ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/8/15

Ομιλία Προέδρου Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Β. Καρακατσιανόπουλου Κων/νου, Τελετή παράδοσης-παραλαβής, Τελετή μνήμης


Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015
ΕΚΑΒNews

Παρέλαβε ο Καρακατσιανόπουλος Κων/νος από τον Παπαευσταθίου Νικόλαο

Ομιλία του Προέδρου Δ.Σ. ΕΚΑΒ Καρακατσιανόπουλου Κων/νου στους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα ήθελα αρχίζοντας το σύντομο αυτό λογύδριο, να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την τιμή που με κάνει, ορίζοντάς με Πρόεδρο της υπηρεσίας μας.

Αυτή τη στιγμή, νοιώθω ένα παράξενο συναίσθημα να με κυριεύει.

Μέλος του ΕΚΑΒ κι εγώ, 29 χρόνια τώρα, να στέκομαι μπροστά σας, αλλά όχι απέναντί σας, με την ιδιότητα του νέου Προέδρου.

Ταυτόχρονα όμως αισθάνομαι ότι είμαι δίπλα στον καθένα, όχι μόνο εδώ στην Αθήνα, αλλά σε κάθε συνάδελφο στην επικράτεια, που οδηγεί, που κάνει ΚΑΡΠΑ, ή Απινίδωση, που διασωληνώνει ή χορηγεί φάρμακα, που διακομίζει ένα περιστατικό, που επισκευάζει ένα Ασθενοφόρο ακόμα και με αντίξοες συνθήκες, που συντάσσει ένα έγγραφο, που διαβιβάζει μια κλήση ή που απαντά σε κάποια αγωνιώδη φωνή.

Έλαχε σε μας να ζήσουμε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της χώρας μας, του λαού μας, της κοινωνίας μας, της ιστορίας μας τα τελευταία 120 χρόνια, τη χειρότερη ίσως μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο.

Μνημόνια, κρίση, ανεργία, φτωχοποίηση και Υγειονομική φτώχεια.

Διάλυση της Δημόσιας Υγείας, προς όφελος μικρών και μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων. Κομμάτι-κομμάτι, μεθοδικά, απαξιωνόταν οι δομές της. Το ΕΚΑΒ βέβαια δεν μπορούσε να λείψει απ’ αυτό το «πανηγύρι».

Δεν θέλω να αναφερθώ  αναλυτικά στα οξυμένα προβλήματα τα οποία έχουν οδηγήσει την υπηρεσία στο χείλος του γκρεμού. Όλοι εξ άλλου, στην ίδια αυλή ζούμε, χρόνια τώρα.

Προσωπικό που λείπει, Ασθενοφόρα που λείπουν, ανταλλακτικά που λείπουν. Τηλεματική που αλλού υπάρχει και αλλού είναι μισή ή δεν υπάρχει καθόλου.

Προβλήματα στις Αεροδιακομιδές και πλωτές διακομιδές.

Καύσιμα, ντάνες από  δικαιολογητικά και έγγραφα στις Προμήθειες, το Λογιστήριο και το Πρωτόκολλο, συνθέτουν μια εικόνα υπηρεσίας σε άσχημη κατάσταση.

Τώρα όμως θεωρώ ότι, είμαστε όλοι εμείς μαζί, που θα πρέπει  προσθέτοντας ένα λιθαράκι ο καθένας, να εκτελέσουμε το καθήκον της ανασυγκρότησης της ζωής μας, της υπηρεσίας μας, της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνίας εν τέλει.

Όλοι μας, όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, θα πρέπει να σταθούμε απέναντι σε δομές, λειτουργίες και νοοτροπίες του πελατειακού κράτους όπως το γνωρίσαμε, και θα πρέπει να πρωτοστατήσουμε σε κάθε προσπάθεια αναπροσανατολισμού της, για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, με δύο γνώμονες :

1.       Η Υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου, σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο κέρδους και
2.       Θα πρέπει να υπάρχει καθολική, ισότιμη, έγκαιρη και ποιοτική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας στις υπηρεσίες Υγείας, ασχέτως από εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση, κόμμα,  χρώμα, θρησκεία κ.λπ.


Παράλληλα, η Δημοκρατία, η συμμετοχή και η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να είναι τα βασικά μας εργαλεία προς τις παραπάνω κατευθύνσεις. Φαινόμενα ρουσφετολογικά, βολέματος των «ημετέρων», λοιπών συναλλαγών και Συντεχνιασμού, δεν έχουν θέση στη λογική μας.

Και για να θυμηθούμε και την αλήστου μνήμης «Αξιολόγηση» μάλιστα, μόνο υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να συζητηθεί και ένα σύστημα που με αντικειμενικό, αξιοκρατικό και κυρίως δημοκρατικό τρόπο, θα αποτιμά το έργο των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα, και άρα και το δικό μας.

Θα πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το ΕΚΑΒ, ως βασικό τμήμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε μια κατεύθυνση παροχής από πλευράς του, υπηρεσιών Υγείας υψηλής και επιστημονικά τεκμηριωμένης ποιότητας, σε αγαστή συνεργασία βέβαια με τα υπόλοιπα τμήματά της Δημόσιας Υγείας.

Η ανασυγκρότηση του Δημόσιου Τομέα Υγείας και άρα και του ΕΚΑΒ ως τμήμα του, θα πρέπει να ιεραρχεί ως πρώτες προτεραιότητες την  επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, τα οποία είναι «εκ των ων ουκ άνευ», ώστε κατ’ αρχή να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της Υγειονομικής φτώχειας, λόγω των μακροχρόνιων περικοπών.

Συνάδελφοι, δεν έχω συνηθίσει σε μακροσκελείς λόγους.

Λίγα λόγια λοιπόν, λογιζόμενοι τον λόγο του καθήκοντος μας.

Μας περιμένει δουλειά !

Ευχαριστώ.


Επίδοση αναμνηστικών από το νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΚΑΒ 


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Γ. Μαθιόπουλος καλωσόρισε το νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το ΕΚΑΒ  


Το ΕΚΑΒNews εύχεται καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ.Τελετή μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος, οι Αντιπρόεδροι Δ.Σ. Β. Ξυπολυτάς και Η. Πετρόπουλος, ο νέος Διοικητής Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Ν. Παπαευσταθίου και εργαζόμενοι, τίμησαν τους θανόντες εν ώρα υπηρεσίας στο ΕΚΑΒ με κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο της Κ.Υ. σε μία σεμνή τελετή.

Ο κος Κ. Καρακατσιανόπουλος, μέριμνα του οποίου ήταν η τελετή μνήμης, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην σεμνή αυτή τελετή και ευχήθηκε να κλείσει εκεί ο κατάλογος  των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας συναδέλφων μας.Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews