ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/8/15

Επιστολή Μητροπολίτη ΑΝΘΙΜΟΥ στον Υπουργείο Υγείας για ΕΚΑΒ Σαμοθράκης


Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαι μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής ότι στο νησί μας, την Σαμοθράκη πρόκειται να απομακρυνθούν τα δύο μικρά ασθενοφόρα του ΕΚΑB (το ένα μάλιστα είναι τύπου 4x4), τα οποία είναι απαραίτητα για την μεταφορά των κατοίκων από τις κοινότητες στο Κέντρο Υγείας της Χώρας. Αυτή η εξέλιξη, αν και εφόσον ισχύσει, δημιουργεί αίσθημα τραγικής εγκατάλειψης των ηλικιωμένων ανθρώπων που είναι λιγοστοί, διεσπαρμένοι στο ακριτικό μας νησί και η μεγαλύτερη αγωνία τους είναι η αποκατάσταση της υγείας τους όταν αυτή κλονίζεται.

Σας γνωρίζουμε ότι το νησί δεν έχει τουρισμό, οι κάτοικοι είναι οικονομικά στην πιο έσχατη ένδεια και η αβεβαιότητα που θα τους δημιουργήσει η απομάκρυνση των δύο ασθενοφόρων θα τους οδηγήσει να μετακομίσουν τον χειμώνα μαζικά στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο μας για την παροχή των υπηρεσιών υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

παρακαλούμε με τη εγνωσμένη ευαισθησία σας για τα θέματα των ηλικιωμένων ασθενών και του νησιού μας, της Σαμοθράκης να δώσετε άμεσα εντολή να παραμείνουν τα δύο ασθενοφόρα στο απομακρυσμένο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μετά τιμής και ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

λεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ


Πηγή: 2551.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews