ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/8/15

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος


Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος, ανέλαβε σήμερα την θέση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας συμμετέχοντας στην ορκομωσία που τελέστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη 1 το μεσημέρι.

Ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο (και 3 μέλη της με πόλιτικό) η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία αποτελείται από 16 μέλη με αποστολή την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου.

Η ορκωμοσία έγινε  ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, η οποία ορκίστηκε χθες το βράδυ.

Ο κ. Δημόπουλος έχει πλούσιο ερευνητικό έργο με περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, 23.688 βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων.

Είναι καθηγητής και ερευνητής, αλλά και μέλος της Επιτροπής Σύνταξης Διεθνών Περιοδικών. Έχει ειδίκευση στην παθολογία, την αιματολογία και την παθολογική ογκολογία, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Στον τελευταίο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, τοποθετείται στο 1% παγκοσμίως με χιλιάδες επιστημονικές αναφορές στο έργο του.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Πηγή: iatropedia.gr

Τελευταία ενημέρωση 29/8/2015, 10:00
Τελετή παράδοσης -παραλαβής Υπουργείου Υγείας 28 Αυγούστου 2015

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας
Αθήνα, 28 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου

Σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Υγείας στο νέο υπηρεσιακό Υπουργό κ. Αθανάσιο Δημόπουλο, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, του απερχόμενου Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του απερχόμενου αναπληρωτή Υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, του Γενικού Γραμματέα κ. Σπύρου Κοκκινάκη και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των κ.κ. Υπουργών.

Απερχόμενος Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής:

Αποχωρώ από το Υπουργείο Υγείας εκδηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Πρύτανη και νέου Υπουργού κ.  Δημόπουλου με τον οποίον όλους αυτούς τους 7 μήνες, στο πλαίσιο των κοινών αρμοδιοτήτων που συνδέουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή και το Υπουργείο καλλιεργήθηκε ένα κλίμα ειλικρινούς και απόλυτης εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν το επόμενο 20ήμερο, θα δικαιώσουν αυτή την πρώτη προσπάθεια. Προσπάθεια η οποία   αφορά ένα δημόσιο σύστημα Υγείας προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις, με οργανωμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η στρατηγική που έχει να κάνει με την πρόληψη, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα νέο σύστημα υγείας που θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας.

Υποχρέωση μιας συντεταγμένης και σύγχρονης πολιτείας είναι να έχει ως προτεραιότητά της τον τομέα της Υγείας. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος ο οποίος με διαδέχεται έχει πλήρη γνώση των αναγκών αυτού του χώρου, γνώση και επιστημονική αλλά και εμπειριών. Μπορώ να πω ότι αυτή η προσπάθεια αφήνεται σε πολύ καλά και δυνατά χέρια. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές γιατί είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να εμπιστεύεται τη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Αυτές ήταν λίγες σκέψεις που ήθελα να καταθέσω στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης. Σας ευχαριστώ πολύ.

Απερχόμενος αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Η αντικατάσταση της πολιτικής ηγεσίας γίνεται με μια επιλογή που έχει πολύ μεγάλη θεσμική αξιοπιστία. Υπό αυτή την έννοια είμαστε σίγουροι ότι στο ενδιάμεσο αυτό μεταβατικό διάστημα, η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του συστήματος και οι χειρισμοί που θα γίνουν θα είναι οι ενδεδειγμένοι.

Αυτούς τους 7 μήνες η πολιτική μας στο χώρο της υγείας κινήθηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος ήταν η ανακούφιση των πολιτών και η βελτίωση της καθημερινής επιβάρυνσης των πολιτών στα θέματα της υγείας, ο δεύτερος ήταν η διασφάλιση της επιβίωσης των δημόσιων δομών και ο τρίτος η αναδιοργάνωση και η θεσμική ανασυγκρότηση του συστήματος. Έγιναν προσπάθειες και στα τρία επίπεδα, προφανώς όμως λόγω του περιορισμένου χρόνου αλλά κυρίως λόγω των κεντρικών εκκρεμοτήτων της χώρας με την διαπραγμάτευση δεν είχαμε το περιθώριο σε αυτό το διάστημα να προχωρήσουμε όλο το σχεδιασμό του υπουργείου και να υπάρξουν οι κρίσιμες αλλαγές και βελτιώσεις που έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Νομίζω  ότι αυτό θα είναι το μέλημα της επόμενης περιόδου και πιστεύω ότι και  ο κ. Δημόπουλος αυτό το διάστημα θα συνδράμει σε αυτόν τον στόχο.

Υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Δημόπουλος

 Η Πρωθυπουργός κα. Θάνου μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στη μεταβατική υπηρεσιακή κυβέρνηση και να μου αναθέσει ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο Υπουργείο, το Υπουργείο Υγείας. Από το χαρακτήρα της, η μεταβατική αυτή υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύριο σκοπό τη διεξαγωγή των εκλογών με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό για την πολύ αναλυτική ενημέρωση και  για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο Υπουργείο όλη αυτήν τη χρονική περίοδο.

Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε σε άξονες που μας καθόρισε η Πρωθυπουργός όπως για παράδειγμα να μη χάσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και να εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που έχει αναλάβει η Βουλή σε πρόσφατες ψηφοφορίες.  Η πολιτική της Υγείας πρέπει να είναι διαχρονική, πρέπει στο μέλλον να προχωρήσουμε σε μια στρατηγική η οποία δεν θα μεταβάλλεται πολύ εύκολα.

Όπως ανέφερε και ο κ. Κουρουμπλής στόχος όλων μας που εμπλεκόμαστε σε αυτές τις διαδικασίες πρέπει να είναι ο άνθρωπος, ο άρρωστος συνάνθρωπος και η ανακούφισή του και η στήριξη ενός συστήματος Υγείας το οποίο θα έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί στα πόδια του τα επόμενα χρόνια. Και πάλι να ευχαριστήσω του κ.κ. Υπουργούς για την ενημέρωση και τη θερμή υποδοχή.


Πηγή: moh.gov.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews