ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/9/15

Σε εναέρια… ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος


Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σε εναέρια… ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αναμένεται να μετατραπούν δύο ελικόπτερα Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος για την μεταφορά αρρώστων και επειγόντων περιστατικών από ακριτικά νησιά και άλλες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν το επιβάλλουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα ιδιόκτητα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής μετά τις εκατοντάδες ώρες πτήσης στην αποτελεσματική κατάσβεση των επικίνδυνων πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού, με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν στις αεροδιακομιδές ασθενών, τασσόμενα στο πλευρό του ΕΚΑΒ και του υπουργείου Υγείας.

Η συγκεκριμένη σκέψη χρησιμοποίησης των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής στις αεροδιακομιδές ασθενών προέκυψε από την… οικονομική κρίση, καθώς μόλις τέσσερα από τα συνολικά 18 ελικόπτερα που διαθέτουν Λιμενικό Σώμα και Πολεμική Αεροπορία, είναι αξιόμαχα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται ακινητοποιημένα στα αεροδρόμια Ελευσίνας, Τατοΐου και τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα λόγω έλλειψης κονδυλίων συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ληφθεί η σχετική απόφαση χρησιμοποίησης αναμένεται οι χειριστές των ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος να περάσουν από μία εκπαίδευση για αυτού του είδους τις μεταφορές ασθενών.

Πηγή: makeleio.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews