ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/8/15

Στα πρόθυρα… εμφράγματος το ΕΚΑΒ της Ρόδου


Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Τεράστιοι οι κίνδυνοι προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

Με τρία ασθενοφόρα για ολόκληρο το νησί της Ρόδου και με «κουτσουρεμένο» πρόγραμμα και προσωπικό απέμεινε να λειτουργεί το ΕΚΑΒ της Ρόδου, βάζοντας έτσι σε μεγάλο κίνδυνο και περιπέτεια το πολύτιμο αγαθό της παροχής άμεσης βοήθειας.

Παρά τις διαχρονικές υποσχέσεις και τις αλλεπάλληλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια, η πραγματικότητα δείχνει ότι το νησί της Ρόδου, ο πληθυσμός του οποίου διπλασιάζεται αυτή την εποχή, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο έτσι όπως απέμεινε να λειτουργεί το ΕΚΑΒ.

Όπως σημείωσαν χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» τα στελέχη του συνδικαλιστικού σωματείου που είναι και μάχιμοι εργαζόμενοι ταυτόχρονα, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και αυτό που συμβαίνει φέτος, με την μείωση προσωπικού, δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά στο νησί της Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κος Βασίλης Λαππάκης, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού οι προσπάθειες που έγιναν για θωράκιση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκεται σε μια κατάσταση άνευ προηγουμένου, αναγκάζεται και εργάζεται με εξοντωτικά ωράρια και συνθήκες προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες περιπτώσεις που παρουσιάζονται καθημερινά.

Το ότι μπορεί το ΕΚΑΒ στη Ρόδο να «στέκεται» ακόμα στα πόδια του, αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ηρωική προσπάθεια των στελεχών και των εργαζομένων του.Σε βαθειά… νιρβάνα το Υπουργείο Υγείας
Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, αν αυτοί που έπρεπε εδώ αι τόσο καιρό από το Υπουργείο Υγείας, είχαν φροντίσει έγκαιρα να γίνουν οι προσλήψεις σε προσωπικό ή είχαν αφήσει να γίνουν οι αποσπάσεις από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπως είχαν δρομολογηθεί.

Ουσιαστικά το Υπουργείο έχει αφήσει στο έλεος του Θεού για μια ακόμα φορά το νησί της Ρόδου και τις δομές υγείας που ειδικά στην τουριστική περίοδο θα έπρεπε να είχε φροντίσει να ενισχυθούν, προκειμένου έτσι να καλυφθούν με ασφάλεια όλα τα περιστατικά που παρουσιάζονται.

Η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Ρόδου και των μικρών νησιών του νομού μας, αλλά και οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ της Ρόδου όπου για μια ακόμα φορά η Κεντρική Υπηρεσία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα η τοπική μας κοινωνία θα βιώσει τις ελλείψεις και τις παραλείψεις αυτές με τον χειρότερο τρόπο.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου του ΕΚΑΒ πάντως σε τοπικό επίπεδο, έχουν θέσει τους πάντες σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, προ των ευθυνών τους. Σημειώνουν ότι η κατάσταση αυτή της απαξίωσης δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί και προειδοποιούν ότι αν δεν ενισχυθεί ο τομέας του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με τα άτομα που χρειάζονται, τότε η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου.

Κάθε πέρσι και… καλύτερα
Με τρία ασθενοφόρα σε ολόκληρο το νησί, ουσιαστικά η κατάσταση κινείται σε οριακό σημείο.
Προχθές μάλιστα, σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, είχαν παρουσιαστεί ταυτόχρονα τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς γεγονός που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση εκείνη την ώρα τα επιτελικά στελέχη του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου.

Όπως εξήγησαν στην ΡΟΔΙΑΚΗ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, εκείνη την ώρα εναπόκειται στην κρίση του συντονιστή να αποφασίσει ποια περιστατικά και πως θα εξυπηρετηθούν πρώτα. Αν όμως προκύψει ταυτόχρονα κι άλλο περιστατικό (όπως πολύ συχνά συμβαίνει) τότε θα υπάρχει εκ των πραγμάτων σοβαρό κενό στην αντιμετώπιση του όποιου έκτακτου περιστατικού.

Το βέβαιο είναι ότι κάθε πέρσι ήταν και καλύτερα.  Φέτος μειώθηκαν τα ασθενοφόρα κατά 1 σε κάθε βάρδια, ενώ το ΕΚΑΒ ανέλαβε και την εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Την ίδια ώρα, κανείς σχεδόν  δεν δείχνει να ανησυχεί για την κατάσταση πέραν των ίδιων των εργαζόμενων που την βιώνουν καθημερινά.
Ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν γίνει σε συνεργασία με τους τοπικούς μας εκπροσώπους, παραμένουν παγωμένες εδώ και καιρό, εξαιτίας γραφειοκρατικών και άλλων αγκυλώσεων. 

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι η δοκιμασία φέτος, όχι μόνο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, αλλά για την τοπική μας κοινωνία κυρίως, θα είναι πολύ μεγάλη. Κι αυτό οφείλουν πρώτα να το κατανοήσουν οι εκπρόσωποί μας σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα, δεν ξέρουν καν που… πέφτουν τα γραφεία του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, τι μάχη δίνουν οι εργαζόμενοι εκεί 24 ώρες το 24ωρο και βέβαια τι είδους προβλήματα και κινδύνους αντιμετωπίζουν.

Πηγή: rodiaki.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews