ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/10/15

Στάση εργασίας στα Κέντρα Υγείας Αχαΐας, Άμεση λύση στο θέμα των διακομιδών και της επιστροφής του γιατρού στην έδρα του με ευθύνη του ΕΚΑΒ ή του νοσοκομείου αναφοράς


Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Στάση εργασίας στα Κέντρα Υγείας Αχαΐας

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποιούν την επόμενη Τρίτη οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Αχαΐας απαιτώντας την καταβολή της αποζημίωσής τους για τις ήδη δεδουλευμένες εφημερίες τους, καθώς και κανονικές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

«Η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) επιδεινώθηκε δραματικά εξαιτίας της εφαρμογής στην υγεία των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και της μετακίνησής τους από τα νοσοκομεία αναφοράς τους προς τις ΥΠΕ, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν είχαν καμία προετοιμασία και υποδομή γι' αυτό που αποτέλεσε την τελευταία πράξη στην πορεία της διάλυσης του όποιου δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) υπήρχε μέχρι τότε» επισημαίνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) και συμπληρώνει:
«Ο νόμος 4238/14 για την ΠΦΥ και το ΠΕΔΥ που ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για την εξυπηρέτηση των Μνημονίων και φέρνει τη σφραγίδα του Άδωνι Γεωργιάδη, τότε υπουργού Υγείας, η σημερινή κυβέρνηση τον εφαρμόζει χωρίς καμία παρέκκλιση».

Η ΕΙΝΑ τονίζει ότι είναι άμεσα αναγκαίο να υπάρξει αύξηση στο όριο του απαιτούμενου και αναγκαίου ποσού στον προϋπολογισμό του 2016 για την ασφαλή εφημέρευση και λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Επίσης, άμεση λύση στο θέμα των διακομιδών και της επιστροφής του γιατρού στην έδρα του, με ευθύνη του ΕΚΑΒ ή του νοσοκομείου αναφοράς και άμεση λύση στο θέμα της διατροφής των γιατρών εφημερίας. Επιπλέον η ΕΙΝΑ ζητάει να ομαλοποιηθούν οι προμήθειες αναλώσιμου υλικού των Κ.Υ. στις απαιτούμενες ποσότητες για τη λειτουργία τους και άμεση πρόσληψη του αναγκαίου υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού και αλλαγή του νόμου για την ΠΦΥ μέσα από μια ευρύτατη συζήτηση στην κοινωνία.

Πηγή: avgi.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews