ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/9/15

Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια;


Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015
hamogelo.gr 

Οι  διακομιδές με χρήση θερμοκοιτίδας είναι πάντα ιδιαίτερες. Όση εμπειρία και να έχεις αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου, πάντοτε στη θέα μιας τόσο μικρής ύπαρξης τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν για το θαύμα της γέννησης μιας ζωής είναι έντονα.

Έτσι λοιπόν όταν ο ασυρματιστής του ΕΚΑΒ μας μεταβίβασε την κλήση γνωρίζαμε ότι δεν χωράει καμία καθυστέρηση.

«Νοσοκομείο Πολυγύρου, επείγων τοκετός, νεογνό με προωρότητα διασωληνωμένο, θα παραλάβετε μέσα από το χειρουργείο, με χρήση φάρων και σειρήνας»!

Η διαδρομή δύσκολη καθώς η κίνηση στο δρόμο για την Χαλκιδική ήταν αυξημένη. Φτάνοντας το προσωπικό του νοσοκομείου μας κατεύθυνε στο χειρουργείο όπου αντικρίσαμε την μικρή μας ηρωίδα.. 550 γραμμάρια.. Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια; Η πρόγνωση δεν ήταν καλή, οι κινήσεις μας συντονισμένες με το προσωπικό του νοσοκομείου, η μικρή μας ηρωίδα έπρεπε να παλέψει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να φτάσουμε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Παπαγεωργίου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο νοσοκομείο υποδοχής όλοι μας περίμεναν με αγωνία, αγωνία που μετατράπηκε σε χαρά όταν αντίκρισαν την μικρή μας ηρωίδα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενάντια στις προγνώσεις..

Η απάντηση στο ερώτημα μας ήταν μπροστά μας λοιπόν. Η ζωή δεν μετριέται σε γραμμάρια αλλά σε θέληση!

Το κείμενο γράφτηκε από τους Διασώστες του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 28/9/2015

Πηγή: hamogelo.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews