ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/8/15

Επεισοδιακή η έφοδος του υπ. Υγείας στο “Αττικόν” - Καρατόμησε και τις δύο απούσες διοικήτριες


Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015
iatropedia.gr

“Άστραψε και βρόντηξε” ο υπ. Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την πρωινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Αττικόν Νοσοκομείο.
Ο υπουργός πέρασε αρχικά λίγη ώρα με το προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου, με τους οποίους και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία, και στη συνέχεια ζήτησε να συναντηθεί με την διοίκηση.

Όταν τον ενημέρωσαν πως και τόσο η διοικήτρια, όσο και η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου λείπουν ταυτόχρονα με άδεια, ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων: “Αντικαθίστανται απόψε το βράδυ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικήτρια του Αττικού κ. Γιαννακάκου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “είχε πάρει άδεια πέντε ημερών από την Υγειονομική Περιφέρεια”, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί της για το θέμα που προέκυψε και πως είχε να πάρει άδεια 20 μήνες.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο υπουργός Υγείας προχώρησε σήμερα και σε προγραμματισμένες επισκέψεις σε υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στη Δυτική Αττική.

Πηγή: iatropedia.gr


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - 12-8-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12 Αυγούστου 2015

Ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένες επισκέψεις σε μονάδες Υγείας της Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο αποτελούμενο από τον διοικητή και την υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) κκ Νικόλαο Καρβούνη και Ιωάννα Τσαπαρίκου αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επισκέφθηκε τις μονάδες ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) των Δήμων Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας.

Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκτός προγράμματος, επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό στο Χαϊδάρι, όπου και εκεί ήρθε αντιμέτωπος με ένα ακέφαλο νοσηλευτικό ίδρυμα, ημέρα μάλιστα, γενικής εφημερίας του.

Συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός ζήτησε, κατά την επίσκεψή του, να δει τη διοίκηση, πληροφορήθηκε ότι τόσο η διοικήτρια όσο και η υποδιοικήτρια απουσίαζαν ταυτοχρόνως σε άδεια.

Η δυσαρέσκειά του ήταν εμφανής αφού πρόκειται για ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες μίας ευρύτατης και πολυπληθέστατης περιοχής της Δυτικής Αττικής και μάλιστα σε μέρα γενικής εφημερίας του. Ως εκ τούτου θεώρησε αδιανόητη την απουσία συλλήβδην της διοίκησής του.

Λίγα λεπτά αργότερα και στο προαύλιο του νοσοκομείου, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί άμεσα στην αντικατάσταση της διοίκησής του.

Ο κ. Κουρουμπλής κατά την περιοδεία του στις υγειονομικές δομές των παραπάνω δήμων, έλαβε πλήρη εικόνα των μεγάλων αναγκών και κενών που υπάρχουν εκεί, κυρίως από πλευράς έμψυχου δυναμικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καταστάσεις στις οποίες οφείλονται τόσο οι περιορισμένες υπηρεσίες απέναντι στους πολίτες, όσο το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των μονάδων του ΠΕΔΥ.

Ο υπουργός, άκουσε προσεκτικά τους προϊσταμένους των Μονάδων που επισκέφτηκε, αλλά και τους εκπροσώπους των δήμων όπου ανήκουν αυτές.

Επί παραδείγματι, κατά το πέρασμά του από τις δομές του Περιστερίου (ΠΕΔΥ και Κέντρο Υγείας), συνοδεύτηκε από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο κ. Κουρουμπλής, δεσμεύτηκε για άμεση ενεργοποίηση όλων εκείνων των μέσων και μηχανισμών, ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας την εμφανή ικανοποίηση των εκπροσώπων των γιατρών και των εκεί δήμων. Ξεκαθάρισε δε, ότι έντονη επιθυμία του και στόχος του είναι η 24ωρη και άρτια λειτουργία των δομών του ΠΕΔΥ.

Αναφορικά με το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας, το οποίο και τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση, αφού συνομίλησε με τον υποδιοικητή και τους γιατρούς του ιδρύματος, αλλά και εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων δήμων, οι οποίοι του εξέθεσαν την πληθώρα και την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή λύση στο σύνολο των προβλημάτων που δυσχεραίνουν τις υπηρεσίες υγείας απέναντι στους πολίτες. Δρώντας ακαριαία, έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας να κάνει αυτοψία, αύριο κιόλας, στα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που κοστίζουν σε σημαντικό αριθμό κλινών.

Δεσμεύτηκε να εξεταστεί θετικά η δημιουργία μιας μονάδας πόνου (παρηγορητική), κάτι που του εισηγήθηκε ο ΥΠΕάρχης κ. Καρβούνης αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει και την εκδοχή διασύνδεσης του ‘’Αγία Βαρβάρα’’ με το Αττικόν, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δομών και υποδομών του νοσοκομείου.

Πηγή: moh.gov.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews