ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/8/15

ΕΚΑΒ, Διευκρινήσεις σχετικά με το περιστατικό τραυματισμού τουρίστριας στο Ηράκλειο Κρήτης


Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015
ΕΚΑΒNews

Αθήνα 31 Αυγούστου 2015

Διευκρινήσεις σχετικά με το περιστατικό τραυματισμού τουρίστριας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με περιστατικό τραυματισμού τουρίστριας σε Super Market στο Ηράκλειο Κρήτης και των αναφορών περί μεγάλης καθυστέρησης άφιξης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. λόγω τεχνικής βλάβης, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Σήμερα, 31 Αυγούστου 2015 και ώρα 11:05 το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης έλαβε κλήση από Super Market στο κέντρο του Ηρακλείου για περιστατικό πτώσης και λιποθυμίας νεαρής τουρίστριας. Αμέσως έγινε διαβίβαση της κλήσης στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο, εξαιτίας της πυκνής κίνησης στο κέντρο του Ηρακλείου, αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 11:18 (χρόνος ανταπόκρισης 13 λεπτά).
Οι Διασώστες διαπίστωσαν πως μία νεαρή Γαλλίδα τουρίστρια βρισκόταν απλά σε λιπόθυμη κατάσταση και λόγω των αναφορών περί πτώσης, ειδοποίησαν και το όχημα μικρού όγκου ώστε να εκτιμήσει το περιστατικό και ο γιατρός του Ε.Κ.Α.Β.. Το όχημα μικρού όγκου με τον γιατρό του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στο σημείο του συμβάντος μετά από 6 λεπτά, δηλαδή στις 11:24, οπού και ο γιατρός εκτίμησε πιθανό επιληπτικό επεισόδιο. Εν τω μεταξύ, επειδή το ασθενοφόρο παρουσίασε κάποια τεχνική βλάβη σχετική με τον κλιματισμό του, και συγκεκριμένα στις 11:18 ενημερώθηκε το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. για την αποστολή 2ου οχήματος, το οποίο και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 11:26 (σε 8 λεπτά).
Παρόλα αυτά και αφού η νεαρή Γαλλίδα τουρίστρια είχε συνέλθει από το ολιγόλεπτο λιποθυμικό επεισόδιο (χωρίς σημεία αιμορραγίας όπως αναφέρθηκε στο δημοσίευμα), αρνήθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο αναφέροντας ότι νοιώθει καλά στην υγεία της και ότι μπορεί να αποχωρήσει από το σημείο.
Βάσει των παραπάνω, είναι προφανές τόσο ότι δεν υπήρξε πολύωρη καθυστέρηση κάλυψης του συμβάντος όσο και ότι όταν τα ασθενοφόρα παρουσιάζουν τεχνικές βλάβες (που είναι πολύ πιθανό, όπως όλα τα οχήματα), το Ε.Κ.Α.Β. διαθέτει τις ανάλογες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο οι ασθενείς που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Τέλος θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως δεδομένου ότι ο ρόλος του Ε.Κ.Α.Β. προϋποθέτει την άμεση ετοιμότητα των μονάδων του, όλες οι δομές του Οργανισμού, συνδυαστικά με την εκάστοτε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στη μέριμνα για την αναγκαία συντήρηση και επισκευή του στόλου οχημάτων του Οργανισμού.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας


Σχετικό Δημοσίευμα, 31/8/2015

Τραυματίστηκε στο κεφάλι στο κέντρο του Ηρακλείου
creteplus.gr

Μια τουρίστρια βρέθηκε να περιμένει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε η ίδια.
Η άτυχη γυναίκα, παραπάτησε με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι, ενώ ήταν σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα άτυχη, αφού χτύπησε το κεφάλι της και μάλιστα αρκετά άσχημα, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ν. Κρήτης"! Το προσωπικό του σούπερ μάρκετ προσπάθησε να την βοηθήσει ενώ αίμα έτρεχε από την πληγή που άνοιξε στο κεφάλι της, καλώντας ταυτόχρονα και ασθενοφόρο.

Τελικά το ασθενοφόρο έφθασε - με καθυστέρηση και παρά τη μηχανική βλάβη που παρουσίασε, τελικά εκείνη μεταφέρθηκε με άλλο όχημα του ΕΚΑΒ.

Πηγή: creteplus.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews