ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/8/15

Σκάνδαλα φοροδιαφυγής και παρατυπίες από ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων


Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015
iatropedia.gr

Εκπρόσωποι εταιρειών με ιδιωτικά ασθενοφόρα μοιράζουν επαγγελματικές κάρτες σε ασθενείς και επισκέπτες σε δημόσια νοσοκομεία. Τα ασθενοφόρα τους κυκλοφορούν ανενόχλητα παντού χωρίς ειδική άδεια και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να "κόβουν" καν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ελέγχους σε εταιρίες με ιδιωτικά ασθενοφόρα πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές Υγείας μετά από καταγγελίες πολιτών... Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, τα εν λόγω ιδιωτικά ασθενοφόρα, περνούν ανενόχλητα τις πύλες μονάδων υγείας και άλλων Οργανισμών όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και διακομίζουν ασθενείς.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά πραγματοποιούν ακόμα και αεροδιακομιδές με ιδιωτικά πτητικά μέσα, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο.

Για συγκεκριμένες περιπτώσεις μάλιστα οι εποθεωρητές εντόπισαν και ενδείξεις ότι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες είτε ως πλήρωμα, είτε με άλλη ιδιότητα.

Οι έλεγχοι εντόπισαν επίσης φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν ασθενείς χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά και με εκτεταμένη φοροδιαφυγή...

Οι επιθεωρητές Υγείας καλούν τώρα τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε επανεκτίμηση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών ασθενοφόρων και επανέλεγχο όλων των ιδιωτικών ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ.

Το σχετικό πόρισμα θα αποσταλεί τελικά στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, στην Εισαγγελεία Διαφθοράς, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών και στο ΕΚΑΒ.
Δημοσιεύθηκε 3/8/2015

Πηγή: iatropedia.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews