ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/8/15

Πλήγμα για το ΕΚΑΒ ο μη ορισμός επιστημονικού συμβουλίου!


Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015
ΕΚΑΒNews

Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ
Με το Ν.2194/94 θεσμοθετήθηκε επταμελές Επιστημονικό Συμβούλιο, μέλη του οποίου είναι ιατροί ή άλλοι επιστήμονες με αποδεδειγμένη γνώση και ενασχόληση στην άσκηση της επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και ανάλογη προσφορά στην οργάνωση και ανάπτυξη συστημάτων επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής.
Η συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ και η θητεία των μελών είναι τριετής.

Ν.2194/94
Άρθρο 8 Ειδικές ρυθμίσεις
Ν. 3252/2004
Άρθρο 37Πλήγμα για το ΕΚΑΒ ο μη ορισμός επιστημονικού συμβουλίου!
ygeia360.gr

Από Βασίλη Βενιζέλο

Από τις 28 Μαΐου 2015 η Διεύθυνση Συλλογικών Οργάνων του υπουργείου Υγείας έχει υποβάλλει αρμοδίως την πρότασή της για τον ορισμό νέων μελών για το επιστημονικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), αλλά η πρόταση έχει χαθεί στην... γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα πολύ σοβαρές παρενέργειες στην λειτουργία του Κέντρου!

Συγκεκριμένα, όλους αυτούς τους μήνες το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να προχωρήσει τα θέματα της εκπαίδευσης, το σχολείο επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής για τους γιατρούς, δεν  δύνεται επίσης το Κέντρο να διενεργήσει τις εξετάσεις, καθώς και την σχετική επιλογή για το επόμενο έτος.

Για την ιστορία, το επιστημονικό συμβούλιο του ΕΚΑΒ είναι επταμέλες και δύο από τα μέλη του προβλέπεται να είναι γιατροί του ΕΚΑΒ.

Πηγή: ygeia360.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews