο Θήβας στο σπίτι του. Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο  πήρε εξιτήριο χθες και μέσω ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον καταυλισμό.
Απίστευτες καταστάσεις, πέρα από κάθε λογική, το πλήρωμα του ασθενοφόρου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από Ρομά μόλις παρέδωσε τον ασθενή στους συγγενείς του, ξαφνικά και χωρίς λόγο άρχισαν να το λιθοβολούν. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου γλύτωσε από θαύμα. Οι συνοδοί τρομοκρατημένοι σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress επέστρεψαν στο νοσοκομείο όπου δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για να ξεπεράσουν τον τρόμο που βίωσαν.
Το συμβάν πάντως επιτείνει τον προβληματισμό για την συμπεριφορά των Ρομά που φαίνεται πως θεωρούν άβατο τον καταυλισμό τους.
Παράκληση των εργαζομένων του  Νοσοκομείου  Θήβας να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταστολή αυτών των φαινομένων που στιγματίζουν την πόλη μας.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews