ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/9/15

ΕΚΑΒ Κέρκυρας, Εν αναμονή των νέων προσλήψεων και ασθενοφόρων οχημάτωνΠέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ο Τομέας ΕΚΑΒ Κέρκυρας ιδρύθηκε το 2003 από οδηγούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς και από διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου που ήρθαν με μετάθεση από άλλους τομείς του ΕΚΑΒ.

Η δύναμη σήμερα για όλο τον νομό Κέρκυρας, μετά και την ένταξη των οδηγών το 2014 από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, είναι 27 άτομα εκ των οποίων ενεργά είναι 26 διασώστες (1 είναι με μακροχρόνια άδεια) με τα οποία βγαίνει καθημερινό πρόγραμμα με 2 ασθενοφόρα το πρωί, 2 το απόγευμα και 2 την νύχτα. Σημειώνεται ότι για την 24ωρη επάνδρωση ενός ασθενοφόρου χρειάζονται 11 Διασώστες. Λειτουργεί και Τηλεφωνικό-Συντονιστικό Κέντρο σε 24ωρη βάση στο οποίο απασχολούνται 6 διασώστες.

Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού είναι 110.000 ενώ τα καλοκαίρια λόγω του τουρισμού υπερδιπλασιάζεται και οι ανάγκες για άμεση προνοσοκομειακή βοήθεια είναι και αυτές αυξημένες κατά πολύ.

Αυτό λοιπόν το προσωπικό των 26 ατόμων καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, τα ρεπό και τις κανονικές άδειες του προσωπικού, καθώς και τις επείγουσες διακομιδές εκτός νησιού προς τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων κυρίως που προκύπτουν λόγω έλλειψης τμημάτων (κυρίως Μονάδας Νεογνών και μονάδα στεφανιογραφίας) από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και μη επαρκούς στελέχωσης του Νοσοκομείου Κέρκυρας από ιατρούς.
Οι αποστάσεις που πρέπει να καλύψουν τα ασθενοφόρα από Βορρά σε Νότο λόγω και γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων του νησιού (στροφές, βουνά, κακό οδικό δίκτυο, στενοί δρόμοι και καντούνια), κάνει την πρόσβαση σε κάποια περιστατικά ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα, με αποτέλεσμα για τη διεκπεραίωση ενός περιστατικού στο Βόρειο ή στο Νότιο τμήμα του νησιού, να χρειάζονται έως και δύο ώρες!
Αυτό έχει ως συνέπεια να μένει το υπόλοιπο του νησιού, χωρίς κάλυψη ασθενοφόρου, όταν υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο.
Υπάρχουν επίσης σε καθημερινή βάση προγραμματισμένες διακομιδές για Ιωάννινα (καρδιολογικά κ.α.) καθώς και πολλές δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, αιμοκαθάρσεις και επανεξετάσεις).
Το τελευταίο έτος λόγω των πολλών διακομιδών, ένα ασθενοφόρο από το Παράρτημα ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ενισχύει σε καθημερινή σχεδόν βάση (ξεκινώντας από τα Ιωάννινα) τον Τομέα της Κέρκυρας πραγματοποιώντας διακομιδές προς τα Νοσοκομεία της Ηπείρου.

Περιστατικά
Αύγουστος 2015
Το ΕΚΑΒ δέχθηκε 557 κλήσεις. Το σύνολο των διακομιδών σε υγειονομικούς σταθμούς ήτανε 440. Άλλες 136 διακομιδές έγιναν από το ασθενοφόρα του Νοσοκομείου (εξιτήρια, μαγνητικές)
Σύνολο διακομιδών στο Νομό Κέρκυρας 576

Ιούλιος 2015
Το ΕΚΑΒ δέχθηκε 571 κλήσεις. Το σύνολο των διακομιδών σε υγειονομικούς σταθμούς ήτανε 453. Άλλες 144 διακομιδές έγιναν από τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου(εξιτήρια, μαγνητικές).
Σύνολο διακομιδών στο Νομό Κέρκυρας 597

Ιούνιος 2015
Το ΕΚΑΒ δέχθηκε 419 κλήσεις. Το σύνολο των διακομιδών από το ΕΚΑΒ σε υγειονομικούς σταθμούς ήτανε 367.
Σύνολο διακομιδών στο Νομό Κέρκυρας 367

Εκπαιδευτική Ομάδα
Η Εκπαιδευτική Ομάδα του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας αποτελείται από 8 διασώστες οι οποίοι παρουσιάζουν πλούσια εκπαιδευτική δράση.Εκπαιδευτική εκδήλωση για την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης 
12 -19 Δεκεμβρίου 2014
Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Εν αναμονή των προσλήψεων και των νέων ασθενοφόρων
Με την 7Κ/2014 έχουν διοριστεί, χωρίς να αναλάβουν ακόμη υπηρεσία, (4) τέσσερις διασώστες. Με την ίδια προκήρυξη όμως (2) δύο  από τους νυν (26) διασώστες έχουν διοριστεί εκ νέου σε άλλο παράρτημα του ΕΚΑΒ.  Δηλαδή ο Τομέας θα ενισχυθεί με μόλις 2 διασώστες!!
Η αντικατάσταση των υπαρχόντων ασθενοφόρων οχημάτων, τα οποία έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, με νέα σύγχρονα από τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διευκολύνει το έργο των διασωστών.

Τα Κέντρα Υγείας του νησιού
Τα δύο από τα τρία Κέντρα Υγείας του νησιού δεν διαθέτουν ασθενοφόρα χωρίς κανέναν οδηγό!!
Κέντρο Υγείας Λευκίμμης : Ελλιπή στελέχωση (υπάρχει ασθενοφόρο από δωρεά χωρίς οδηγούς)
Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου: Μηδενική στελέχωση
Κέντρο  Αγ. Αθανασίου: Μηδενική στελέχωση

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας


Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, έχουν αναδειχθεί από το νεοσύστατο σωματείο τόσο με ανακοινώσεις όσο και με συνεντεύξεις σε ΜΜΕ.

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews