ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/7/15

Το δράμα των ΜΕΘ - Να μηνύουν τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας, καλεί τους οκείους των ασθενών, Δ/ντής του ΕΣΥ


Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Την δραματική εικόνα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο ΕΣΥ- μία σχεδόν εικόνα και λίστα θανάτου- αναδεικνύει με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας κ. Παναγιώτης Παπανικολάου.

Τουλάχιστον 20 άτομα αριθμεί καθημερινά η λίστα του ΕΚΑΒ με τους πολυτραυματίες και τα βαριά περιστατικά που πρέπει να εισαχθούν άμεσα για νοσηλεία σε ΜΕΘ, πλην όμως δεν...εισάγονται, όπως αναφέρει. Έτσι, αντί για τη ΜΕΘ, οι ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι με φορητούς αναπνευστήρες σε απλούς θαλάμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έκβαση της πορείας της υγείας τους.

Στη σημερινή λίστα του ΕΚΑΒ βρίσκονται 23 ασθενείς, όλοι τους βαριά περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Νευρολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» βρίσκονται τρεις ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται ΜΕΘ. Πρόκειται για δύο καρκινοπαθείς και έναν τραυματία από τροχαίο. Μάλιστα, ο ένας καρκινοπαθής επείγει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν εξασφαλιστεί κρεβάτι σε ΜΕΘ ώστε να διακομιστεί αμέσως μετά το χειρουργείο.

Όπως αναφέρει ακόμη στο σχόλιό του ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου: «2 πλέον οι βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι στο τμήμα συν 1 ασθενής με όγκο εγκεφάλου που η επέμβαση αναβάλλεται για 3η φορά λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Θα καλώ τους οικείους των ασθενών για τους οποίους δεν βρίσκεται ΜΕΘ, να ΜΗΝΥΟΥΝ τον εκάστοτε Υπ.Υγείας. Να δω τι θα κάνει η βουλή με ΑΥΤΕΣ τις μηνύσεις».

«Αυτοί οι ασθενείς και αυτή η λίστα που διατηρείται στο ΕΚΑΒ είναι η ντροπή όλων των υπουργών Υγείας στη χώρα, ιδίως δε εκείνων της τελευταίας τετραετίας. Είναι μια λίστα αναμονής για τον...άλλο κόσμο, αυτό είναι στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον οι μισοί από τους ασθενείς αυτής της λίστας θα μπορούσαν να σωθούν εάν εισάγονταν εγκαίρως σε ΜΕΘ.

Στελέχη του ΕΚΑΒ εξηγούν ότι η λίστα μακραίνει κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, διότι τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι πολύ λιγότερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι των ΜΕΘ σε συνεργασία και με τις αρχές των νοσοκομείων υλοποιούν τα ετήσια προγράμματα απολύμανσης που ουσιαστικά τις θέτουν εκτός λειτουργίας για 15 έως 20 ημέρες.
Δημοσιεύθηκε 30/7/2015

Πηγή: onmed.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews