ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/9/15

Σάμος, «Φιέστες» για ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς και καύσιμα!

Η προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης στην Υγεία, που επιχειρεί η κυβέρνηση, προσκρούει στην πραγματικότητα που ζουν και στη Σάμο υγειονομικοί και ασθενείς

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
Σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων

Με την ...υπενθύμιση ότι τα οχήματα του ΕΚΑΒ «δεν κυκλοφορούν μόνα τους, αλλά χρειάζονται οδηγούς και διασώστες», απαντά στη διοίκηση του νοσοκομείου, στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, καθώς «περισσεύουν οι φιέστες για την παραλαβή των τριών νέων ασθενοφόρων που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο, δύο μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και ένα από δωρεά φαρμακευτικής εταιρείας».
Πίσω από τις φιέστες, όμως, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Οπως καταγγέλλει το σωματείο «ενάμιση χρόνο τώρα, το νοσοκομείο δεν έχει οδηγούς διότι η τότε κυβέρνηση τους τρεις οδηγούς του νοσοκομείου τους έβγαλε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια τους ενέταξε στο ΕΚΑΒ (...) Το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ελάχιστο, με αποτέλεσμα σε πολλές βάρδιες να υπάρχει μόνο ένα στελεχωμένο ασθενοφόρο για όλο το νησί».
Έτσι, «στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και χρήζουν εξέτασης από ιδιώτη γιατρό λόγω έλλειψης ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, προτείνεται να μεταβούν στο ιδιωτικό ιατρείο με το αυτοκίνητό τους, με ταξί ή με τα πόδια με δική τους ευθύνη»!
«Μέσα στο καλοκαίρι, τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου δεν είχαν ούτε καύσιμα να κινηθούν και οι εργαζόμενοι παρακαλούσαν για δωρεές καθώς επίσης και ότι η συντήρηση των ασθενοφόρων, η αλλαγή ελαστικών και η ασφάλιση των οχημάτων καλύπτονται από προσφορές ιδιωτών», σημειώνει ο Σύλλογος και υπενθυμίζει ότι «όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Καρλοβάσου παραμένει απλήρωτο για νυχτερινή και εξαιρέσιμη εργασία όλο το 2015».
Τέλος, επισημαίνεται πως «η διοίκηση του νοσοκομείου όταν έκανε την παραγγελία των ασθενοφόρων δεν έλαβε υπόψη σε τι δρόμους, χωριά και γειτονιές θα κυκλοφορούν αυτά τα ασθενοφόρα, διότι ο όγκος τους δεν είναι κατάλληλος για τη Σάμο».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου ξεκαθαρίζει πως είναι αντίθετος με κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης στο χώρο της Υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΚΑΒ, και παλεύει για: Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτεται επαρκώς ολόκληρο το νησί. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Σάμου και το Κ.Υ. Καρλοβάσου. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

Πηγή: rizospastis.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews