ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/8/15

Χανιά, Διασώστες του ΕΚΑΒ μετακινήθηκαν εθελοντικά λόγω υπηρεσιακών αναγκών και έμειναν σε μοναστήρι και μετά σε isobox!!!

Ο προκατασκευασμένος οικίσκος (isobox) στον Πλατανιά

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015
ΕΚΑΒNews

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο στις τουριστικές περιοχές της χώρας και στη  νησιωτική Ελλάδα αυξάνεται ο αριθμός των κατοίκων, λόγω αύξησης τουρισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ΕΚΑΒ να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω έλλειψης κυρίως προσωπικού.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ  και οι εργαζόμενοι καλύπτουν κατά την καλοκαιρινή κυρίως περίοδο τις περιοχές αυτές με εθελοντικές μετακινήσεις,  κατά την διάρκεια της άδειας τους, εξειδικευμένων διασωστών.
Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος από την αρμόδια Διεύθυνση του ΕΚΑΒ προγραμματίστηκε η εθελοντική μετακίνηση διασωστών και στον Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων για ορισμένο χρονικό διάστημα λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών. Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος «Η υπηρεσία θα φρόντιζε για τη διαμονή και για την ημιδιατροφή των συμμετεχόντων».
Η διαμονή τους όμως δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής. 


Δημοσίευμα από neatv.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διασώστες του ΕΚΑΒ έμειναν σε μοναστήρι και μετά σε κοντέινερ
neatv.gr

Τραγικές καταστάσεις βίωσαν δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι ήρθαν στα μέσα του μήνα για να στελεχώσουν το κλιμάκιο της Υπηρεσίας στον Πλατανιά, ένα κλιμάκιο που συνδράμει τα μέγιστα σε περιστατικά πνιγμών και τροχαίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μπορεί να πήραν διαβεβαιώσεις από την Υπηρεσία τους ότι θα διαμείνουν και φέτος σε κάποια δωμάτια στην περιοχή του Κολυμβαρίου, όπως και πέρυσι, ωστόσο, τους επιφυλάσσονταν κάτι... εντελώς διαφορετικό.

Έμειναν στους ξενώνες του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στη Μαραθοκεφάλα Κολυμβαρίου, όπου άντεξαν μόλις για δύο-τρεις ημέρες και κατόπιν "μετακόμισαν" στο κοντέινερ του ΕΚΑΒ έξω από το Δημαρχείο του Πλατανιά, όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι αδύνατο να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το isobox ως κατάλυμμά τους και ως εκ τούτου, δε μπορούν να εξακολουθήσουν την εργασία τους στον τοπικό τομέα του ΕΚΑΒ.

Η δικαιολογία που τους παρουσιάστηκε ήταν πως δεν υπήρχε δωμάτιο διαθέσιμο από πλευράς των ξενοδόχων των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπ' αυτές τις συνθήκες και προτίθενται να καταθέσουν σχετική αναφορά, ώστε να αποχωρήσουν από τα Χανιά τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: neatv.gr


Τελευταία ενημέρωση 26/8/2015, 08:30

ΒΙΝΤΕΟ: Σε κοντέινερ μένουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που στελεχώνουν το κλιμάκιο της υπηρεσίας στον Δήμο Πλατανιά


Σε ένα κοντέινερ το οποίο δεν διαθέτει ούτε ντουζιέρα για να κάνουν μπάνιο μένουν οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ που στελεχώνουν το κλιμάκιο της υπηρεσίας στον Δήμο Πλατανιά στα Χανία. Οι δύο διασώστες που ήρθαν εθελοντικά από την Θεσσαλονίκη βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτήν την ενοχλητική κατάσταση με αποτέλεσμα ήδη να έχουν καταθέσει αναφορά για να αποχωρήσουν άμεσα.


Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγ 2015

Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. οχι ακριβως εθελοντικα !!
    αν δεν απατωμε, αποζημειωνοντε με εκτος εδρας, εισητήρια
    και επιπλέον δεν χάνετε η αδεια τους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews