ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/15

Στο εδώλιο ο πρώην Προέδρος του ΕΚΑΒ Ιωάννης Ροτζιώκος


Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Στο εδώλιο του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Ρόδου,  θα καθίσει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β Ιωάννης Ροτζιώκος.
Κατηγορείται  ως υπαίτιος για την έλλειψη προσωπικού, την έλλειψη ασθενοφόρων, τις ελλείψεις υλικών και για τις μαζικές μεταθέσεις – μετακινήσεις του υπάρχοντος προσωπικού που έγιναν την περίοδο Ιούλιο 2010 έως Δεκέμβριο 2010 .
Αναρτήθηκε από ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
Τελευταία ενημέρωση 13/10/2015, 12:30

Κατηγορούμενος στη Ρόδο ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ
rodiaki.gr

Είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του μετά από αναφορές εργαζομένων

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη από την αρμόδια Εισαγγελέα Ρόδου τον Απρίλιο του 2013, για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα που παρουσίαζε (και παρουσιάζει ακόμα και μέχρι σήμερα) η νευραλγική αυτή υπηρεσία και στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, μετά από αναφορά που είχε κάνει ο σύλλογος των εργαζομένων της Ρόδου, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του τότε προέδρου του ΕΚΑΒ, παραπέμποντάς τον έτσι να δικαστεί στο αρμόδιο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ρόδου, με την κατηγορία της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου!

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ  κατηγορείται ότι, από το μήνα Ιούλιο έτους 2010 έως και το μήνα Οκτώβριο έτους 2010, με πρόθεση ματαίωσε ενέργεια που ήταν αναγκαία για να αποτραπεί κοινός κίνδυνος και συγκεκριμένα:

α) Δεν τοποθέτησε υπεύθυνο στο ΕΚΑΒ Ρόδου

β) Δεν φρόντισε για το εξοπλισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Ρόδου, όπως αυτόματοι απινιδωτές, οξύμετρα, στρώματα πολυτραυματία κ.α

γ) Να αντικαταστήσει τα παλαιά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με νέα, αφού εμφάνιζαν συνεχείς βλάβες με νέα και 

δ) Να επανδρώσει το ΕΚΑΒ Ρόδου με ικανό αριθμό προσωπικού, λόγω των μαζικών μεταθέσεων – μετακινήσεων του υπάρχοντος
προσωπικού, αυτός δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών της νήσου Ρόδου, λόγω έλλειψης εξοπλισμού, προσωπικού και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews