ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/10/15

Κινητοποιήσεις από το ΕΚΑΒ Λέσβου


Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Κινητοποιήσεις από το ΕΚΑΒ Λέσβου – «Δε μας ακούει η διοίκηση»

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Λέσβου ως ύστατο μέσο πίεσης προς τη διοίκηση του Κέντρου για την ενίσχυσή του σε προσωπικό και οχήματα.

Οι εργαζόμενοι που σήμερα πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Μυτιλήνης τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί και να μεταφέρουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όχι τα ραντεβού και τα εξιτήρια.

Τα περιστατικά ανά μήνα πέρυσι ήταν 250, φέτος με το προσφυγικό φτάνουν τα 800 ενώ το προσωπικό παραμένει χρόνια τώρα 32 άτομα. Ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που αλλεπάλληλα είναι τα ναυάγια και οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.

Όσον αφορά τα οχήματα όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δημήτρης Βεγιάννης είναι 9 με σοβαρά προβλήματα και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έμειναν από βλάβες ακινητοποιημένα τα τρία από αυτά.

«Η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν μας έχει δώσει καμία σημασία, προβλήματα και ελλείψεις είχαμε και το προηγούμενο διάστημα αλλά τώρα με τη κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όριά μας».


Με τέσσερα οχήματα μόνο, το ΕΚΑΒ καλείται να εξυπηρετήσει όλο το νησί.
Λέσβος: Υγεία υπό κατάρρευση

Συντάκτης: Ανθή Παζιάνου

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν γιατροί, νοσηλευτικό και προσωπικό των μονάδων Υγείας σε Λέσβο και Λήμνο. Η καθημερινότητα στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου χειροτερεύει.

«Με μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού και με κριτήριο την προσωπική εξυπηρέτηση, προσπαθούν να μπαλώσουν τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που έχει προκαλέσει το πάγωμα των προσλήψεων τα τελευταία έξι χρόνια», λέει η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου.

Έτσι το Κ.Υ. Καλλονής λειτουργεί χωρίς ακτινολογικό, χωρίς παιδίατρο και χωρίς γιατρό μικροβιολόγο. Σε όλα τα Κ.Υ. υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, μαίες, φύλακες, γιατρούς και δεκάδες κενές βάρδιες ασθενοφόρου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν εξαγριωθεί, καθώς, με τέσσερα οχήματα μόνο, καλούνται να εξυπηρετήσουν όλο το νησί, από τα επείγοντα περιστατικά έως και τους ναυαγούς.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Σορόπος, λέει στην «Εφ.Συν»:

Μας έχουν κάνει λάστιχο. Τις προάλλες βάλαμε σε ασθενοφόρο δεκάδες πρόσφυγες γιατί δεν είχαμε πώς αλλιώς να τους μεταφέρουμε. Είναι δυνατό, το Λιμενικό και η Αστυνομία να ανανεώνουν τον στόλο τους κι εμείς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού να είμαστε με 4 πεπαλαιωμένα οχήματα;

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το 30% των οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών είναι κενές, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να υπολειτουργούν (παιδιατρικό, ορθοπεδικό, ουρολογικό, νευροχειρουργικό, μικροβιολογικό, ακτινολογικό, ψυχιατρικό, ογκολογικό–αιματολογικό, ΜΕΘ, ΜΤΝ κτλ).

Αν δεν ανανεωθούν οι θητείες των 18 επικουρικών γιατρών η λειτουργία του νοσοκομείου θα καταρρεύσει, εκτιμούν οι γιατροί, ενώ η έλλειψη ειδικευομένων γιατρών επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση.

Κι όλα τα παραπάνω ενώ οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου είναι άρτιες, αφού προσφάτως παραδόθηκε η νέα πτέρυγα 4.500 τ.μ..

Παρ’ όλα αυτά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όπως αναφέρει η ταμίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών στην «Εφ.Συν.» Ολγα Συροπούλου, «το Ογκολογικό στεγάζεται σε άθλιες συνθήκες. Για πολλοστή φορά έπεσε τμήμα της οροφής από τη νεροποντή».

Στη Λήμνο

Επίσης, η 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, της πρώτης μονάδας που εφημερεύει 24 ώρες στην Ελλάδα, δεν έχει εξασφαλιστεί λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υγείας, αλλά και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου έλαβαν εξώδικο από μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, σύμφωνα με το οποίο αμφισβητείται η νομιμότητα των κυκλικών βαρδιών και των εφημεριών, αφού δεν έχει εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ για τα ανάλογα κονδύλια και την ίδια ώρα το ΠΕΔΥ δεν έχει στελεχωθεί με τους απαραίτητους γιατρούς.

Σε ό,τι αφορά τη Λήμνο, για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης στο οικείο νοσοκομείο απαιτείται η ενίσχυση του προσωπικού με μία θέση νεφρολόγου, δύο θέσεις παθολόγων, μία θέση ιατρού γενικής ιατρικής, μία θέση αναισθησιολόγου, μία θέση ιατρού χειρουργού, μόνιμοι ή επικουρικοί, αλλά και να δοθούν κίνητρα στους ιατρούς για την τοποθέτησή τους σε ακριτικές περιοχές, επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Νεφροπαθών του νησιού.

Πηγή: efsyn.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews