ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/8/15

Θάσος, Πέντε χρόνια υπομονή. Θα…έρθει το ΕΚΑΒ


Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015
xanthitimes.gr

Πρόεδρος ΕΚΑΒ-Ν. Παπαευσταθίου: Όλοι οι διασώστες είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και μπορούν να τα βγάλουν πέρα και χωρίς την παρουσία γιατρού ΕΚΑΒ.

Μετά και το τραγικό συμβάν στην Θάσο και την απώλεια της ζωής μετά από τροχαίο στην Θάσο την περασμένη εβδομάδα μίας 62χρονης όπου έβγαλε στην επιφάνεια την τρομακτική έλλειψη σε έμψυχο, άψυχο υλικό αλλά και σε υποδομές επείγουσας παρέμβασης του ΕΑΒ, συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο ο οποίος απάντησε σε σχετικά ερωτήματα μας, σε σχέση πάντοτε, με το ΕΚΑΒ στην περιοχή μας.
Μιλώντας για την Θάσο είπε ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Θάσο και αυτό συμπεριλαμβάνεται στην νέα πρόταση που έγινε προς την κυβέρνηση η οποία θα αποφασίσει για την πλήρωση του αναγκαίου προσωπικού.
Τον ρωτήσαμε γιατί δεν εγκρίνεται η απόσπαση γιατρού ΕΚΑΒ από άλλη πόλη που διαθέτει δύο γιατρούς ΕΚΑΒ και η Ξάνθη κανένα;
Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι ο γιατρός διορίζεται βάσει των οργανικών θέσεων και δεν είναι δυνατή η μετακίνηση του και η Ξάνθη είναι στα επόμενα σχέδια που θα …υλοποιηθούν όπου και θα… τοποθετηθεί γιατρός ΕΚΑΒ αλλά… σημείωσε δεν υπάρχει πρόβλημα αφού όλοι οι διασώστες είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και μπορούν να τα βγάλουν πέρα και χωρίς την παρουσία γιατρού ΕΚΑΒ. Μάλιστα για να μειώσει την σπουδαιότητα του θέματος, ανέφερε ότι λείπουν πάνω από εκατό γιατροί ΕΚΑΒ απ όλοι την επικράτεια. Στόχος, όπως είπε είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να μην υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό ΕΚΑΒ.
Τόνισε ότι ποτέ δεν απαγορεύτηκε σε συνδικαλιστές να μιλήσουν σε δημοσιογράφους αρκεί να μην γίνεται αναφορά στην δουλειά τους. Αυτό βέβαια επιδέχεται πολλές ερμηνείες όπου στην ουσία είπε ότι μπορούν να μιλούν για πράγματα άσχετα αλλά όχι για αυτά που πρέπει να μιλούν σαν συνδικαλιστές.
Τέλος ανέφερε ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει την δυνατότητα να κάνει συμβάσεις με ιδιώτες για την μεταφορά από την Θάσο σε περίπτωση άμεσου περιστατικού και ο λόγος είναι ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει και εναέρια μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών.
Δημοσιεύτηκε 15/08/2015Δεν καταλαβαίνω την κ. Παπαναστασίου, διευθύντρια του ΕΚΑΒ ΑΜΘ.
xanthitimes.gr
Δημοσιεύτηκε 12/08/2015

Δεν καταλαβαίνω τους υπεύθυνους ενός τόσο κρίσιμου τομέα της Δημόσιας Διοίκησης όπως είναι η διευθύντρια ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία αναφέρει λέγοντας πώς είναι διατεθειμένη να κάνει οποιαδήποτε δήλωση τηλεφωνικά, αλλά δεν βγαίνει ζωντανά να μιλήσει στην τηλεόραση προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός της περιοχής μας σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η υγεία.
Την καταλαβαίνουμε ότι έχει προβλήματα και έλλειψη προσωπικού όπως και οχημάτων, όμως θα μπορούσε με έναν καλλίτερο καταμερισμό σε έμψυχο και άψυχο υλικό να λύσει πολλά από τα προβλήματα.
Δηλαδή ποιο είναι το δύσκολο από τους δύο γιατρούς ΕΚΑΒ που διαθέτει η Αλεξανδρούπολη να στείλει τον έναν στην Ξάνθη που δεν έχει κανέναν και που φυσικά από ότι μας λένε οι πληροφορίες μας ο ένας εκ των δύο γιατρών θέλει και επιθυμεί να υπηρετήσει στην Ξάνθη. Θα μπορούσε να μας πει τι ακριβώς έκανε για αυτό το ζήτημα η κ. Παπαναστασίου;
Επίσης μπορεί να μας πει τι έκανε για την Θάσο όπου και την άφησε χωρίς όχημα και έναν γιατρό;
Επίσης τώρα που θα πάρει τα νέα οχήματα – ασθενοφόρα – όπως τουλάχιστον ανέφερε ο Διοικητής της 4ης ΔΥΠΕ πώς θα τα κατανείμει; Μήπως θα μπορούσε τους θερινούς τουλάχιστον μήνες να διαθέσει ένα στο νησί της Θάσου όπου ο αριθμός των τουριστών πενταπλασιάζει τους πολίτες;
Είναι δική της ευθύνη ότι οι συνδικαλιστές απαγορεύεται – πράγμα πρωτάκουστο- να κάνουν δηλώσεις σύμφωνα μες την δεοντολογία, προβάλλοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην δουλειά τους;
Θα μας πει για τις συμβάσεις που είναι δρομολογημένες για την ναύλωση πλωτών και αερομεταφοράς, μέσων απολύτου ανάγκης την στιγμή που μία μετακομιδή στοιχίζει σε χρόνο και ζωές; Γιατί οι συμβάσεις γίνονται τόσο αργά και προς το τέλος του καλοκαιριού; Περιμένει να θρηνήσουμε θύματα και μετά να γίνουν αυτές οι συμβάσεις; Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο μιας και τα συμφέροντα των ανταγωνιστών είναι μεγάλα και οι ενστάσεις σίγουρα καθυστερούν την όλη διαδικασία όμως αυτό έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014 και όχι τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι.
Τέλος, πότε επιτέλους οι υπηρεσιακοί διευθυντές θα κρύβονται πίσω από την φράση κλισέ της έλλειψης του προσωπικού και αφήνουν πολλά πράγματα στην τύχη τους;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Πηγή: xanthitimes.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews