ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/9/15

Η τηλεϊατρική ενώνει τα διαπόντια νησιά, Αγορά και διάθεση μίας μοτοσικλέτας στο ΕΚΑΒ από τον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων


Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αγορά και διάθεση μίας μοτοσικλέτας στο ΕΚΑΒ από τον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων που θα αξιοποιηθεί προς όφελος των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών, με δυσκολία στην πρόσβαση.

Η τηλεϊατρική ενώνει τα διαπόντια νησιά
ele.gr

Τη δυνατότητα των ιατρικών ελέγχων μέσω της τηλεϊατρικής στους λιγοστούς κατοίκους των διαπόντιων νησιών, Μαθράκι, Οθωνούς και Ερείκουσα, προσφέρει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του νοσοκομείου Χατζηκώστα και του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων.

Το Διεθνές Ρόταρυ υιοθέτησε την πρωτοβουλία και πρόταση του τοπικού Ομίλου να ενισχυθεί η παροχή ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των διαπόντιων νησιών και ανέλαβε την κάλυψη του κόστους για την εγκατάσταση συστήματος τηλεϊατρικής παρακολούθησης και σύνδεσης με το νοσοκομείο Χατζηκώστα. Έτσι, ο αγροτικός ιατρός των απομακρυσμένων νησιών θα έχει τη δυνατότητα της άμεσης συνεργασίας με τους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, του Χατζηκώστα, σε πρώτη φάση μέσω των έκτακτων περιστατικών, ώστε να εκτιμάται η κατάσταση των ασθενών, να αναλύονται οι εξετάσεις και εφόσον κριθεί απαραίτητο να ορίζονται διακομιδές στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το ΕΚΑΒ θα αναλάβει από εκεί και ύστερα τις διακομιδές στην Κέρκυρα και στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.  Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει ακόμη και μία δεύτερη παροχή που είναι η αγορά και διάθεση μίας μοτοσικλέτας στο ΕΚΑΒ που θα αξιοποιηθεί προς όφελος των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών, με δυσκολία στην πρόσβαση.

Για το περιεχόμενο του μνημονίου και της προσφοράς των Ροταριανών μίλησαν χθες από το νοσοκομείο Χατζηκώστα, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων Ευάγγελος Αθανασίου, ο διοικητής της περιφέρειας Βορείου Ελλάδας του Ρόταρυ Γεώργιος Χριστοφορίδης και ο διοικητής του νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Ο κ. Γεωργόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σπουδαιότητα που έχει για το νοσοκομείο η εθελοντική προσφορά και δράση, όπως η συγκεκριμένη από τους Ροταριανούς, συμπληρώνοντας ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τηλεϊατρικής είναι μία εξαιρετικά σημαντική ιστορία για τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή, κυρίως λόγω των γεωμορφολογικών δυσκολιών.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: ele.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews