ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/8/15

Κώδωνα κινδύνου κρούει το ΕΚΑΒ για τα νησιά μας


Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015
iatropedia.gr

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ της νησιωτικής χώρας και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρουσιάζει μαζί με τις λύσεις τους, ο διευθυντής της 12ης περιφέρειας, Εμμανουήλ Τσανικλίδης. Και επεδή κάπου αναφέρεται στα ΜΜΕ που "μεταδίδουν ό,τι θέλουν", εμείς αναπαράγουμε αυτούσια την επιστολή του για να αποδείξουμε ότι μεταδίδουμε όλα όσα αποτελούν ειδήσεις, όπως είναι η σημαντική του παρέμβαση.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όταν αρρωσταίνουμε, όλοι όντως καλούμε το ΕΚΑΒ. Αλλά ολόκληρα νησιά καλύπτονται από ένα μόνο ασθενοφόρο και από υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας.

Αυτά και πολλά άλλα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσανικλίδης παραθέττοντας μάλιστα στο τέλος και τις ενδεδειγμένες λύσεις για τα προβλήματα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

Ζητάμε ( ΤΟ ΕΚΑΒ) από τις τοπικές κοινωνίες στέγαση και διατροφή για τους διασώστες που προτίθενται να δουλέψουν κατά την διάρκεια της αδείας τους στα νησιά και δεν έχουν την δυνατότητα να μας διαθέσουν!!!

Ζητάμε ( ΤΟ ΕΚΑΒ) από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαχρονικά, να προσλάβει προσωπικό για το ΕΚΑΒ της νησιωτικής Ελλάδας, μόνιμο και εποχικό, χωρίς αποτέλεσμα.

Κάνουμε ( ΤΟ ΕΚΑΒ) κοστολογημένες προτάσεις ( 1,5 εκατ. ευρώ) έτσι ώστε να διασφαλίσουμε το ελάχιστο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία μας για όλο το χρόνο!! Παρ΄ όλα αυτά το πρόβλημα δεν λύνεται!!

Νησιά όπως η Πάρος, η Νάξος,η Μύκονος, η Σαντορίνη,η Κώς δεν έχουν ασθενοφόρο σε 24ωρη λειτουργία, νησιά όπως η Σάμος,η Χίος, η Ικαρία λειτουργούν με 1-2 ασθενοφόρα, νησιά όπως η Ρόδος των 300.000 κατοίκων με 3 ασθενοφόρα μόνο!!!

Στα υπόλοιπα νησιά που δεν υπάρχει ΕΚΑΒ και οδηγείται το ασθενοφόρο από όποιον βρεθεί διαθέσιμος ( υδραυλικός , ηλεκτρολόγος,κοινοτάρχης κ.α.), με όχημα που μόνο ασθενοφόρο δεν είναι, ούτε λόγος να γίνεται!!!

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τον αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω παράνομης μετανάστευσης, λόγω υποστελέχωσης των νοσοκομείων και των Κ.Υ.

Τα ΜΜΕ προβάλουν την προσφορά κάποιων οργανώσεων( ΜΚΟ) για τους παράνομους μετανάστες( γιατί άραγε;) .Τα συναρμόδια υπουργεία εσωτερικών,μετανάστευσης κ.α.χρηματοδοτούν με μεγάλα ποσά!

Όταν αρρωσταίνουν όλοι τους καλούν το υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ!!
Αλλά δεν έχουν λεφτά για το ΕΚΑΒ!! Ο κόσμος πεθαίνει στο δρόμο διότι κάποιοι δεν παίρνουν τις αποφάσεις που πρέπει ( υπουργείο), οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται σε βάρος του πλέον αξιόπιστου δημόσιου φορέα και το ΕΚΑΒ απολογείται στον εισαγγελέα για έλλειψη ασθενοφόρων! Ως πότε;;;

Η λύση:
Δημοσιοποίηση του προβλήματος! Όχι μόνο από τα ΜΜΕ ( αυτοί προβάλουν ότι θέλουν!). Από το internet,από τα ασθενοφόρα της βάρδιας σε όλη την Ελλάδα με μοίρασμα ενημερωτικού φυλλαδίου. Ενημέρωση όλων των εισαγγελικών αρχών με κατάθεση καταγγελίας για την κατάσταση!! Εκδηλώσεις εκπαίδευσης-ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα , σε όλα τα παραρτήματα, σε όλους τους τομείς όπως έγινε για την ανάδειξη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης!!

Ανάδειξη εκπροσώπων εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ,στο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ, στα σωματεία ιατρών και υπολοίπων εργαζομένων βάσει προγραμματικών θέσεων σε συγκεκριμένα θέματα( τί θα διεκδικήσουν; πώς; ποια η θέση τους για τις μεταθέσεις, για το ρόλο του ΕΚΑΒ,για το ρόλο του διασώστη;)!!!

Τσανικλίδης Εμμανουήλ
διευθυντής 12ης περιφέρειας ΕΚΑΒ ( νησιών Αιγαίου)Πηγή: iatropedia.gr


το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews