ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/15

Σύσκεψη για το προσφυγικό, Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες!!!


Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες, αποφασίσθηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας.

Στο Δελτίο τύπου που εκδόθηκε αναφέρονται οι φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη χωρίς να περιλαμβάνεται το ΕΚΑΒ!!

Εκτός εάν περιλαμβάνεται στους λοιπούς… υπηρεσιακούς παράγοντες!!

Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα που προκύπτει από την ευρεία αυτή σύσκεψη είναι: Με ποια διαδικασία θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με διασώστες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό;

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό  και άπτονται των αρμοδιοτήτων  του Υπουργείου Υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης  Μπασκόζος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας  Σπύρος  Κοκκινάκης,  ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος  Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ  Νίκος   Παπαευσταθίου,  ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος  Καρβούνης, καθώς και υπηρεσιακοί  παράγοντες.

Με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων στα σημεία υποδοχής- κυρίως στα νησιά του Β. Αιγαίου (Μυτιλήνη και Κω)- δρομολογήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:
  • Επέκταση της λειτουργίας του ωραρίου του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • Περαιτέρω ενίσχυση του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη στελέχωση των Κινητών Μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στους χώρους πρώτης υποδοχής με υγειονομικό προσωπικό.
  • Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες και των χώρων πρώτης υποδοχής με νοσηλευτές.
  • Εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
  • Λεπτομερής καταγραφή των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων- μεταναστών με στόχο τη χρηματοδοτική κάλυψη.


Δείτε το δελτίο τύπου στο Yyka.gov.gr εδώ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ με δελτίο τύπου στις 5/9/2015 ανέδειξε τις ακραίες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.
Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews