ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/9/15

Τι έγινε, άραγε, με τη “συγκατοίκηση” ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ;Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος

2/9/2015
Μια σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας, μεταξύ αυτών και με τους επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Μπορεί η επαφές του Θ. Δημόπουλου να είχαν, ως επί το πλείστον, ενημερωτικό χαρακτήρα αλλά, ειδικά στην περίπτωση των δύο παραπάνω φορέων γεννάει και ένα βασικό ερώτημα: Τι έγιε, άραγε, με τη συγκατοίκηση τους;
Όπως φαίνεται, η “συμβίωση” ΕΚΕΠΥ και ΕΚΑΒ έμεινε στις προθέσεις.
Μπορεί να ήταν μια από τις πρώτες εντολές του Π. Κουρουμπλή, όταν ανέλαβε το Υπουργείο, μπορεί συμβάσεις για τις εργασίες να έχουν υπογραφεί αλλά σχεδόν 7 μήνες μετά τα δύο Κέντρα συνεχίζουν να τα χωρίζουν πάνω από 5 χιλιόμετρα απόστασης.
Σε συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τους τότε επικεφαλής ΕΚΕΠΥ και ΕΚΑΒ στα μέσα Φεβρουαρίου είχε δώσει σαφή εντολή το ΕΚΕΠΥ να μετεστεγαστεί στο κτήριο του ΕΚΑΒ έως τα τέλη του μήνα. Μάλιστα, επρόκειτο να καταγγείλει τη δαπανηρή σύμβαση μίσθωσης του κτηρίου που στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ στη Λ. Κηφισίας και οι πληροφορίες ήθελαν τον πρώην Υπουργό να σχεδιάζει ακόμα και τη διοικητική ενοποίηση των δύο φορέων (εδώ).
Η πρώτη προθεσμία δεν επιτεύχθηκε ποτέ, αλλά οι διαδικασίες για να υποδεχθεί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας τους εργαζόμενους του “αδελφού” Κέντρου συνεχίζονταν και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη υπογραφεί ακόμα και οι συμβάσεις για τη διενέργεια των απαραίτητων εργασιών. Αλλά και πάλι η μετακόμιση μοιάζει να έχει κολλήσει τις τελευταίες εβδομάδες.
Μάλιστα, το Υπουργείο πλήρωσε κανονικά το μίσθωμα Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, έγγραφο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρώην Υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης.
Πηγή : http://virus.com.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews