ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/8/15

ΕΚΑΒ Κέρκυρας, Μειωμένος ο αριθμός ασθενοφόρων, Δεν ανταποκρίθηκαν οι τοπικοί παράγοντες


Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015
ΕΚΑΒNews

Με ένα ασθενοφόρο κατά την διάρκεια της απογευματινής βάρδιας για όλο τον Αύγουστο θα επιχειρεί το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Με ένα ασθενοφόρο κατά την διάρκεια της απογευματινής βάρδιας και κάποιες ημέρες και κατά την διάρκεια της πρωινής και νυχτερινή βάρδιας, για το υπόλοιπο του Αυγούστου, θα επιχειρεί το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Και αυτό συμβαίνει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διασωστών του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας (χωρίς τα προβλεπόμενα ρεπό και με ελάχιστες ημέρες άδειας όλο το καλοκαίρι) να επιχειρούν με δύο ασθενοφόρα το 24ωρο ώστε να είναι δυνατή η άμεση ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω μεγάλης αύξησης του πληθυσμού.

Δεν ανταποκρίθηκαν οι τοπικοί παράγοντες
Το ΕΚΑΒ με εθελοντικές μετακινήσεις διασωστών κατά την διάρκεια της άδειας τους, καλύπτει τις υποστελεχωμένες περιοχές της χώρας κατά την την καλοκαιρινή περιόδο.
Φέτος όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους τοπικούς παράγοντες, παρά την δέσμευση του δήμου, για προσφορά καταλυμάτων  με αποτέλεσμα να μην ενισχυθεί ο τομέας με μετακινήσεις διασωστών.

Λόγω της ιδιομορφίας του νησιού (στενοί δρόμοι, μεγάλος ορεινός όγκος, μεγάλη απόσταση από την μεριά στην άλλη του νησιού) υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των περιστατικών. Παρόλα αυτά, το ΕΚΑΒ  κατά τον μήνα Ιούλιο επιχείρησε σε 600 περίπου περιστατικά ενώ ο ίδιος αριθμός αναμένεται και για τον Αύγουστο.
Επίσης σε καθημερινή βάση ασθενοφόρο που ξεκινάει από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων μεταβαίνει στην Κέρκυρα και πραγματοποιεί προγραμματισμένες διακομιδές προς τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Η δύναμη του ΕΚΑΒ Κέρκυρας είναι 24 διασώστες και λειτουργεί Τηλεφωνικό-Συντονιστικό Κέντρο σε 24ωρη βάση.Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews