ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/8/15

Οι 4 αλλαγές – φωτιά στο Δημόσιο: Μισθολόγιο, βαθμολόγιο, κινητικότητα και γραμματείς στο σχέδιο κυβέρνησης & τρόικας


Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015
aftodioikisi.gr

Δραστικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο Δημόσιο, καθώς φαίνεται ότι το ΥΠΕΣΔΑ έχει στα σκαριά μια σειρά από δράσεις, οι οποίες, μαζί με το μνημόνιο, αναμένεται να δώσουν τη χαριστική βολή στη δημόσια διοίκηση, όπως τη γνωρίζαμε.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τις εξής βασικές αλλαγές:

1. Τοποθέτηση μόνιμων γενικών γραμματέων στα Υπουργεία.

2. Αποσύνδεση βαθμολογίου από το μισθολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μια σειρά αλλαγές -κυρίως μειώσεις- στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο.

3. Άνοιγμα της μισθολογικής “ψαλίδας” μεταξύ των αποφοίτων της Δευτεροβάθμιας και της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. Με δεδομένη, ωστόσο, την οικονομική στενωπό, το πιθανότερο είναι ότι θα μειωθούν οι μισθοί των πρώτων, ενώ αντιθέτω, των δεύτερων θα μείνουν σταθεροί ή θα μειωθούν λιγότερο.

4. Νέο σχήμα κινητικότητας μετά από την αξιολόγηση του προσωπικού και των δομών του Δημοσίου.

Με την ελληνική πρόταση, παράλληλα εισάγεται ένας νέος μηχανισμός μόνιμης κινητικότητας, με εφαρμογή από τον Οκτώβριο και μετά. Σύμφωνα με την πρόταση, το πρόγραμμα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής της θέσης εργασίας (job description) και θα πρέπει να συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας. Η τελική απόφαση σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων θα λαμβάνεται από κάθε αρμόδια υπηρεσία. Αυτό θα εξορθολογίσει την κατανομή των πόρων, καθώς και η στελέχωση σε όλη τη Γενική Κυβέρνηση.

Πηγή: aftodioikisi.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews