ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/8/15

Πάτρα, Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πήγε να παραλάβει ναρκομανή και... ξέμεινε!Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015
patrasevents.gr

Τι αναφέρει σε καταγγελία του ο συμπολίτης μας Άγγελος Ρηγόπουλος που "έψαξε" το θέμα με τα οχήματα της συγκεκριμένης υπηρεσίας

Σε κάτι παραπάνω από κακή κατάσταση είναι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Πάτρα και είναι αλήθεια ότι ενώ η υπηρεσία και οι άνθρωποι της είναι πάντα σε ετοιμότητα για να προσφέρουν στον συμπολίτη, τα λιγοστά οχήματα που υπάρχουν με δυσκολία λειτουργούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω διαπίστωσης είναι το περιστατικό που καταγγέλλει στο patrasevents.gr o Άγγελος Ρηγόπουλος. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Μαιζώνος  (στο ύψος της πλατείας Όλγας στον δρόμο προς το Ταχυδρομείο) το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκλήθη για να παραλάβει έναν νεαρό ναρκομανή που ήταν πεσμένος στο έδαφος, σχεδόν αναίσθητος.

Όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έχοντας παραλάβει τον νεαρό, προσπάθησε να ξεκινήσει, του ήταν αδύνατον. Το ασθενοφόρο ξέμεινε από μηχανική βλάβη και παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να πάρει μπροστά, με τους εργαζόμενους να έχουν ανοίξει το καπό για να φτιάξουν την ζημιά, τελικά δεν έγινε τίποτα. Το ασθενοφόρο ξέμεινε εκεί και ο ασθενής – ναρκομανής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με δικά του μέσα.

Ο καταγγέλλων το έψαξε λίγο το θέμα και ρωτώντας τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ για την κατάσταση των ασθενοφόρων, πληροφορήθηκε ότι πρόκειται για οχήματα που ήρθαν στην υπηρεσία από τις δωρεές του 2004,  ότι θα έπρεπε να είχαν αλλαχθεί δύο φορές και ότι έχουν κάνει όλα τους σχεδόν πάνω από 180. 000 χιλιόμετρα.

Συμπέρασμα, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στον καταγγέλλων είναι ότι τα ασθενοφόρα αυτά είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια. «Κύριοι κυβερνώντες κάντε κάτι» αναφέρει στην σχετική του καταγγελία ο κ. Ρηγόπουλος. «Τόσα ΕΣΠΑ ήρθαν και έρχονται προσεχώς. Προέχει η δημόσια ασφάλεια και η ταχύτητα και ο χρόνος που θα έρθει το ασθενοφόρο σε ένα επεισόδιο.

Υπάρχουν περιπτώσεις που για λίγα λεπτά σώθηκαν και σώζονται ζωές. Και υπάρχουν και πολλοί πλούσιοι (εργοστασιάρχες, εφοπλιστές κλπ) που ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν, με τις κατάλληλες φοροελαφρύνσεις. Πόσο κάνει ένα νοσοκομειακό του ΕΚΑΒ; Ρώτησα τους αναμένοντες στην Μαιζώνος και μου είπαν περίπου 85.000 με 95.000 ευρώ, αφού χρειάζεται και ο κατάλληλος εξοπλισμός εντός.

Δηλαδή με 5 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να αγοραστούν 55 με 60 νοσοκομειακά αυτοκίνητα». Και ο καταγγέλλων καταλήγει: «Κύριοι πότε θα αγοραστούν καινούργια, σύγχρονα, γρήγορα και ασφαλή αυτοκίνητα; Πρέπει άμεσα να αλλαχθούν. Αν είναι δυνατόν, όχι σήμερα, ούτε αύριο, αλλά χθες».

Πηγή: patrasevents.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews