ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/8/15

Π. Κουρουμπλής: Διαπραγματεύεται με τον ιδιωτικό τομέα για νέες κλίνες ΜΕΘ


Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015
iatropedia.gr

Η Ελλάδα μπορεί να μεταμορφωθεί σε Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκων, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον Flash 96,0 F.M ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητησεις με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε πάλι στις 4.500 προσλήψεις τις οποίες έχει ήδη δρομολογήσει, ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να δοθεί λύση στις ελλείψεις κλινών ΜΕΘ.

Όσο για την άποψή του, την οποία έχει εκφράσει αρκετές φορές, να γίνει η Ελλάδα ...η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκου, ο υπουργός δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στον τομέα της Υγείας. Κάλεσα όλους τους επιστημονικούς και λοιπούς φορείς του χώρου της Υγείας, φαρμακοβιομηχανίες, ώστε να γίνει ένα ΕΣΠΑ αναπτυξιακό στον χώρο της Υγείας. Η Υγεία είναι προνομιακό πεδίο για την Ελλάδα, αναπτυξιακό...

Να αξιοποιήσουμε να συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς επιστήμονες, εξαιρετικά ερευνητικά κέντρα και τεχνογνωσία από τις εταιρείες, μπορεί λοιπόν και με την στήριξη του κράτους, να επιφέρουν ένα πλαίσιο που οι έρευνες κατέδειξαν και κατέγραψαν ότι μπορεί... Εγώ το πάω λίγο πιο πέρα, για να μην αποκλείσω κανέναν. Παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Για εμένα είναι όραμα, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκου".

Και σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, ο κ. Κουρουμπλής, τόνισε ότι "κάποιοι πανηγύριζαν πριν από λίγες ημέρες ότι οι προσλήψεις δεν θα ισχύσουν. Η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ήταν τέτοια, που με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αποτρέψαμε μία περικοπή έστω και μίας πρόσληψης", και προσέθεσε, ότι κατάφερε να ισχύσουν οι 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ λέγονατς: "Με τον ιδιωτικό τομέα βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση. Γίνεται μία προσπάθεια να βρούμε έναν αριθμό κρεβατιών Μ.Ε.Θ., με το ίδιο κόστος των δημόσιων κρεβατιών, έχουμε τέτοιες δυνατότητες στα πλαίσια μιας συμφωνίας που θα κάνουμε με τον ιδιωτικό τομέα και έτσι να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών στις Μ.Ε.Θ".

Πηγή: iatropedia.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews