ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/10/15

Ασθενοφόρα στη Βρετανία καθυστερούσαν σκόπιμα να φτάσουν σε ασθενείς


Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Οι αρχές ερευνούν την υπηρεσία 111 που φέρεται να ευθύνεται για 25 θανάτους λόγω της καθυστέρησης

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας διεξάγει έρευνα για μια υπηρεσία ασθενοφόρων η οποία αποφάσισε μονομερώς να καθυστερεί την αποστολή ασθενοφόρων για τους ασθενείς που τηλεφωνούσαν στο κέντρο για τα μη επείγοντα περιστατικά 111.  
Σύμφωνα με την Telegraph, οι υπηρεσίες αυτές προβλέπεται να στέλνουν ασθενοφόρα για όλα τα περιστατικά που χαρακτηρίζονται ως "απειλητικά για τη ζωή" ενός ασθενούς, ακόμη κι αν αυτά αναφερθούν μέσω του κέντρου βοήθειας 111, εντός οκτώ λεπτών.   
Η έρευνα αφορά τουλάχιστον 25 θανάτους μετά την "μονομερή" λειτουργία από την υπηρεσία South East Coast Ambulance ενός συστήματος καθυστέρησης της ανταπόκρισης στις κλήσεις στη γραμμή 111, με τον χρόνο αναμονής σε ορισμένα απειλητικά για τη ζωή των ασθενών περιστατικά να φθάνει έως και τα 18 λεπτά.  
Σημειωτέον βέβαια πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που η υπηρεσία 111 δέχεται πυρά, καθώς τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε πως η υπηρεσία αρνήθηκε την αποστολή ασθενοφόρου σε περιστατικά, ακόμη και όταν οι καλούντες δήλωσαν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα που μπορεί να υποδήλωναν μια καρδιακή προσβολή.  
Αυτοί που χειρίζονται τις κλήσεις φέρεται ότι αναγκάζονταν να μην στέλνουν ασθενοφόρα σε ασθενείς κάποιες φορές την ημέρα λόγω μιας έλλειψης τραυματιοφορέων κι έλλειψης επαρκούς ειδικευμένου προσωπικού. 

Πηγή: lifo.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews