ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/7/15

Τα νέα όρια ηλικίας για συντάξεις στο δημόσιο


Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Μέχρι τις 22 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή η διάταξη με την οποία ουσιαστικά καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και σταδιακά αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Ήδη ωστόσο έχει διαρρεύσει το προσχέδιο του νόμου. 
Τα όρια ηλικίας για τις συντάξεις αναμένεται να αυξηθούν με βάση τα νέα μέτρα κατά ένα 6μηνο ανά έτος, αρχής γενομένης από 1/7/2015 μέχρι 31/12/2022 έτσι ώστε από το 2023 όλοι να πάνε στα 62 ή τα 67 έτη με μειωμένη ή πλήρη σύνταξη. Στο προσχέδιο προβλέπεται ότι δεν θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα μέχρι 30/6/2015. Αλλάζει όμως το καθεστώς για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα χωρίς όριο ηλικίας. 
Μεγάλοι χαμένοι περίπου 150.000 ασφαλισμένοι που μέχρι σήμερα έχουν θεμελιωμένο χρόνο ασφάλισης αλλά δεν έχουν πιάσει τα ηλικιακά όρια. Δείτε τα όρια σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος”:
Πηγή: aftodioikisi.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews