ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/10/15

Τομέας ΕΚΑΒ Κομοτηνής, Βάση του ΕΚΑΒ στις Σάππες ζητά ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών


Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Βάση του ΕΚΑΒ στις Σάππες ζητά ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών

Με ομόφωνο ψήφισμά του που δόθηκε στην δημοσιότητα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαρωνείας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, «καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη διαχρονική συνολική υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαπών, το οποίο σήμερα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ολόκληρης της ανατολικής Ροδόπης, με πληθυσμό τουλάχιστον 20.000 κατοίκων».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρώνειας Σαπών κατά την τακτική συνεδρίαση της 30 9 2015 και μετά από συζήτηση

ΟΜΟΦΩΝΑ

– Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την διαχρονική συνολική υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαπών το οποίο σήμερα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ολόκληρης της ανατολικής Ροδόπης ήτοι πληθυσμού τουλάχιστον 20.000 κατοίκων

-Ζητά άμεσα την ίδρυση και λειτουργία στις Σάπες Βάσης του ΕΚΑΒ το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση με την επιστροφή του ασθενοφόρου που το ΚΥ διαθέτει
και που δεν έχει έρθει ποτέ στην έδρα του.

-Ζητά την άμεση επιστροφή στο Κέντρο Υγείας Σαπών όλων εκείνων των υπαλλήλων του που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) αλλά και την αναπλήρωση όλων όσοι για διάφορους λόγους ,αιτιολογημένα ,δεν παρέχουν υπηρεσία σε αυτό.

-Απαιτεί την ενίσχυση σε διαρκή βάση όλων των δομών υγείας του Δήμου προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τόσο των συνδημοτών μας όσο και όσων επισκέπτονται το Δήμο κατά τους θερινούς μήνες

-Το παρόν ψήφισμα θα αποσταλεί στους: Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας,Βουλευτές του Ν Ροδόπης,Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης,Περιφερειάρχη ΑΜΘ ,Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης,Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΑΜΘ,Δκτη Σισμανόγλειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής,Δντρια ΕΚΑΒ ,ΜΜΕ.

Σάπες 30/9/2015

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Πηγή: dimosmaroneiassapon.grΤομέας ΕΚΑΒ Κομοτηνής
Ο Τομέας ανήκει στο Παράρτημα Αλεξανδρούπολης-9η Περιφέρεια και καλύπτει τις ανάγκες προνοσοκομειακής φροντίδας 110.000 κατοίκων του Νομού Ροδόπης.
Η συνολική δύναμη του Τομέα Κομοτηνής , μετά και την ένταξη 6 οδηγών το 2014 από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι 25 Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου εκ των οποίων οι δύο θα συνταξιοδοτηθούν το προσεχές διάστημα.
Αυτό λοιπόν το προσωπικό των 25 ατόμων καλύπτει τις ανάγκες του νομού, τα ρεπό και τις κανονικές άδειες του προσωπικού, καθώς και τις επείγουσες διακομιδές εκτός νομού, κυρίως  προς το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και κάποιες φορές προς τα νοσοκομεία Καβάλας και Θεσσαλονίκης.


Σε νέο χώρο μετά τις πλημμύρες του Μαρτίου
Μετά τις πλημμύρες του Μαρτίου, το ΕΚΑΒ φιλοξενήθηκε σε χώρους της πρώην ΥΕΒ, στη συνέχεια για ένα μόλις 24ωρο στο νοσοκομείο, ενώ η μόνιμη στέγη του πλέον είναι στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Κομοτηνής ατόμων με αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), πίσω από το μουσικό σχολείο.
Ο νέος χώρος έχει υψηλές προδιαγραφές. Το σημείο όπου βρίσκεται η νέα βάση του ΕΚΑΒ Κομοτηνής δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης προς όλες τις κατευθύνσεις της πόλης και στις εισόδους-εξόδους της Εγνατίας Οδού. Δεν βρίσκεται στο κέντρο, έχει άνετο χώρο στάθμευσης για τα ασθενοφόρα και έχει ξεχωριστή είσοδο από αυτήν του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, οπότε η υπηρεσία είναι πλήρως αυτόνομη και σε αυτό το κομμάτι.


Υγειονομικός Χάρτης Νομού Ροδόπης
Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής
Κέντρο Ιάσμου
Κέντρο Υγείας Σαπών
Στα Κ.Υ. δεν υπάρχουν οδηγοί.

Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία Νομού Ροδόπης
Δείτε εδώ

Απαραίτητος η ίδρυση νέου Τομέα ΕΚΑΒ στην Ροδόπη
Σήμερα η περιοχή της Ροδόπης καλύπτεται από δύο ασθενοφόρα τα οποία έχουν πληρώματα τουλάχιστον 11 άτομα το καθένα. Η ίδρυση ενός νέου Τομέα ΕΚΑΒ καθώς και η στελέχωση των δύο Κέντρων Υγείας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας τους πολίτες της Ροδόπης.Όπισθεν το μουσικού σχολείου στεγάζεται η υπηρεσία

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews