ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/10/15

Απέρριψε η ΕΑΑΔΗΣΥ το αίτημα του ΕΚΑΒ για τη διενέργεια διαδικασίας με διαπραγμάτευση για τα 96 ασθενοφόρα οχήματα, Ανακοίνωση του Σωματείου Ιατρών ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Απέρριψε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων  το αίτημα του ΕΚΑΒ για τη διενέργεια διαδικασίας με διαπραγμάτευση για τα 96 ασθενοφόρα οχήματα για τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 16/7/2015 το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων σε πέντε Περιφέρειες και παραπέμπει το θέμα στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων το θέμα, με σκοπό τη μείωση της τελικής τιμής.
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων όμως στις 25/9/2015, αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος και τη μη παροχή σύμφωνης γνώμης επί του αιτήματος του ΕΚΑΒ για τη διενέργεια διαδικασίας με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για την ανάθεση της σύμβασης προμήθειας 77  ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων (σύνολο 96 ασθενοφόρα οχήματα) για τις ανάγκες των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τα υπόλοιπα 90 ασθενοφόρα από σύνολο 186 αναμένεται η σύμφωνη γνώμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατακύρωση του διαγωνισμού.


Ανακοίνωση του Σωματείου Ιατρών ΕΚΑΒ για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων, 1/10/2015

Η απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων  
25/9/2015
Η δήλωση της εκπροσώπου των υπηρετούντων ιατρών ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ κας Ευσταθίας Κουτρούμπα στις 19/7/2015 ήταν η εξής:

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ στις 16/07/2015

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Μετά από την παραίτηση της κ. Κωτούλα από εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ ΕΚΑΒ, έχω την τιμή να εκπροσωπώ τους Ιατρούς στο ΔΣ.
Κατόπιν των ανωτέρω στις 16/07/2015 συμμετείχα στη Συνεδρίαση του ΔΣ ΕΚΑΒ όπου μεταξύ άλλων κυρίαρχο θέμα ήταν ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ασθενοφόρων.
Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν “όχι” δηλαδή ακύρωση του διαγωνισμού και διαπραγμάτευση τιμής τα κάτωθι μέλη:

Πρόεδρος ΔΣ: Παπαευσταθίου Νικόλαος πτυχιούχος Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Αντιπρόεδρος ΔΣ: Ξυπολυτάς Βασίλειος πτυχιούχος Marketing Management.
Μέλος: Χριστοφιλόπουλος Μαυροειδής ΠΕ Διοικητικού, Προϊστάμενος Τμήματος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υγείας.
Εκπρόσωπος λοιπών, πλην των ιατρών, εργαζομένων στο ΕΚΑΒ: Μαθιόπουλος Γεώργιος.
Εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας: Μπαρμπάκος Ευάγγελος , Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας Αττικής.

Το ανωτέρω “όχι” αφορά τις Περιφέρειες: Αττικής 30 συν 15 Κινητές Μονάδες, Δυτικής Ελλάδας 15, Θεσσαλίας 13, Στερεάς Ελλάδας 10 και Κεντρικής Μακεδονίας 9 συν 4 Κινητές Μονάδες. Οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας έχουν απενταχθεί με πρωτοβουλία των Περιφερειών .

“Ναι” δηλαδή κατακύρωση του διαγωνισμού όπως είχε τεθεί από τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της νομικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ ψήφισαν τα κάτωθι μέλη:
Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου: Παπανικολάου Παναγιώτης Νευροχειρουργός.
Εκπρόσωπος των υπηρετούντων ιατρών ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ: Κουτρούμπα Ευσταθία, Αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ.

“Λευκό” ψήφισε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Πετρόπουλος Ηλίας , Πύραρχος – Καρδιολόγος.

Συνάδερφοι θεωρώ σκόπιμο από την πρώτη επίσημη παρουσία μου στο ΔΣ ΕΚΑΒ, μετά την παραίτηση της κ. Κωτούλα, να σας ενημερώσω για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, για το οποίο άλλωστε το Σωματείο Ιατρών και εγώ σαν Αντιπρόεδρος του έχει πάρει θέση με ανακοινώσεις και δελτίο τύπου στο παρελθόν.
Θεωρώ ότι οφείλω και πρέπει να σας ενημερώνω για όλα τα θέματα που αφορούν την ίδια την ύπαρξη του ΕΚΑΒ και το μέλλον του....
Τέλος εύχομαι να κάνω λάθος και να πετύχει η διαπραγμάτευση για τη μείωση του κόστους και γίνει η αγορά των ασθενοφόρων.

Με εκτίμηση,
Κουτρούμπα Ε.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews την ανακοίνωση του Σωματείου Ιατρών ΕΚΑΒ στις 19/7/2015 για την ακύρωση του διαγωνισμού  
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Προσοχη: η Ανεξαρτητη αρχη όπως χαρακτηριστικα λεει στο συμπερασμα της;


  Συμπέρασμα:
  Εν όψει όλων των προεκτεθεντων, με βάση το διδόμενο πραγματικό και από την συναγωγή αυτού στις προαναφερόμενες και ερμηνευομενες διατάξεις επι του τεθέντος ερωτήματος, η ΔΔΔΑ κατά πλειοψηφία αποφασίζει

  Την απόρριψη του αιτήματος και τη μη παροχή σύμφωνης γνώμης επί του αιτήματος του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ γ περ δδ του ν, 4013/2011, όπως ισχύει για τη διενέργεια διαδικασιας με διαπραγματευση χωρις δημοσιευση προκυρηξης, συμφωνα με τη διαταξη του αρθρου 25, παραγραφος 1, περιπτωση γ του πδ. 60/2007 για την αναθεση της συμβασης προμηθειας 77 ασθενοφορων και 19 κινητων μοναδων

  αλλα στην αμεσως προηγουμενη παραγραφο:
  Σε κάθε περιπτωση η αναθετουσα αρχη δεν κωλυεται εφοσον κρινει σκοπιμο να ανακαλεσει την αποφαση περι ματαιωσης του διαγωνισμου , να ολοκληρωσει τον διαγωνισμο με την εκδοση κατακυρωτικης αποφασης και να ασκησει την ευχερεια της να ζητησει τη βελτιωση της προσφορας μετα την απευθυνση της αποφασης αυτης στην κατά περιπτωση μοναδικη εναπομεινουσα μετεχουσα προκειμενου να επιτυχει πιο ικανοποιητικη τιμη στο συμβατικο πλεον σταδιο

  Από την άλλη πλευρα εφοσον η αναθετουσα αρχη κρινει ότι η μη συμφερουσα προσφορα της μοναδικης κατά περιπτωση εναπομεινασας συμμετεχουσας είναι αποδεδειγμενα αποτελεσμα αθεμιτης πρακτικης η ότι εν γενει υφιστανται στοιχεια αθεμιτης πρακτικης η διαφθορας στοω διαγωνισμο δεν κωλυεται να κανει χρηση του του δικαιωματος να αιτηθει την προσφυγη στην διαδικασια με διαπραγματευση με σκοπο τη ληψη κανονικων και αποδεκτων προσφορων υπο τις προυποθεσεις του αρθρου 24 παρ1 περ α


  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews