ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/15

Προσλήψεις-εξπρές σε ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ & νοσοκομεία, Τι υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός


Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015
Προσλήψεις-εξπρές σε ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ & νοσοκομεία 
ethnos.gr

100 θέσεις στην ειδικότητα Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ

ΕΝΘΕΤΟ «ΕΡΓΑΣΙΑ»
Oι πρώτες 912 θέσεις θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ οι λοιπές 1.760 αναμένεται να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ στις αρχές του 2016
Στην επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2.672 τακτικών υπαλλήλων στον τομέα της Υγείας προχωρά το υπουργείο. Ο πρώτος διαγωνισμός για την κάλυψη 912 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού έχει ήδη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ με στόχο την κάλυψη των θέσεων μέσα στο 2015, ενώ αναμένεται να «σπάσει» σε δύο προκηρύξεις αναλόγως των ζητούμενων ειδικοτήτων.

Επτακόσιες δώδεκα θέσεις αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό και 200 σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, μεταφορείς ασθενών, ραδιολόγοι, βοηθοί θαλάμου, μαιευτές και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2016 τοποθετείται η προκήρυξη των υπόλοιπων 1.760 θέσεων. Πρόκειται για 1.000 θέσεις σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες, 600 για την ενίσχυση μονάδων του ΕΣΥ και 100 θέσεις στην ειδικότητα Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και Θεσσαλονίκης, στον ΟΚΑΝΑ και στο ΚΕΘΕΑ.

Πηγή: ethnos.gr

Διαδικασίες-εξπρές για 2.672 θέσεις στα νοσοκομεία 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ
6/10/2015Και πάλι… προσλήψεις δια χειρός Τσίπρα! Τι υποσχέθηκε
healthreport.gr

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

Προσλήψεις γιατρών αλλά και νοσηλευτών υποσχέθηκε και πάλι ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στο τι θα αλλάξει στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα, μίλησε για τη δημιουργία ενός δωρεάν και ποιοτικού συστήματος υγείας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι και ειδικά οι πιο αδύναμοι.

Κατά τη συνήθη τακτική βέβαια, υποσχέθηκε προσλήψεις, οι οποίες ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν μείνει στα…χαρτιά.
Ωστόσο οι 4500 που είχε δεσμευτεί πριν λίγους μήνες όταν επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας ξεχάστηκαν στις…καλένδες.

Τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε ειδικότητες γιατρών ενώ επεσήμανε ότι έως το τέλος του 2015 θα έχουν προσληφθεί 1100 γιατροί.
Σε ότι αφορά το προσωπικό δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν συνολικά 2500 προσλήψεις το …επόμενο διάστημα.

Πηγή: healthreport.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews