ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/15

Ζάκυνθος, Προσωρινή λύση στην στελέχωση του ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Χωρίς ασθενοφόρο κατά την νυχτερινή βάρδια κινδύνεψε να μείνει ο Τομέας ΕΚΑΒ Ζακύνθου λόγω υποστελέχωσης του. Η εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ της ΖΑΚΥΝΘΟΥ» και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανέδειξαν το πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί.
Άμεση ήταν η παρέμβαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ καθώς μετακίνησε δύο (2) διασώστες από το ΕΚΑΒ Πάτρας στο νησί.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Τομέα καθώς οι μετακινήσεις έχουν ημερομηνία λήξης στις 23 Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα το ΕΚΑΒ θα μείνει πάλι με μικρό αριθμό διασωστών (σύνολο 6) και δεν θα είναι δυνατή η 24ωρη επιχειρησιακή κάλυψη του νησιού.
Τέλος έλαβαν και τα σενάρια για την στελέχωση του ασθενοφόρου βάρδιας με έναν διασώστη και έναν τραυματιοφορέα από το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου απέτρεψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Μια τέτοια απόφαση άλλωστε έρχεται σε αντίθεση με σχετική οδηγία από την ΠΟΕΔΗΝ καθώς εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά για το θέμα αυτό.

Τίθεται βέβαια το ερώτημα: Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου, θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση μετά την λήξη των προσωρινών μετακινήσεων;

Θυμίζουμε ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ζακύνθου εργάζονται αδιάκοπα, χωρίς ρεπό και άδειες, σε καθημερινή βάση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και δίνουν πραγματικό αγώνα για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό.

Η ανθρωπιά και το φιλότιμο όμως έχουν κάποια στιγμή ένα τέλος!ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Προσωρινή λύση-και με την πρωτοβουλία του Δήμου-για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ
ert.gr

Από το Δήμο Ζακύνθου θα φιλοξενηθεί το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, αποτελούμενο από τρία άτομα, το οποίο θα αποσπαστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί από την Πάτρα. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου, Κώστα Κονίδα, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Αντώνης Λευτάκης, ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ζακύνθου, Νίκος Κορώνης, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Βαγγέλης Τσώλας.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε διεξοδικά για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο με τις ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση, ενώ για το θέμα του ΕΚΑΒ ο κ. Κορώνης υποστήριξε ότι είναι αδύνατον να υπάρξει βραδινή βάρδια. Παράλληλα, το σωματείο εργαζομένων εξέφρασε αντιρρήσεις για την απόφαση της διοίκησης να συνδράμει το ΕΚΑΒ με νοσηλευτή του νοσοκομείου (αυτό έγινε για ένα βράδυ).
Ο κ. Κολοκοτσάς επικοινώνησε με το γραφείο του Βουλευτή Ζακύνθου και Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, και ενημερώθηκε πως με ενέργειές του το ΕΚΑΒ Πάτρας θα στείλει τρία άτομα, τα οποία θα μείνουν στη μαθητική εστία και θα σιτίζονται στο κοινωνικό εστιατόριο του Δήμου.
Τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου, όσο και ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την άμεση παρέμβασή του και για το ενδιαφέρον που επέδειξε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο αφορά ανθρώπινες ζωές.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος θα αποστείλει έγγραφο στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι προσλήψεις που έχουν προβλεφθεί για το ΕΚΑΒ Ζακύνθου και να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση το πρόβλημα.

Πηγή: ert.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Τελευταία ενημέρωση 15/10/2015, 05:10
Ζάκυνθος: ΕΚΑΒ προσωρινή λύση για τη βραδινή βάρδια


Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτ 2015Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews