ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/10/15

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, Στις εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον συνδυασμό ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Στις 20 Οκτωβρίου 2015 θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη των δύο αιρετών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ. Ενός εκπροσώπου όλων των εργαζομένων (πλην των ιατρών) και ενός εκπροσώπου όλων των υπηρετούντων ιατρών Ε.Σ.Υ..

Το ΕΚΑΒNews θα δημοσιεύσει όλες τις ανακοινώσεις των συνδυασμών εφόσον σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Ανακοίνωση Νο  14
Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2015

Στις εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον συνδυασμό ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 20 Οκτωβρίου 2015 καλούμαστε να επιλέξουμε για έναν θεσμό που μας αφορά όλους και όλες, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ. Εκπρόσωπο εργαζομένων με εμπειρία, ήθος, εντιμότητα, αγωνιστικότητα, πυγμή και προτάσεις απέναντι στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και όχι άβουλο και άλαλο. Αυτόν που θα λογοδοτεί, θα συνεργάζεται και θα αφουγκράζεται τα αιτήματα όλων των εργαζομένων και δεν θα είναι όργανο της όποιας διορισμένης Διοίκησης. Θα θέτει φραγμό στις αδικίες, στις τιμωρίες, τον εμπαιγμό και την διαπόμπευση των εργαζομένων. Θα ελέγχει την Διοίκηση και θα καταγγέλλει τα κακώς κείμενα, την έπαρση των προϊσταμένων – υπευθύνων και την αφερεγγυότητά τους.
Κύριο μέλημα του εκπροσώπου μας πρέπει να είναι η ενημέρωση των εργαζομένων με τακτικές ανακοινώσεις καθώς και η συνεργασία του με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις δύο Ομοσπονδίες του χώρου μας.

Ο έλεγχος της διορισμένης από τον υπουργό διοίκησης στο ΕΚΑΒ δεν μπορεί να γίνει από έναν ελεγχόμενο κομματικό συνδικαλιστή. Όπως δεν μπορεί να γίνει και από έναν που κατέχει ή θα κατέχει, θέση άσκησης διοίκησης.

Η πολιτική της υποβάθμισης – απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η μειωμένη χρηματοδότηση για το 2015 αλλά και για το 2016 όπως προκύπτει από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η καθυστέρηση του διαγωνισμού για την προμήθεια  ασθενοφόρων, οι συνεχείς δεσμεύσεις  για υλοποίηση μέρους των αιτημάτων μας χωρίς όμως να υλοποιούνται, οι συνεχείς καθυστερήσεις στις πρόσθετες αμοιβές καθώς και η «έναντι» αποζημιώσεις, ο ρόλος του ΕΚΕΠΥ καθώς και οι «φωνές» που ακούγονται για ένταξη του ΕΚΑΒ στις περιφέρειες, έχουν δημιουργήσει ανασφάλεια στους εργαζόμενους και προβληματισμό για την επόμενη ημέρα στο ΕΚΑΒ.
Οι νέες μισθολογικές περικοπές έμμεσες και άμεσες, η θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου, με μείωση μισθολογικού κόστους και σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, το νέο σύστημα αξιολόγησης και  το συνταξιοδοτικό (σύνταξη στα 62 με 40 έτη ή στα 67) οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση το ΕΚΑΒ και το ΕΣΥ.

Θέλουμε ένα ΕΚΑΒ πανελλαδικά κάτω από ενιαίο φορέα, ενιαία Διοίκηση και προγραμματισμό, διασφαλίζοντας την δωρεάν προνοσοκομειακή περίθαλψη του ελληνικού λαού

Ο πολίτης κάθε μέρα ζει στο πετσί του  την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και το ΕΚΑΒ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Η υπηρεσία μας όμως μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί, μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να παρέχει εξειδικευμένες, δωρεάν, σύγχρονες και δημόσιες υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Η πρόταση μας για μια σύγχρονη-αυτόνομη-ένστολη ειδική δημόσια υπηρεσία παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας έρχεται να συμπληρώσει την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ) η οποία μιλάει για ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Ο νέος Οργανισμός (ο σημερινός είναι του περασμένου αιώνα!), η Αξιολόγηση ως Υπηρεσία Εκτάκτου Ανάγκης, η ρύθμιση του συνταξιοδοτικού (πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν διασώστες 62-67 ετών), η εξαίρεση στις εκτός έδρας μετακινήσεις, η αποκατάσταση της αδικίας στην πτητική αποζημίωση, η αναβάθμιση των διοικητικών-τεχνικών υπηρεσιών και η αναβάθμιση του διασώστη μπορούν να αποτελέσουν την βάση για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ σε μια σύγχρονη, ευέλικτη, αυτόνομη, ειδική δημόσια υπηρεσία παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Ικανή να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε οποιαδήποτε πρόκληση της εποχής. Με πρωταγωνιστικό αλλά και ελεγκτικό ρόλο στον προνοσοκομειακό χώρο. Με διαρκή ετοιμότητα, άμεση ανταπόκριση και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στον τόπο του συμβάντος από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, στα πρότυπα των διεθνών υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής βοήθειας.

Με αφορμή την πολύ σοβαρή υπόθεση της εκπροσώπησης στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την όποια προσπάθεια βασίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τον συνδυασμό «ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ».
Οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Ε.Σ.Κ.Ε. ΕΚΑΒ, παλιοί και νέοι, έχουν δώσει τα δείγματα γραφής τους στο ΕΚΑΒ, συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, να διεκδικούν και να παλεύουν για την δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες (ΠΟΠ ΕΚΑΒ-ΠΟΕΔΗΝ) του χώρου μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Έχουν πετάξει την κομματική τους ταυτότητα και όλοι μαζί ενωμένοι πορεύονται ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο με εντιμότητα και διαφάνεια.

Οι δεσμεύσεις μας αποτελούν εγγύηση για το αύριο του ΕΚΑΒ.
Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε για να κάνουμε πράξη τις προτάσεις μας, για ένα δίκαιο, δημοκρατικό και αξιοκρατικό ΕΚΑΒ.


Στις
20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Συμμετέχουμε στις εκλογές για εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και στηρίζουμε το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο της
ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
βασιζόμενο στην εμπειρία, στα νέα πρόσωπα και την αγωνιστική δράση. 

Facebook Εναλλακτική Πρόταση-ΕΚΑΒΔείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews