ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/7/15

Στην θέση της παρέμεινε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά τα χειρότερα έρχονται..., Που θα εγκατασταθούν και τι ετοιμάζουν οι τροϊκανοί


Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Στην θέση της παρέμεινε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά τα χειρότερα έρχονται...

Δεν είναι μόνο οι φαρμακοποιοί που ετοιμάζουν ...επανάσταση για την απελευθέρωση στην αδειοδότηση των φαρμακείων και την διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ και από τα σούπερ μάρκετ... Είναι και οι φαρμακοβιομήχανοι που περιμένουν στην γωνία τον κ. Καρόνε για να μάθουν τι σκοπούς έχει για τον προϋπολογισμό στο Φάρμακο...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουν τα πρόσωπα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς ούτε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ούτε ο Ανδρέας Ξανθός έχουν προφίλ Λαφαζάνη... αλλά ούτε και έχουν παρουσιάσει δείγματα "τεμπελιάς" σε ό,τι ανέλαβαν.

Το αν είναι ωστόσο "καλή είδηση" για τους ίδιους που παρέμειναν στις θέσεις τους μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό επιδέχεται πολλών απαντήσεων και ερωτηματικών.

Τα μέτωπα στην Υγεία και το Φάρμακο είναι πολλά και περίπλοκα στην διαχείρισή τους. Οι δύο υπουργοί καλούνται να βγάλουν πέρα τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ με λιγότερα από τα μισά χρήματα, να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία που χρωστούν στους πάντες, να πληρώσουν εφημερίες στους εξαθλιωμένους νοσοκομειακούς γιατρούς, να προσλάβουν κόσμο σε ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, να πληρώσουν προμηθευτές και βέβαια να συγκρατήσουν την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα ήδη λίγα 2 δισ ευρώ.

Πληροφορίες των αρχών της εβδομάδας που μετέδωσε και το iatropedia ανέφεραν ότι η άφιξη της πάλαι ποτέ Τρόϊκας και του ειδικού για τα φάρμακα κ. Καρόνε είναι μια εξέλιξη που δεν περίμενες κανείς τον περασμένο Ιανουάριο όταν εκλεγόταν η κυβέρνηση αυτή... Και στόχος τώρα είναι να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που προβλέπουν νέα μείωση στα 1,59 δις που βέβαια θα δημιουργήσει κανονική, επίσημη, με κάθε..."επισημότητα" (;) ανθρωπιστική κρίση!

Καλή δύναμη λοιπόν!

Πηγή: iatropedia.grΟι τροϊκανοί ξανάρχονται στην Υγεία! Που θα εγκατασταθούν και τι ετοιμάζουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί με την Αριστερή κυβέρνηση να είχαμε συνηθίσει να τους αποκαλούμε «θεσμούς», ωστόσο στην Ευρώπη μιλούν πλέον ξεκάθαρα για τρόικα μετά και το 3ο μνημόνιο.
Και η τρόικα αυτή η γνωστή που όλοι θυμόμαστε, έχει μαζέψει ήδη τις …βαλίτσες της για να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα οι τροϊκανοί-θεσμοί θα έρθουν προκειμένου να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρειας την πρόοδο υιοθέτησης των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.
Ειδικότερα στον τομέα της Υγείας και ειδικά στο φάρμακο, οι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να συνηθίσουν να συναντώνται με τον γνώστη της αγοράς φαρμάκου και παλαιό γνώριμο στη χώρα μας, τον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που διέμενε επί σειρά ετών στη χώρα μας για να ελέγχει την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και όλη τη διαδικασία διάθεσης των φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο Τζουζέπε Καρόνε ετοιμάζεται ήδη να μετακομίσει και πάλι στην Αθήνα για να βρίσκεται κοντά στο… ρευστό που θα διαθέσουν οι δανειστές μας.

Θα στρατοπεδεύσει κοντά στο υπουργείο Υγείας και στους οικονομικούς φορείς και υπηρεσίες, ώστε να μπορεί να ελέγχει ιδίοις όμμασι τι γίνεται με τα φάρμακα και τη δαπάνη.
Εκτός αυτού όμως ο τροϊκανός Καρόνε, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, από τα πρώτα πράγματα που θα αναζητήσει είναι οι διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία που έχουν παγώσει.

Ήδη έχει καταρτίσει πλήρες σχέδιο για να εξετάσει τη διαδικασία μέσω της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) που μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει κινητοποιήσει κανέναν μηχανισμό για να επισπευσθούν οι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία για την αγορά φαρμάκων.

Παράλληλα όπως υπογραμμίζουν πηγές στο HealthReport.gr, ο Τζουζέπε Καρόνε αναμένεται να επιχειρήσει να δραστηριοποιήσει και τους δημόσιους μηχανισμούς ώστε να αποπληρώνονται στην ώρα τους και με βάση το νόμο, από τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες πάροχοι

Στο πλαίσιο αυτό, με βάση πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει διαβεβαιώσει τους εμπλεκόμενους φορείς με το φάρμακο, ότι από τα δάνεια που θα λάβει η χώρα μας θα αποπληρώνονται και οι προμηθευτές του δημοσίου συστήματος υγείας.

Να σημειωθεί πάντως πως οι τροικανοί που εμπλέκονταν με την υγεία δεν είχαν επαφές με την ηγεσία του υπουργείου υγείας του τελευταίου εξαμήνου παρά μόνο μία φορά.
Δημοσιεύτηκε 17/7/2015

Πηγή: healthreport.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews