ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/8/15

Συνέντευξη του Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου εφ' όλης της ύλης στο EKABNews


Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015
ΕΚΑΒNews

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου μίλησε ΕΚΑΒNews σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Κύριε Πρόεδρε, κλείνετε 7 μήνες από τον εκ νέου διορισμό στην Ηγεσία του ΕΚΑΒ καθώς είχατε διατελέσει πρόεδρος και την περίοδο από τον Ιούνιο 2006 έως τον Μάρτιο του 2010.  Αντικαταστήσατε τον κο Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Αντιναύαρχο ε.α., έναν Πρόεδρο με επιτυχημένη θητεία. Πιστεύεται ότι μπορεί το ΕΚΑΒ να συνεχίσει την περαιτέρω ανάπτυξη του;

Θεωρώ πως γνώμονας αλλά και υποχρέωση του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. πρέπει να είναι η ανάπτυξη αλλά και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού φροντίζοντας παράλληλα για τη διασφάλιση της λειτουργικής επάρκειας του ως προς τις ανάγκες του πληθυσμού πανελλαδικά. Το Ε.Κ.Α.Β. αποτελεί έναν Οργανισμό με 30 χρόνια τεράστιας υγειονομικής αλλά και κοινωνικής προσφοράς καθώς και απρόσκοπτης παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις, άμεσης βοήθειας και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες. Θα πρέπει πλέον να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις του μέλλοντος.
Για να υπάρξει όμως ανάπτυξη πρώτα θα πρέπει να υπάρξει η επίλυση ή έστω η άμβλυνση των προβλημάτων (που δυστυχώς υπάρχουν από χρόνια συσσωρευμένα) όσο και η τελική εξάλειψη των ανεπαρκειών και των στρεβλώσεων και κυρίως της εσωστρέφειας. Φυσικά και πιστεύω ότι το ΕΚΑΒ μπορεί και οφείλει να συνεχίσει την ανάπτυξη του με τις προϋποθέσεις που προανέφερα και είναι καθήκον όλων όσων έχουμε την τιμή να υπηρετούμε σε αυτό να βοηθήσουμε.


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εκτός των υπηρεσιακών εισηγήσεων, ζητάει τη γνώμη σας;  Σας έχει καλέσει σε διάλογο γενικότερα;

Βρίσκομαι όντως σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και υπό αυτό το πλαίσιο πολλές φορές έχουν πραγματοποιηθεί εποικοδομητικές συναντήσεις. Προτάσεις μου που αφορούν ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, αύξηση της χρηματοδότησης, υπηρεσιακά θέματα και θέματα συνεργασίας με άλλους φορείς και υγειονομικούς σχηματισμούς έχουν γίνει άμεσα αποδεκτές.


Ποια πιστεύεται ότι είναι σήμερα επιγραμματικά τα σημαντικότερα προβλήματα του ΕΚΑΒ;

  α) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
β) ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ
γ) ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΑΒ
δ) ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ
ε) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ


Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια «προσπάθεια» για συνεχή μείωση της χρηματοδότησης του ΕΚΑΒ. Με παρεμβάσεις τόσο των προηγούμενων διοικήσεων του ΕΚΑΒ όσο και των συνδικαλιστικών φορέων στο ΕΚΑΒ, υπήρχε μια συνεχή ροή χρηματοδότησης. Για το 2015 παρατηρείται μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση γεγονός που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας (λειτουργικές ανάγκες, ανταλλακτικά οχημάτων, εκτός έδρας αποζημιώσεις κ.α.). Πιστεύεται ότι θα μπορέσουμε να σταθούμε σαν οργανισμός;  Για το 2015, χρονιά ορόσημο για το ΕΚΑΒ, ο προϋπολογισμός θα καλύψει τις ανάγκες μας;

Το ΕΚΑΒ δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από την οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα και σίγουρα η περιστολή των δημοσίων δαπανών έχει επίπτωση και στην χρηματοδότηση της Υπηρεσία μας. Με δεδομένο όμως ότι το ΕΚΑΒ είναι ο μοναδικός κρατικός πανελλαδικός  φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας γεγονός που επισημαίνεται συνεχώς στην Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας γίνονται προσπάθειες και εξασφαλίζονται κονδύλια για την χρηματοδότηση τόσο των λειτουργικών δαπανών, ανταλλακτικών και της συντήρησης ασθενοφόρων, εκτός έδρας αμοιβών κ.τ.λ. Ο προϋπολογισμός φυσικά και δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες μας σαν Υπηρεσία αλλά για πρώτη φορά φέτος στην ιστορία του ΕΚΑΒ παραδόθηκε ισολογισμός σύμφωνα με τα Δ.Λ.Π. και τεκμηριωμένες προτάσεις για έκτακτη επιχορήγηση. Ευελπιστώ ότι ο Υπουργός, ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει την τεράστια αξία της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΚΑΒ θα εγκρίνει τις εισηγήσεις  μας.       


Σε παλαιότερη συνέντευξη, είχατε ζητήσει προσλήψεις και αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ για ένα λειτουργικό εθνικό φορέα άμεσης βοήθειας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα απώλειας ανθρώπινων ζωών. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό, δεδομένου των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν;

To EKAB έχει ιδρυθεί πριν από 30 χρόνια (1985-2015) έχει αναπτυχθεί σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και το προσωπικό του παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακης φροντίδας. Στις περισσότερες όμως πόλεις υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
Το 2009 με απόφαση του Δ.Σ. είχαμε ζητήσει  επειγόντως πρόσληψη 200 διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρων για την πανελλαδική ενίσχυση των τομέων του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς αυτή η προκήρυξη ξεκίνησε από το ΑΣΕΠ στο τέλος του 2014, ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2015 και οι προσλήψεις των συγκεκριμένων διασωστών θα πραγματοποιηθούν  εντός του έτους δηλαδή 6 ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό αίτημα!
Με δεδομένα α) ότι από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 300 περίπου άτομα και β) στο ΕΚΑΒ έχουν περιέλθει  από το 2014 αρμοδιότητες των νοσοκομείων με αντίστοιχες  μετακινήσεις των οδηγών τους που όμως είναι ελλιπείς και επιπλέον πολύ από αυτούς έχουν συνταξιοδοτηθεί, είναι αυτονόητο ότι τα 200 αυτά άτομα δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Απαιτείται επειγόντως ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πρόσληψη επιπλέον 500-600 Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων με καινούργια προκήρυξη η οποία πρέπει να εγκριθεί και να υλοποιηθεί άμεσα. Διευκρινίζεται ότι αν πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των 500 - 600 αυτών διασωστών θα βελτιωθεί κατακόρυφα η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση του επείγοντος, η εξυπηρέτηση των αναγκών των νοσοκομείων σε πανελλαδικό επίπεδο και θα ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα απώλειας ανθρώπινης ζωής επειδή π.χ. ένα νησί ή ένας ολόκληρος νομός καλύπτεται σε 24ωρη βάση με ένα μόνο ασθενοφόρο! Μπορεί 500 - 600 προσλήψεις Διασωστών να ακούγονται απαγορευτικό σαν νούμερο θα επισημάνω όμως 3 πράγματα: α) την διετία 2007-2009 μετά από σχετική εισήγηση μου είχαν προληφθεί 790 Διασώστες β) το ΕΚΑΒ είναι μοναδικός φορέας στον προνοσοκομειακό χώρο και γ) υπάρχουν πολλές περιοχές στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα που ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν τομείς του ΕΚΑΒ άρα ΔΕΝ καλύπτονται από εξειδικευμένο προσωπικό παροχής υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Εκτός όμως από τις ανάγκες σε προσωπικό ειδικότητας πληρωμάτων ασθενοφόρων το ΕΚΑΒ έχει τεράστια ανάγκη και σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό σε πανελλαδικό επίπεδο. Υπάρχουν παραρτήματα –τομείς που δεν υπάρχει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος και υπάρχουν επίσης και συνεργεία του ΕΚΑΒ σε διάφορες πόλεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης τεχνικών. Έχει υποβληθεί πρόταση για πρόσληψη περίπου 100 ατόμων διοικητικού - τεχνικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε πανελλαδικό επίπεδο


Την τελευταία διετία δημιουργήθηκαν 11 νέοι τομείς ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα (Καλάβρυτα, Καλλονή, Κάλυμνος, Κάρυστος, Κύθηρα, Κύμη, Κω, Λέρος, Μολάοι, Παραμυθιά και Πύλος). Υπάρχει σχεδιασμός για νέους και ενίσχυση των νυν υπαρχόντων;

Πολλοί από τους Τομείς που αναφέρετε δεν δημιουργήθηκαν μετά από επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά «υποχρεωτικά» αφού σύμφωνα με την νομοθεσία περιήλθαν στην αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ οι οδηγοί των αντίστοιχων νοσοκομείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την προβληματική σε πολλές περιπτώσεις λειτουργία των Τομέων αυτών λόγω υποστελέχωσης.
Με βάση τα όσα προαναφέραμε δηλαδή για επιπλέον πρόληψη 500-600 διασωστών έχουμε καταθέσει ένα στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο τόσο για δημιουργία καινούργιων Τομέων όσο και για ενίσχυση των υπαρχόντων. Στόχος είναι όλοι οι Τομείς του ΕΚΑΒ παλαιοί και νέοι να εξασφαλίζουν εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία 24 ώρες το 24ώρο 365 μέρες το χρόνο.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναπτύξω την άποψη μου για τα Κέντρο Υγείας  και το προσωπικό τους (οδηγοί) που κάποιοι ελαφρά την καρδία εισηγούνται να περιέλθει και αυτό στην αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ όπου έγινε με το αντίστοιχο προσωπικό των Νοσοκομείων.
Μπορεί σαν ιδέα να είναι σωστή δηλαδή όλα τα ασθενοφόρα και το ανάλογο προσωπικό να ανήκει στην αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ, προκειμένου όμως να μην υπάρξουν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν όταν το προσωπικό των Νοσοκομείων με τις αρμοδιότητες του περιήλθαν στο ΕΚΑΒ πρέπει να είμαστε παρά πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Οτιδήποτε γίνει, πρέπει να γίνει μετά από μελέτη, εμπεριστατωμένο σχεδιασμό και αρχικά με πιλοτική υλοποίηση που στη συνέχεια θα οδηγήσει σε οριστική υλοποίηση του εγχειρήματος, μόνο εφόσον υπάρξουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 1000 προσλήψεις διασωστών –πληρωμάτων Ασθενοφόρου σε πανελλαδικό επίπεδο.
Είναι γνωστό ότι στα περισσότερα ΚΥ πανελλαδικά υπηρετούν ένας ή δυο οδηγοί χωρίς καν ενδεχομένως γνώσεις πρώτων βοηθειών. Αν λοιπόν επιλέγουν κάποια ΚΥ για λειτουργήσουν Τομείς του ΕΚΑΒ (γιατί προφανώς δεν μπορεί και δεν χρειάζεται ΔΕΝ να γίνουν σε όλα τα ΚΥ πανελλαδικά Τομείς του ΕΚΑΒ) τα 1-2 άτομα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 11-12 για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία ενός ασθενοφόρου 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο. Και φυσικά σε κάποιες περιοχές μπορεί να υπάρξει ανάγκη και για δεύτερο ασθενοφόρο άρα 22-25 διασώστες. Φανταστείτε τι θα σήμαινε για το ΕΚΑΒ η ευθύνη  λειτουργίας των ασθενοφόρων των Κ.Υ. χωρίς το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό. 
Για αυτό λοιπόν αν υπάρξει σκέψη στο μέλλον ώστε τα ασθενοφόρα και το προσωπικό ΚΥ να περιέλθουν στην αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ πρέπει να γίνει αυστηρά  με τις προϋποθέσεις που ανέφερα.  


Ποια είναι η γνώμη σας για το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ;

Αισθάνομαι τιμή και υπερηφάνεια για τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού του ΕΚΑΒ. Είναι οι καθημερινοί, αφανείς αγωνιστές αξίζουν το σεβασμό και το θαυμασμό όλων μας αφού όλοι τους πραγματικά «Υπερβάλλουν εαυτόν» για να είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη προνοσοκομειακής φροντίδας! Τίποτα στο χώρο της υγείας δεν θα ήταν ίδιο αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι 30 χρόνια τώρα. Όποιος  βρίσκεται σε οποιαδήποτε θέση διοίκησης, πρέπει να λειτουργεί με αγάπη για αυτούς που διοικεί και να  τους αντιμετωπίζει με ευθυκρισία, σεβασμό, θαυμασμό, να είναι δίκαιος, αντικειμενικός και όπου απαιτείται να είναι αυστηρός. Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο κάνεις τους άλλους να σε θαυμάζουν και να σε σέβονται. Δεν σε σέβονται μόνο από την ιδιότητα, αλλά και το έργο που επιτελείς. Με γνώμονα αυτές τις αρχές λειτουργώ μέχρι σήμερα.      


Τι έχετε να πείτε στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα στους διασώστες που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία, επιβαρημένα οχήματα, όγκος εργασίας, καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων, περίοδος αδειών);

Είμαι σίγουρος πως η ευθιξία, το φιλότιμο, ο επαγγελματισμός τους και η αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο  των εργαζομένων, θα τους οπλίσει με δύναμη για να εκτελέσουν καθήκον τους που είναι η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς όσους την έχουν ανάγκη. Ειδικά σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα και υπό τις υπάρχουσες δημοσιονομικές συνθήκες η Διοίκηση είναι αρωγός της υπεράνθρωπης προσπάθειας όλων των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας την υπομονή που καταβάλλεται από όλους. Πιστεύω πως σύντομα θα ευδοκιμήσουν οι πρωτοβουλίες αλλά και οι πιέσεις που ασκούμε προς Υπουργείο για την εξεύρεση των κατάλληλων πόρων που θα καλύψουν νευραλγικές ανάγκες των εργαζομένων.


Μετά από εισήγηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ( ΣΥΝ 16/16-052013 και ΣΥΝ 30/25-06-2014) έχει αποφασίσει την μετακίνηση των υπαλλήλων εντός Διεύθυνσης με μοριοδότηση κριτηρίων. Ήταν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων. Είχε αρχίσει να υλοποιείται αλλά έχει περάσει σχεδόν ένα έτος από την τελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Στηρίζεται ως διοίκηση το θεσμό αυτό;

Στηρίζω απόλυτα τέτοιες ενέργειες. Εξάλλου στην προηγούμενη θητεία μου είχα εισηγηθεί τη θεσμοθέτηση ενός ανάλογου μοντέλου με μοριοδότηση κριτήριων και για τις μεταθέσεις. Δεν είναι ευθύνη της παρούσας Διοίκησης η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση,  σε κάθε περίπτωση όμως μέσα στο 2015 το θέμα θα λυθεί.


Μετακινήσεις-Μεταθέσεις. Ένα τεράστιο υπηρεσιακό και κοινωνικό θέμα για το ΕΚΑΒ. Υπάρχει σχεδιασμός από μέρους σας για τον πότε θα γίνουν και με ποια κριτήρια;

Όλα γίνονται με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές ανάγκες λαμβάνοντας απόλυτα υπόψη την κείμενη νομοθεσία, και τα κριτήρια που αυτή θέτει. Φυσικά και κατανοώ τις κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες του προσωπικού, αλλά η ικανοποίηση των όποιων μεταθέσεων δεν μπορεί να γίνεται σε καμία περίπτωση σε βάρος της υπηρεσίας. Το θέμα των μεταθέσεων θα ανοίξει όταν πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις της προκήρυξης ΦΕΚ7Κ/2014.


Κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν 2500 χιλιάδες απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που περιμένουν να ενταχθούν στην οικογένεια του ΕΚΑΒ. Τι λέτε σε αυτά τα παιδιά;

Στο ΦΕΚ τ.Β’ 1486/16/07/2015 δημοσιεύτηκε επιτέλους η άδεια άσκηση επαγγέλματος « ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ  ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ». Υπενθυμίζεται ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα έχουν θεσπιστεί από το 2007. Πιστεύω ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ειδικότητας είναι εξαιρετική γιατί είναι η μοναδική που αναφέρεται στον προνοσοκομειακό χώρο και οι εκπαιδευτές που χρησιμοποιούμε είναι μάχιμοι επαγγελματίες και άριστοι γνώστες του χώρου και του αντικειμένου.


Τον περασμένο μήνα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός επικράτειας» με το οποίο περικόπτονται οι αποζημιώσεις εκτός έδρας. Το ΕΚΑΒ σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί δεκάδες διακομιδές περιστατικών καλύπτοντας τα κενά του ΕΣΥ. Πολλές από αυτές τις διακομιδές γίνονται από τους διασώστες, αφού ανακληθεί το ρεπό τους, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο  τον τομέα ευθύνης τους. Ποια είναι η άποψη σας και ποιες ενέργειες έγιναν για την εξαίρεση του ΕΚΑΒ;

Ήδη από τον Ιανουάριο έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την εξαίρεση του προσωπικού του ΕΚΑΒ  από τους περιορισμούς του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου. Είναι γνωστό ότι το ΕΚΑΒ εκτός άλλων λειτουργιών καλύπτει και τα όποια κενά των υγειονομικών σχηματισμών. Δε θα μπορούσαν λοιπόν στο προσωπικό μας να υπάρχουν οι περιορισμοί που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου. Η διαβεβαίωση που έχουμε από την Ηγεσία του Υπουργείου είναι ότι η εισηγήσεις μας έχουν γίνει αποδεκτές και το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα εξαιρεθεί από τον ετήσιο περιορισμό των εκτός έδρας μετακινήσεων.


Γνωρίζετε το ΕΚΑΒ όσο λίγοι, καθώς είστε μετά τον κο Μιχάλη Τζαγκαράκη ο μακροβιότερος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ. Χρειάζεται τροποποίηση ο οργανισμός και ποια η άποψη σας για τον τρόπο λειτουργίας των παραρτημάτων και το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζεται εδώ και 30 χρόνια;

Ο οργανισμός του ΕΚΑΒ  ισχύει από το 1986 ως εκ τούτου είναι ήδη παρωχημένος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις προκλήσεις και τα δεδομένα της εποχής αλλά ούτε και στις επιπλέον αρμοδιότητες του ΕΚΑΒ. Υπάρχει ανάγκη για άμεση τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του, με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά μοντέλα λειτουργίας αντιστοίχων υπηρεσιών προσαρμοσμένα όμως στις ιδιαιτερότητες του ελλαδικού χώρου και της ελληνικής πραγματικότητας και πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο πανελλαδικό χαρακτήρα του ΕΚΑΒ. Επίσης πολύ σημαντική βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στους τομείς της ψυχολογικής υποστήριξης του προσωπικού του (πράγμα που δεν υπάρχει σήμερα) αλλά και της αναβάθμισης του γνωστικού του αντικειμένου. Η αναβάθμιση του γνωστικού αντικειμένου μπορεί να επιτευχθεί αφενός μεν με την αναβάθμιση του ΙΕΚ ΕΚΑΒ σε ΑΤΕΙ, κάτι που αποτελεί επί χρόνια αίτημα των διοικήσεων του ΕΚΑΒ και  αφετέρου με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού (αντικείμενο που η παρούσα διοίκηση στηρίζει απόλυτα).


Τι θα κάνετε για το έλλειμμα σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ;

Στις προτεραιότητες μας είναι να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις νέες τεχνολογίες στη λειτουργία ενός σύγχρονου Ε.Κ.Α.Β.. Για παράδειγμα είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων σε όλη την Ελλάδα ενώ ιδανικό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του προγράμματος ψηφιακής σύγκλισης πάνω σε χρηστικές, καθημερινές λειτουργίες του Οργανισμού. Το σύστημα διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων είναι νευραλγικής και καθοριστικής σημασίας για την διαχείριση του στόλου των ασθενοφόρων και για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Το υπάρχον σύστημα δεν είναι λειτουργικό και γι’ αυτό η Διοίκηση του ΕΚΑΒ μελετά επέκταση του συστήματος που έχει αναπτυχτεί από το ΙΤΕ και εφαρμόζεται στο ΕΚΑΒ της Κρήτης καταρχήν στην Αθήνα και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι οποίο σύστημα διαχείρισης κλήσεων και αν χρησιμοποιηθεί, όσο προσωπικό και αν προληφθεί, οποία μέσα και αν διατεθούν αυτά δεν θα είναι ποτέ επαρκεί αν δεν γίνεται ορθολογική χρήση της υπηρεσίας από το κοινωνικό σύνολο. Το ΕΚΑΒ είναι η μοναδική πανελλαδική δημόσια υπηρεσία διαχείρισης επειγόντων περιστατικών και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.


Πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών δικτύου TETRA ΕΚΑΒ Αθήνας-Κορινθίας-Εύβοιας-Βοιωτίας;

Έχει προκηρυχτεί 2 φορές ο εν λόγω διαγωνισμός και κατέστη άγονος. Έχει επαναπροκηρυχτεί για το Σεπτέμβριο και ελπίζουμε τότε να προκύψει μειοδότης. Παράλληλα είμαστε σε επαφή με την Ηγεσία της ΕΛΑΣ ώστε αν παραλάβει η ΕΛΑΣ το δικό της  σύστημα TETRA να εξυπηρετηθεί και το ΕΚΑΒ με κάποια κανάλια του.


Το EKAB   ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια και δεν μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία έναν διαγωνισμό για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων. Παρότι στα τέλη του 2014, μετά το άνοιγμα των προσφορών, ο διαγωνισμός φαινόταν ότι θα τελείωνε με επιτυχία, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Γιατί συνέβη αυτό και τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Δεν είναι σωστό ότι στο τέλος του 2014 θα τελείωνε ο διαγωνισμός γιατί υπήρχαν δικαστικές εκκρεμότητες (εκκρεμούσε έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων) οι οποίες τελείωσαν περίπου τον Μάρτιο του 2015.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.Β., ως ανώτατο όργανο διοίκησης, οφείλει να αποφασίζει και να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση των στόχων και σκοπών του Οργανισμού. Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β., συνήλθε (κατόπιν αρκετών αναβολών – είτε για περαιτέρω διευκρινήσεις της ισχύοντος νομοθεσίας είτε άλλων κωλυμάτων των μελών) για να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με την κατοχύρωση (ή μη) του διαγωνισμού (που είχε προκηρυχτεί το 2012 στα πλαίσια των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013), για την προμήθεια 167 Ασθενοφόρων και 19 Κινητών Ιατρικών Μονάδων για την Πανελλαδική κάλυψη των αναγκών του Ε.Κ.Α.Β.. Η τελική απόφαση α) για την κατακύρωση 90 ασθενοφόρων για 8 περιφέρειες και β) για τη ματαίωση και αίτηση για επαναδιαπραγμάτευση των 96 ασθενοφόρων για τις υπόλοιπες περιφέρειες προήλθε, αφού ελήφθησαν υπόψη τόσο οι γνωμοδοτήσεις των Νομικών Φορέων & Αρχών που είχε απευθυνθεί η Νομική Υπηρεσία τόσο του Οργανισμού όσο και του Υπουργείου Υγείας (σχετικά με τη νομιμοποίηση του ΔΣ για την πιθανότητα έναρξης νέων διαδικασιών επαναδιαπραγμάτευσης των οικονομικών προσφορών των εταιρειών), όσο και των υπαρχουσών οικονομικό-κοινωνικών συνθηκών του Δημοσίου Τομέα.
Ήδη, από ότι γνωρίζω, γίνονται ενέργειες για πρόγραμμα γέφυρα για την μεταφορά του συγκεκριμένου έργου του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, στην επόμενη περίοδο χωρίς να χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ευελπιστώ ότι σύντομα το ΕΚΑΒ θα προμηθευτεί τα ασθενοφόρα που τόσο τα έχει ανάγκη. Με δεδομένο όμως ότι ο στόλος μας πανελλαδικά αριθμεί περισσότερα από εξακόσια πενήντα (650) ασθενοφόρα, τα περισσότερα εκ των οποίων ηλικίας μεγαλύτερης των δώδεκα (12) ετών κρίνεται επιτακτική προμήθεια και άλλων τουλάχιστον διακοσίων (200) ασθενοφόρων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο στόλος μας.
Έχω ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο και είμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης σχετικού προγράμματος Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προκειμένου να προκηρύξουμε σε σύντομο χρόνο και νέο διαγωνισμό.


Αεροδιακομιδές και διακομιδές με πλωτά μέσα. Δυο σημαντικά τμήματα του ΕΚΑΒ για τα οποία υπάρχει εδώ και χρόνια η φήμη της ιδιωτικοποίησης τους. Με απόφαση σας συστάθηκε «Επιτροπή για τη βελτίωση της λειτουργίας του Τμήματος Αεροδιακομιδών». Έχει καταθέσει πόρισμα και ποια είναι η γνώμη σας και τι θα κάνετε για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ;

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μια πολυνησιωτική χώρα και οι υγειονομικοί  σχηματισμοί στα νησιά παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων και ελλείψεις ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού απαιτούνται διακομιδές ασθενών και τραυματιών από αυτούς τους υγειονομικού  σχηματισμούς σε άλλους που να μπορούν να τους αντιμετωπίσουν. οι διακομιδές αυτές πραγματοποιούνται με αεροπορικά η πλωτά μέσα. Προκειμένου οι διακομιδές αυτές να οργανωθούν καλύτερα και από υγειονομική αλλά και από οικονομική άποψη πρέπει:
α) να εγκατασταθεί άμεσα σύστημα τηλεϊατρικής από όλα τα νησιά προς το επιχειρησιακό κέντρο αεροδιακομιδών ώστε σε πραγματικό χρόνο να μεταφέρονται  ιατρικά δεδομένα για την κατάσταση υγείας των ασθενών και ‘η να δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση τους ή να αποφασίζεται η διακομιδή.
β) να ενισχυθούν νοσοκομεία σε επίπεδο νησιωτικών συμπλεγμάτων τόσο με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όσο και με πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ώστε οι διακομιδές είτε με αεροπορικά μέσα είτε με πλωτά μέσα να αντιμετωπίζονται σχεδόν εξολοκλήρου εντός των αυτών των γεωγραφικών ενοτήτων.
γ) να υπάρχουν τα κατάλληλα πτητικά μέσα, ελικόπτερα και αεροπλάνα που να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με αεροδιακομιδές (και όχι με λοιπές δραστηριότητες όπως πχ. συμβαίνει σήμερα έρευνα-διάσωση) και αυτά να χωροθετηθούν και να σταθμεύουν σε συγκεκριμένες περιοχές του ελλαδικού χώρου οι οποίες θα προκύψουν μετά από μελέτη ώστε οι αεροδιακομιδές να πραγματοποιούνται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αρχίσουν και στην Ελλάδα να πραγματοποιούνται και πρωτογενείς αεροδιακομιδές και όχι μόνο δευτερογενείς που πραγματοποιούνται σήμερα.
δ) σε ότι αφορά τις διακομιδές με πλωτά μέσα να δοθεί η δυνατότητα απόκτησης (με χρηματοδότηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ) πλωτών νοσοκομειακών σκαφών και σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα να πραγματοποιούνται οι πλωτές διακομιδές. Μέχρι να υλοποιηθεί αυτό να θεσπιστούν προδιαγραφές και να προκηρυχτεί  διαγωνισμός  για ανάθεση του έργου σε σκάφη που πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές με προκαθορισμένο οικονομικό τίμημα προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο  που εφαρμόζεται σήμερα εξεύρεσης από τα κατά τόπους λιμεναρχεία σκαφών για διακομιδές ασθενών, όταν το Λιμενικό Σώμα δεν έχει δικά του σκάφη.
Είμαι υπέρμαχος της διασφάλισης του Δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και αυτός είναι ο γνώμονας για όλες μου τις ενέργειες και τις αποφάσεις.


ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ. Ενσωμάτωση και επιστροφή στον φυσικό φορέα που είναι το ΕΚΑΒ , μια απλή μετεγκατάσταση ή τελικά μια επικοινωνιακή κίνηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας;

Είναι γνωστό πως το ΕΚΕΠΥ, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, υποστηρίζεται επιχειρησιακά από γιατρούς του ΕΚΑΒ. Η μετεγκατάσταση του θα βοηθήσει σημαντικά επί θεμάτων συντονισμού τόσο σε καθημερινό επίπεδο όσο και σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων. Αναμένουμε λοιπόν την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του ώστε να κριθεί η εν λόγω κίνηση εκ του αποτελέσματος. Οι απόψεις μου εξάλλου για την λειτουργία του ΕΚΕΠΥ είναι γνωστές.


Εκπαίδευση. Ποιες είναι οι δράσεις του τμήματος εκπαίδευσης που πιστεύεται ότι πρέπει να αναπτύξει περισσότερο το ΕΚΑΒ;

Το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ έχει (και θα πρέπει να έχει)  τους εξής βασικούς στόχους :
1-   Να προάγει την έννοια της υγείας, μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών συνδυαστικά με την παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών του ανθρώπου.
2-   Να λειτουργεί υπέρ της ενδυνάμωσης & της βελτίωσης της εικόνας του E.K.A.B. τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τους διαφόρους φορείς (συγκριτικό πλεονέκτημα του Οργανισμού),
3-   Να επιδιώκει τη δημιουργία κατανόησης, σχετικά με τον ρόλο, τον συγκροτημένο τρόπο λειτουργίας, τους στόχους αλλά και την φιλοσοφία του Ε.Κ.Α.Β.,
4-   Να δημιουργεί θετικής στάση στους πολίτες (π.χ. μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) αλλά και στους διάφορους φορείς απέναντι στο ρόλο και στο παρεχόμενο έργο του Ε.Κ.Α.Β.

Σε γενικές γραμμές θέλουμε το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ να λειτουργεί στρατηγικά και σε συνεργασία με φορείς και  κοινωνικές ομάδες να επιδιώκει την ανάδειξη του επιχειρησιακού & εκπαιδευτικού έργου του ΕΚΑΒ. Εξυπακούεται πως όλες αυτές οι ενέργειες, μας προσδίδουν (ως Οργανισμό) αυξημένο μερίδιο επικοινωνίας και αναγνωρισιμότητας.


Θεωρείται ότι ο εκπρόσωπος τύπου είναι απαραίτητος;

Το Ε.Κ.Α.Β. παρόλο που έχει ως βασικό σκοπό την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε έκτακτες περιπτώσεις κλπ, δεν διαθέτει Επίσημο Εκπρόσωπο Τύπου (εν αντιθέσει π.χ. με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία κλπ). Αυτό ισχύει ενώ πορευόμαστε σε μία σύγχρονη εποχή που πλέον η ανάπτυξη της επικοινωνίας (web, Social media κλπ) αλλά και η γενικότερη σχέση με ΜΜΕ είναι στην καθημερινότητα μας, από το πιο απλό μέχρι το πιο σημαντικό θέμα. Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως τα σύγχρονα ΜΜΕ έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν συνεχείς ειδήσεις (ιλιγγιώδης ταχύτητα στη ροή της πληροφορίας μέσω των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων) και άρα να ‘’κτίζουν’’ και την ανάλογη ‘’φήμη’’ για το καθετί. Όμως όσο εντυπωσιακός & ταχύτατος κι αν είναι ο τρόπος λειτουργίας των σύγχρονων ΜΜΕ, είναι κοινώς αποδεκτό πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί (και μάλλον σε ετοιμότητα) στα «μηνύματα» που προωθούνται προς αυτά, αφού με την ίδια ταχύτητα διαχέεται, εξαπλώνεται και εδραιώνει τις επιπτώσεις του και ο αρνητικός σχολιασμός σχετικά με το Ε.Κ.Α.Β. και τον τρόπο αντίδρασης του σε μια έκτακτη κατάσταση.(αυτό βέβαια προϋποθέτει την ύπαρξη επίσημης, επαγγελματικής και άμεσης ενημέρωσης μας για το τι δημοσιεύεται κλπ έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα δεδομένα σε επικοινωνιακή βάση...)
Είναι προφανές και πιστεύω πως καταλαβαίνετε και εσείς, πως ο χώρος των ΜΜΕ απαιτεί πλέον προσεκτικό χειρισμό από ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου της επικοινωνίας. (Θα έχετε διαπιστώσει πως ειδικά το Ε.Κ.Α.Β. αποτελεί αποδέκτη πληθώρας δημοσιεύσεων που δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και την πραγματικότητα).
Με λίγα λόγια, ο ρόλος του εκπροσώπου τύπου θα ήταν (και θα είναι) καθοριστικός για την επίσημη ‘’φυσική’’ εκπροσώπηση του Ε.Κ.Α.Β. στα ΜΜΕ, όταν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεση και αληθή ενημέρωση της κοινής γνώμης (σε έκτακτες επιπτώσεις, στη διαχείριση κρίσεων κλπ).
Τη δεδομένη λοιπόν χρονική στιγμή, λόγω της έλλειψης επίσημου εκπροσώπου τύπου, ενημερωνόμαστε (η Διοίκηση) επί 24ώρου βάσεως από εταιρεία εξωτερικού συμβούλου επικοινωνίας (που έχει αναδεχθεί με μειοδοτικό διαγωνισμό) που ανάμεσα στις υπόλοιπες υπηρεσίες που μας προσφέρει (συμβουλευτικό έργο σε διάφορες δραστηριότητες του Οργανισμού σχετικά με ενέργειες επικοινωνίας ή ενημέρωσης του κοινού, φορέων κλπ), φροντίζει τόσο για την καθημερινό έλεγχο της αποδελτίωσης του διαδικτύου αλλά και του Τύπου από όλη την Ελλάδα όσο και για την άμεση προώθηση των Δελτίων Τύπου και ανακοινώσεων μας προς όλα τα ΜΜΕ της χώρας.
Εν κατακλείδι θεωρώ ότι το Ε.Κ.Α.Β. θα πρέπει να αναπτύξει τα επικοινωνιακά του standard, όπως θα πρέπει να ισχύει για τον κάθε σύγχρονο οργανισμό. Βάσει αυτού του σκεπτικού, θα πρέπει να κτίσει τις ανάλογες σχέσεις με τα πολυκάναλα πλέον media αναπτύσσοντας μια πιο επίσημη, σαφή και σοβαρή επικοινωνιακή θέση και στάση μέσω των κατάλληλων γι΄ αυτό ανθρώπων, στελεχών, εταιρειών κλπ


Ποιο είναι το όραμα σας για το ΕΚΑΒ;

Θεωρώ επιτακτική την ανάγκη για την άμεση τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ, λαμβάνοντας υπόψη διεθνή αλλά και ευρωπαϊκά μοντέλα λειτουργίας αντίστοιχων υπηρεσιών προσαρμοσμένα όμως στα ελληνικά δεδομένα και συνυπολογίζοντας τη διατήρηση του Δημόσιου Πανελλαδικού χαρακτήρα του.
Αυτό επιγραμματικά μπορεί να επιτευχθεί με:
α) προσλήψεις διασωστών i)σε μόνιμη βάση κάθε έτος ώστε να αναπληρώνονται οι  συνταξιοδοτήσεις, ii)κάθε τριετία για επέκταση της πανελλαδικής κάλυψης του  ΕΚΑΒ, iii)εποχικού προσωπικού διασωστών για κάλυψη επειγουσών αναγκών    τουριστικών περιοχών
β) προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για επιπλέον λειτουργία ΚΙΜ και επέκταση της  επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής σε πανελλαδικό επίπεδο.
 γ) προσλήψεις τεχνικού και λοιπού προσωπικού για βελτιστοποίηση της λειτουργίας    της Υπηρεσίας
 δ) ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων αλλά και των μηχανών άμεσης              επέμβασης ανά πενταετία
 ε) σχεδιασμός ενός σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος    αεροδιακομιδών και    διακομιδών με πλωτά μέσα
 στ) σχεδιασμός ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης κλινών ΜΕΘ
 ζ) αναμόρφωση και επικαιροποίηση του Οργανισμού
 η) αναβάθμιση γνωστικού αντικειμένου μέσω αναβάθμισης του ΙΕΚ σε ΑΤΕΙ
 θ) οριστική διευθέτηση θεμάτων αρμοδιοτήτων ΕΚΑΒ με λοιπούς υγειονομικούς  σχηματισμούς

Τα 30 χρόνια  επιτυχημένης λειτουργίας του ΕΚΑΒ μπορούν και πρέπει να σηματοδοτούν τη μετεξέλιξη του σε ένα σύγχρονο οργανισμό απαλλαγμένο από τα προβλήματα του παρελθόντες και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος


Κύριε Νίκο Παπαευσταθίου, να σας ευχαριστήσουμε για την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαμε προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και οι αναγνώστες μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews