ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/9/15

«Κλείδωσαν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας, Τι παίρνει Αν.Ξανθός και τι ο Π.Πολάκης


Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναμένεται να αναλάβει το ΕΚΑΒ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μοιράστηκαν τελικώς οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.
Επισήμως πάντως αναμένεται να εκδοθούν εντός των ημερών σε ΦΕΚ. Ήδη όμως το «δίδυμο» των Κρητικών έχει αρχίσει να ενημερώνεται πλήρως για τα θέματα.

Τι παίρνει ο Αν.Ξανθός

Όπως έγραψε το HealthReport.gr, (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Στον Αν.Ξανθό τα φάρμακα! Πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»), τη φαρμακευτική πολιτική αναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αναμένονται μάλιστα σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, σημαντικές αλλαγές που είναι άγνωστο εάν θα ευνοήσουν την φαρμακευτική αγορά.

Επίσης ο Ανδρέας Ξανθός αναλαμβάνει το θέμα των προσλήψεων στα νοσοκομεία και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα, το κομμάτι της ψυχικής υγείας, καθώς και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και το ΠΕΔΥ.

Πάντως στο κομμάτι της ΠΦΥ έναν ρόλο αναμένεται να έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Τι αναλαμβάνει ο Π.Πολάκης

Ο άλλος Κρητικός της οδού Αριστοτέλους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναμένεται να αναλάβει το βαρύ φορτίο του ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, τις διοικήσεις αυτών, τον τομέα των προμηθειών, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΠΥ καθώς και τους λεγόμενους «ράμπο» υγείας το ΣΕΥΥΠ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικές συσκέψεις για να οργανωθούν οι αλλαγές που θα προωθηθούν άμεσα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων ώστε να πληρώνονται στην ώρα τους.

Πηγή: healthreport.gr
Ο άγριος Π.Πολάκης και το…ξύλο στο υπ.Υγείας! Τι είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός
healthreport.gr, 23/9/2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με …άγριες διαθέσεις έφθασε στο υπουργείο Υγείας ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Σφακιανός στην καταγωγή Παύλος Πολάκης.

Ένας άνθρωπος γνώριμος στο υπουργείο Υγείας καθώς μέχρι πριν λίγα χρόνια μπαινόβγαινε ως συνδικαλιστής νοσοκομειακός γιατρός.

Και μάλιστα συνδικαλιστής με έντονες αντιπαραθέσεις με την εξουσία ακόμη και με …ξύλο.

Το παραδέχτηκε άλλωστε ο ίδιος μόλις πήρε το λόγο κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο υγείας, δίπλα στον Ανδρέα Ξανθό που ανέλαβε από αναπληρωτής, υπουργός Υγείας αλλά και πλάι στον πανεπιστημιακό Θάνο Δημόπουλο που διετέλεσε υπηρεσιακός.

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια και πριν γίνω Δήμαρχος ερχόμουν εδώ στο υπουργείο Υγείας μόνο για κινητοποιήσεις, ερχόμουν μόνο για ξύλο» είπε με περισσή άνεση ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ένας άνθρωπος που δήλωσε πως ήρθε για να τα βάλει με το …κατεστημένο και τα πιράνχας και για να χτυπήσει τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας.

Ο νέος αναπληρωτής με εξαιρετικά … «τσαμπουκαλεμένο» ύφος, για το οποίο άλλωστε είχε γίνει και γνωστός στο συνδικαλιστικό κίνημα, ειδικά όταν εργαζόταν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ήρθε για να «καθαρίσει» το σύστημα, όπως είπε ούτε λίγο ούτε πολύ. Καθότι αυτή «ήταν η εντολή που λάβαμε από το λαό στις εκλογές».

Ο …πληθωρικός Παύλος Πολάκης είναι κατά γενική ομολογία ένας άνθρωπος ντόμπρος και καθαρός με… εξαίρεση ενδεχομένως την παραδοχή του σε συνέδριο της ΚΕΔΕ όταν ήταν δήμαρχος, ότι διατηρούσε δύο ταμεία ένα άσπρο και ένα μαύρο, για να μπορεί ο Δήμος να τα βγάζει πέρα λόγω περικοπών στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πάντως κατά την παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Υγείας ο Π.Πολάκης… πήρε κεφάλι με το πληθωρικό του ταμπεραμέντο από τον χαμηλού προφίλ υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ψιθύριζαν … «μήπως τελικά αυτός θα είναι ο υπουργός;»

Βέβαια εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια: είναι άγνωστο ακόμη ποιες αρμοδιότητες θα του δοθούν από τον πρωθυπουργό καθώς είναι μάλλον δύσκολο να έχει περισσότερες από τον επικεφαλής του σχήματος Ανδρέα Ξανθό.Τι δήλωσε ότι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης

Ο ίδιος ο κ.Πολάκης πάντως έθεσε τις δικές του προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που εμπεριείχε μπόλικο… Κρητικό ταμπεραμέντο με τη δέουσα ένταση στη φωνή.

Η προώθηση και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η άμεση αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων, η «αιμοδότηση» των νοσοκομείων με προσωπικό, η επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών, αλλά και η πάταξη της διαφθοράς είναι ορισμένες από τις προτεραιότητες που έθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Όσο για την παραοικονομία ο γνωστός ως… μαυροπουκαμισάς πολιτικός σημείωσε πως το φακελάκι στα νοσοκομεία αποτελεί μόλις το 10% της διαφθοράς στο σύστημα υγείας ενώ το 90% είναι οι προμήθειες όπως στα φάρμακα, στα υλικά , στα αντιδραστήρια.

Γι αυτό και όπως σημείωσε: «Οι προκάτοχοί μας στο θέμα των προμηθειών κούρεψαν μεν οριζόντια τις τιμές, αλλά δεν πείραξαν το μηχανισμό λειτουργίας αυτού του συστήματος».

Γι αυτό και προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα προμηθειών με κεντρικές αγορές και ρύθμιση των τιμών.
Όσο για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ζήτησε τη στήριξή τους λέγοντας πως θα συνάψει ένα …συμβόλαιο τιμής μαζί τους.
Δημοσιεύτηκε 23/9/2015

Πηγή: healthreport.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews