ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/15

Πολάκης: Με εύρος τιμής οι διαγωνισμοί για προμήθειες υλικών, Στα… 6.500 ευρώ το μέσο κόστος σέρβις του κάθε ασθενοφόρου


Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Αναλυτική περιγραφή των κινήσεων που προτίθεται να κάνει στον χώρο της υγείας έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός. Τα σχέδια για τους διαγωνισμούς.

Στα… 6.500 ευρώ το μέσο κόστος σέρβις του κάθε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Πολάκης: Με εύρος τιμής οι διαγωνισμοί για προμήθειες υλικών
Η εντολή είναι σαφής: μειώστε το χρέος για να ανασάνει ο τόπος, πάρτε πίσω τα λεφτά από τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή, ξεκινήστε την παραγωγική ανασυγκρότηση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Πρώτο καθήκον ήταν να σταθεροποιηθεί το σύστημα. Αυξήθηκε ήδη το όριο δαπανών κατά 150 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, για να εφοδιάζεται το σύστημα με τα απαραίτητα υλικά και να μην καταρρεύσει.

Στο θέμα του προσωπικού ολοκληρώνεται η διαδικασία για διορισμό γιατρών από προηγούμενες διαδικασίες. Προκηρύχθηκαν 1.990 άτομα από τον ΑΣΕΠ για να καλυφθούν ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό. Στόχος είναι στο τέλος του έτους να προχωρήσει η προκήρυξη για 2.400 θέσεις, εκ των οποίων 600 γιατροί.

Εκτίμησε ότι το σύστημα δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα ρευστότητας το επόμενο διάστημα, ενώ μίλησε για αξιολόγηση και αλλαγές των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει μια συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος, με μεταφορά αρμοδιοτήτων σε αποκεντρωμένους φορείς.

Σημείωσε ότι ακόμα και σήμερα πληρώνεται υγειονομικό υλικό σε πολύ υψηλές τιμές. Το ΕΚΑΒ διαθέτει το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά πληρώνει για τα 700 ασθενοφόρα 6.500 ευρώ το ένα για σέρβις και ανταλλακτικά. Σε πολλά νοσοκομεία η σίτιση κοστίζει 3 και 4 φορές παραπάνω από πεντάστερα ξενοδοχεία. Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει για επιθέματα από 12 εκατ. το 2012 συνολικά 54 εκατ. το 2015, τόνισε.

Έκανε λόγο για πλήρη καταγραφή των υλικών που χρησιμοποιούνται. Θα περιγραφούν οι προδιαγραφές για κάθε κατηγορία υλικών και όποιος προμηθευτής δεν τις καλύπτει, δεν θα μετέχει σε διαγωνισμούς. Εν συνεχεία θα καθοριστεί εύρος τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων, με βάση τη μέση τιμή των προϊόντων στην Ευρώπη.

Πηγή: euro2day.gr


Απίστευτες καταγγελίες Πολάκη για την σπατάλη στα νοσοκομεία που «ακουμπούν» και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή
6/10/2015
protothema.gr

Το κόστος συντήρησης των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 6.500 ευρώ ετησίως για κάθε όχημα «κόστος που προσεγγίζει την συντήρηση για μια Lamborghini»!

Υποστήριξε ότι «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει»

Η συντήρηση κάθε ασθενοφόρου στη Θεσσαλονίκη κοστίζει €6.500 - Το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας τριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια - Εκτοξεύτηκε και η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως - Τι είπε για τα κονδύλια που δίνει το υπουργείο Υγείας για σίτιση

Σε απίστευτες καταγγελίες που «ακουμπούν» και την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Υγείας προχώρησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης υποστηρίζοντας ότι στον τομέα προμηθειών «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει».

Μεταξύ των συγκεκριμένων παραδειγμάτων που απαρίθμησε ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι το κόστος συντήρησης των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 6.500 ευρώ ετησίως για κάθε όχημα «κόστος που προσεγγίζει την συντήρηση για μια Lamborghini»!

Εκτός αυτού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι για την σίτιση το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο». Συνεχίζοντας να αποκαλύπτει τα στραβά του συστήματος Υγείας επισήμανε πως «το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας πριν από τρία χρόνια ήταν 18 εκατ. ευρώ και σήμερα ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 120.000 έλληνες θα πρέπει να έχουν πρόβλημα. Η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως από 40 εκατ. ευρώ πήγε στα 47 εκατ. ευρώ και η περιτονιακή διήθηση από 3 εκατ. ευρώ πήγε το 2014 στα 28 εκατ. ευρώ».

Για τον περιορισμό της σπατάλης ο κ. Πολάκης εξήγγειλε ότι θα γίνει «πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων. Αυτή την στιγμή το υπουργείο δεν έχει κατάλογο με το τι χρησιμοποιεί κάθε νοσοκομείο. Δεύτερον θα υπάρξει περιγραφή  των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς. Τρίτον, θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων. Το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της ΕΕ. Θα είναι τεράστια εξοικονόμηση».

Πηγή: protothema.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews