ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/10/15

Πρόταση συνέλευσης για το Κέντρο Υγείας Τήνου


Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ¨Κοινό Τηνίων¨ με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Τήνου. Το Κοινό Τηνίων προτείνει νέα γενικής λαϊκή συνέλευση από τον Δήμο για το θέμα της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στο νησί.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μοναδική μονάδα δημόσιας υγείας στο νησί, το Κέντρο Υγείας Τήνου, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας. Πολλές φορές έχουν αποσταλεί έγγραφα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο υγείας από τον νυν και τον πρώην δήμαρχο, πολλές αναφορές έχουν γίνει σε τοπικά μέσα, ακόμη και μήνυση έχει κατατεθεί εναντίον του υπουργού υγείας στο παρελθόν. Όμως τα προβλήματα παραμένουν και συνεχώς αυξάνονται.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση μεταξύ εργαζομένων, εκπροσώπου του Δήμου Τήνου, άλλων φορέων του νησιού και ενός βουλευτή Κυκλάδων, όπου για άλλη μία φορά αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τα προβλήματα που αναφέρονται συνοπτικά παρακάτω.

1. Έλλειψη Γιατρών Γενικής Ιατρικής
2. Έλλειψη Ακτινολόγου και Τεχνολόγου
3. Μη παροχή εξόδων των γιατρών για τις διακομιδές
4. Μεγάλες ελλείψεις υλικών ως αποτέλεσμα του ότι το ΚΥ ανήκει πλέον στη ΔΥΠΕ Πειραιά και όχι στο νοσοκομείο ΣΥΡΟΥ (γεγονός που προκαλεί και άλλα προβλήματα)
5. Απλήρωτες εφημερίες καθώς και υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού
6. Προβλήματα με τους τραυματιοφορείς που ανήκουν στο ΕΚΑΒ και όχι στο ΕΣΥ

Επειδή η υγεία μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, δεν χωράνε εντυπωσιασμοί, πολιτικές σκοπιμότητες, ανούσιες αντιπαραθέσεις ή μικροπολιτικές και προκειμένου να πιεστεί η κεντρική πολιτική ηγεσία του τόπου η οποία φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα προβλήματα αυτά, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων", προτείνει την διοργάνωση νέας γενικής λαϊκής συνέλευσης από τον Δήμο για το θέμα της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στο νησί και ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας. Η συμμετοχή του κόσμου στην προηγούμενη γενική λαϊκή συνέλευση που οργανώθηκε για το θέμα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ήταν εντυπωσιακή και το παρόν θέμα είναι της ίδιας αν όχι μεγαλύτερης σημασίας για τους Τηνιακούς.

Αναμένουμε να έρθει η πρότασή μας ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ψηφιστεί και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία.

Πηγή: tinostoday.gr

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Δημήτρης Παπαγιαννίδης με τους διασώστες του 
Τομέα ΕΚΑΒ Τήνου

2014, Αφιέρωμα στον τομέα ΕΚΑΒ Τήνου
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Αφιέρωμα στον τομέα ΕΚΑΒ Τήνου, Επίσκεψη Προέδρου του ΕΚΑΒ, 7/9/2014


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews