ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/9/15

ΕΚΑΒ, Διευκρινήσεις σχετικά με το συμβάν στο κέντρο του Πύργου Ηλείας

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews


Αθήνα 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Κ.Α.Β.: Διευκρινήσεις σχετικά με το συμβάν στο κέντρο του Πύργου Ηλείας.

Κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με συμβάν κατά το οποίο άτομο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο του Πύργου Ηλείας και των αναφορών περί μη διαθεσιμότητας οχήματος για την κάλυψη του περιστατικού, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε για τα εξής:
Το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση στις 11:35 (11/9/2015) από τον γιατρό κο Αντωνακόπουλο ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με το συμβάν.
Το συντονιστικό κέντρο ενημέρωσε τον κο Αντωνακόπουλο πως ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης του ασθενοφόρου είναι περίπου 15 λεπτά διότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλες οι μονάδες του Ε.Κ.Α.Β. Πύργου ήταν απασχολημένες. Κατόπιν αυτού ο κος Αντωνακόπουλος ενημέρωσε το συντονιστικό κέντρο να μην προβεί σε αποστολή ασθενοφόρου δεδομένου ότι ο πολίτης ήταν σε θέση να μεταφερθεί με ιδιωτικό μέσο στην πλησιέστερη δομή παροχής υγείας.
Το Συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β., κατόπιν της ενημέρωσης του κου Αντωνακόπουλου, ενημέρωσε το Γ.Ν. Πύργου ώστε να είναι σε ετοιμότητα για την εισαγωγή του πολίτη στα Επείγοντα Περιστατικά.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας


ΕΚΑΒNews
Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει στο Νομό Ηλείας σε δύο ημέρες και για το οποίο μεταφέρεται από τα ΜΜΕ διαφορετική από την πραγματικότητα εικόνα.
Και στις δύο περιπτώσεις το ΕΚΑΒ αντέδρασε άμεσα και με δελτία τύπου, βάσει των καταγεγραμμένων στοιχείων στο επιχειρησιακό αρχείο του, ενημερώνει υπεύθυνα για τους πραγματικούς χρόνους παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας και για πραγματικά γεγονότα,  προς αποφυγή δημιουργίας ανησυχίας στους πολίτες.


Δείτε το σχετικό δημοσίευμα

Αστυνομικός έπαθε εγκεφαλικό στη μέση του δρόμου και μεταφέρθηκε με... ταξί στο νοσοκομείο
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015, 12:40
zougla.gr

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ένας 57χρονος αστυνομικός στο κέντρο του Πύργου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του iliaoikonomia.gr, ο άνδρας ενώ περπατούσε υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο και πως θα έπρεπε να περιμένουν να καταφθάσει κάποιο από την Αμαλιάδα!
Περαστικοί βοήθησαν τον άνθρωπο να μεταφερθεί με ταξί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς η κατάστασή του ήταν αρκετά σοβαρή.
Ελλάς, το μεγαλείο σου...
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή: zougla.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews