ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/10/15

Ασθενοφόρα στη Σουηδία στέλνουν στο νοσοκομείο σημαντικά στοιχεία για τον ασθενή σώζοντας ζωές


Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Με την αποστολή των ζωτικών παραμέτρων του ασθενή από το ασθενοφόρο. θα μπορούν οι γιατροί από το νοσοκομείο να υποστηρίζουν τους διασώστες και να προετοιμάζουν έγκαιρα τα εξωτερικά ιατρεία.

Η περιφερειακή διοίκηση της Στοκχόλμης εξόπλισε τα περίπου 100 ασθενοφόρα της με ηλεκτρονικό σύστημα που σώζει ζωές. Η συμβουλευτική και εταιρεία παροχής υπηρεσιών - CSC υπενθυμίζει ότι το εν λόγω σύστημα έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί. Η νέα τεχνική θα συνδέει μελλοντικά σε πραγματικό χρόνο τα ασθενοφόρα με το νοσοκομείο και θα στέλνει καθοδόν ζωτικές παραμέτρους του ασθενή.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι γιατροί από το νοσοκομείο να υποστηρίζουν τους διασώστες και να προετοιμάζουν έγκαιρα τα εξωτερικά ιατρεία. «Κατά τη μεταφορά του ασθενούς θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας από το ασθενοφόρο στα επείγοντα του νοσοκομείου μέχρι και το καρδιολογικό τμήμα», εξηγεί ο Claus Schünemann πρόεδρος της διοίκησης του CSC Γερμανίας.

Στη συνέχεια τα δεδομένα του ασθενή θα είναι προσβάσιμα στο σύστημα της κλινικής. «Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατή μια ταχύτερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη», λέει ο Schünemann. H CSC έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σύστημα για τα ασθενοφόρα στη γειτονική Δανία. Η online-τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί εκεί περισσότερες από 400 χιλιάδες φορές και αξιολογηθεί στην πράξη.
Δημοσιεύτηκε 8/10/2015

Πηγή: iatronet.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews