ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/10/15

Δράση αλληλεγγύης στην Ειδομένη από εργαζόμενους και ιατρούς του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης


Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Facebook Chris V Dimitriadis

Αποστολή στην ΕΙΔΟΜΕΝΗ του Ε.Κ.Α.Β.(2)
Μετά από συλλογή ενδυμάτων, παιχνιδιών, υποδημάτων και φαρμάκων, από τους διασώστες & τους γιατρούς του Ε.Κ.Α.Β.(2) Θεσσαλονίκης βρεθήκαμε και εμείς εκεί....στους πρόσφυγες...!!!!!!

Είμαστε παντού, (όχι μόνο ως προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης)

Είμαστε παντού προσφέροντας  υγειονομική περίθαλψη & φροντίδα...
(4 ώρες Ιατρείο, περισσότεροι από 250 πρόσφυγες, στα χέρια των γιατρών μας και στην φροντίδα των διασωστών του Ε.Κ.Α.Β.(2) )

Γιατί είμαστε υπηρεσία Εκτάκτου Ανάγκης και πάντα πρώτοι στην γραμμή του πυρός.

Και από αυτόν τον "πόλεμο" στα σύνορα, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε...

ΠΡΟΣΕΧΩΣ και πάλι ξανά εκεί......!!!!!!!

H ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........ΕΚΑΒNews
Ειδομένη και Πρόσφυγες
H Ειδομένη είναι ένα χωριό του νομού Κιλκίς, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Π.Γ.Δ.Μ.
Κοντά στην Ειδομένη, υπάρχει ο ομώνυμος σιδηροδρομικός σταθμός, με τρένα προς Θεσσαλονίκη, από Βελιγράδι και την Κεντρική Ευρώπη.
Από το 2014 άρχισαν να συρρέουν στην Ειδομένη Σύροι πρόσφυγες κυρίως, αλλά και Αφγανοί, Πακιστανοί και άλλοι, με σκοπό να διαβούν τα σύνορα και να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ. Επειδή η ΠΓΔΜ και βορειότερα η Σερβία είναι εκτός Συνθήκης Σέγκεν, οι πρόσφυγες προτιμούν αυτό το δρόμο προς τη Βόρεια Ευρώπη, ώστε εισερχόμενοι εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ουγγαρία, σε περίπτωση σύλληψής τους, να θεωρηθεί ως πρώτη χώρα εισόδου η Ουγγαρία και να επαναπροωθηθούν εκεί, και όχι στην κατά πολύ νοτιότερη Ελλάδα.
Το 2015 οι αρχές της ΠΓΔΜ αποφάσισαν τη φύλαξη των συνόρων τους από το στρατό, ώστε να αποτρέπεται οι είσοδος των προσφύγων. Έτσι το χωριό των 150 κατοίκων μετατράπηκε σε έναν απέραντο καταυλισμό, όπου καταλήγουν όλοι οι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα, με αριθμό εγκατεστημένων που φτάνει τις 5.000.

Οι φωτογραφίες είναι Facebook Chris V DimitriadisΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews