ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/15

Διευθύντρια Κ.Υ. Κασσανδρείας, Χωρίς ασθενοφόρα και γιατρούς τα Κέντρα Υγείας στη Χαλκιδική!


Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

karfitsa.gr

της Γιώτας Ρουμελιώτη
ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης (http://e-photopress.blogspot.gr/)

«Κραυγή αγωνίας» εκπέμπουν τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής και το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, ασθενοφόρα και διοικητική στελέχωση, με τα προβλήματα να διογκώνονται λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και της αύξησης των περιστατικών, όπως με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα οποία εμφανίστηκαν τόσο από την κακή ποιότητα του νερού, όσο και από τις… συχνές διακοπές ρεύματος!

Όπως αναφέρει στο Κarfitsa.gr η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, Σοφία Δημοπούλου, νοσηλευτές και γιατροί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, ενώ ορισμένες ειδικότητες δεν υπάρχουν καν. «Έχουμε τρομερό πρόβλημα με το προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας αυτή τη στιγμή έχουμε 6 νοσηλευτές και 10 γιατρούς, ενώ δεν έχουμε ορισμένες ειδικότητες όπως μαίες ή επισκέπτες υγείας. Είμαστε και χωρίς διοικητικό προσωπικό, γραμματείς κτλ. Προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Υπερβάλλουμε των προσπαθειών μας».

«Έμεινα χωρίς γιατρό λόγω… ΕΚΑΒ»

Η κ. Δημοπούλου εξηγεί ότι η συνέπεια της έλλειψης ασθενοφόρων έχει άμεσο αντίκτυπο στην γενική λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ενώ αναφέρει και περιστατικό κατά το οποίο έμεινε χωρίς γιατρό εξαιτίας της… ανυπαρξίας των ασθενοφόρων!
«Δεν υπάρχει ΕΚΑΒ Χαλκιδικής αλλά ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Εμείς έχουμε δυο οδηγούς και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Ωστόσο, το καλοκαίρι τα πράγματα δυσκολεύουν. Έχει συμβεί ένα έκτακτο και σοβαρό περιστατικό όπου ένας ασθενής έπρεπε να διακομισθεί άμεσα στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Πήγε με το ασθενοφόρο και η δική μας γιατρός για τη διακομιδή του ασθενούς.
Στο γυρισμό όμως αντί να επιστρέψουν εδώ, έπρεπε να περάσουν και από το νοσοκομείο Πολυγύρου –για εξιτήριο ασθενούς- γιατί δεν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο για να εξυπηρετήσει. Έτσι έμεινα χωρίς γιατρό για τέσσερις ολόκληρες ώρες. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και περιμένουμε μήπως γίνει κάτι», τονίζει.

Χωρίς γιατρούς και το Νοσοκομείο Πολυγύρου!

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου, Ιωάννη Μπισχινιώτη, το νοσοκομείο βρίσκεται κάτω από το 30% της στελέχωσης. «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο προσωπικό καθώς βρισκόμαστε κάτω από το 30% της στελέχωσης. Δεν έχουμε ειδικευόμενους γιατρούς και δευτερεύουσες ειδικότητες, όπως δερματολόγους, ορθοπεδικούς κτλ.
Η κατάσταση θα συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος του 2016 καθώς μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν διορισμοί. Με αυτοθυσία προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες συνθήκες με μειώσεις μισθών. Έχουν υποτετραπλασιαστεί οι μισθοί την ώρα που διπλασιάστηκαν οι απαιτήσεις».

Γαστρεντερίτιδα λόγω… ρεύματος!

Σχετικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα οποία εμφανίστηκαν τον Αύγουστο στη Χαλκιδική, ο κ. Μπισχινιώτης αναφέρει ότι ήταν σχεδόν αναμενόμενα εξαιτίας των συχνών διακοπών ρεύματος και της κακής ποιότητας του νερού. «Βγάλαμε στην ουσία ολόκληρο το καλοκαίρι χωρίς ρεύμα. Στο πρώτο πόδι είχαμε πολύ συχνές διακοπές. Ως εκ τούτου, τα τρόφιμα μέσα στα ψυγεία δεν μπορούσαν να συντηρηθούν και χαλούσαν με αποτέλεσμα να έχουμε κρούσματα γαστρεντερίτιδας και τροφικής δηλητηρίασης. Επίσης και το νερό στη Χαλκιδική είναι άθλιο. Ήταν λοιπόν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων», καταλήγει.

Ένας νομός με… τέσσερα ασθενοφόρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, τα μόνιμα ασθενοφόρα που υπάρχουν στην Χαλκιδική είναι τέσσερα. Στα Μουδανιά, στον Άγιο Νικόλαο, στον Πολύγυρο και στο Παλαιοχώρι. Ωστόσο, μόνο στα Μουδανιά και στο Παλαιοχώρι είναι 24ωρου βάσεως.
«Η θέση μας είναι πάγια. Ο νομός της Χαλκιδικής χρειάζεται κυρίως το καλοκαίρι. Θα πρέπει από τώρα η ηγεσία του υπ. Υγείας να ξεκινήσει την πρόσληψη εποχικών διασωστών, που θα μπορούσαν να προσληφθούν και να σταλούν στους αδύναμους τομείς. Στέλνουν προσωπικό από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Όμως είναι προαιρετικό, δηλαδή όποιος θέλει στην περίοδο της άδειάς του, αντί να καθίσει σπίτι του, να πάει να δουλέψει είτε στη Χαλκιδική, είτε στα νησιά. Αυτό είναι ένα ημίμετρο.
Η Χαλκιδική χρειάζεται 40-45 άτομα το καλοκαίρι επιπλέον και αντί γι’ αυτό μπορεί να δουλεύουν μόνο πέντε. Να γίνουν προσλήψεις όπως σε αστυνομία και πυροσβεστική», αναφέρει μέλος της Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ.
Δημοσιεύτηκε 2/9/2015

Πηγή: karfitsa.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews