ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/15

Σοβαρές βλάβες σε πολλά ασθενοφόρα σύμφωνα με τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, «Πράσινο φως» από την Ενιαία Αρχή για την προμήθεια ασθενοφόρων


Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015
tovima.gr

Ζητούν από το ΔΣ να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός

Έκκληση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ να ολοκληρώσει το διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων κάνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Όπως αναφέρουν,  «καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες  προσπαθειών  υποβάθμισης του ΕΚΑΒ, σας αναφέρω την προσπάθεια αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ που είναι μια από τις τελευταίες, αλλά χωρίς ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν προ του φάσματος της διακοπής λειτουργίας, οι δε πολίτες…».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα περισσότερα ασθενοφόρα που είναι σε χρήση, είναι μοντέλα 2003  με αποτέλεσμα να μην πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλούς διακομιδής. Ενδεικτικά  αναφέρουν ασθενοφόρα που όταν βρέχει το νερό μπαίνει στην καμπίνα του ασθενούς, Κινητές Ιατρικές Μονάδες που όταν λειτουργεί ο κλιματισμός δε λειτουργεί ο αναπνευστήρας ή το  monitor κ.α .

Επίσης, η συντήρηση και τα ανταλλακτικά κοστίζουν για το κάθε ασθενοφόρο περίπου 6.500 ευρώ το χρόνο, πολλά έχουν αποδεκατιστεί λόγω ακινητοποίησης ή «κανιβαλισμού», και καθημερινά να τίθεται και κάποιο εκτός λειτουργίας «με αποτέλεσμα να είμαστε σε αριθμό μικρότερο και από το όριο ασφαλείας».

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω - σημειώνουν - είναι η μεγάλη απειλή για τη Δημόσια Υγεία, η περαιτέρω υποβάθμιση και αναξιοπιστία του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ. 

Δημοσιεύτηκε 5/10/2015
Πηγή: tovima.gr«Πράσινο φως» από την Ενιαία Αρχή για την προμήθεια ασθενοφόρων
healthview.gr

«Πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ, δίνει απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του Κέντρου μπορεί να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό με με την έκδοση κατακυρωτικής απόφασης. Μετά την εξέλιξη αυτή, το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ, καλεί το ΔΣ του Κέντρου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν άμεσα στην προμήθεια των ασθενοφόρων.
Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός «τρέχει» από το 2012 και είναι συνέχεια διαγωνισμού του 2007 και σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου Ιατρών του ΕΚΑΒ:
  • τα περισσότερα ασθενοφόρα που είναι σε χρήση είναι μοντέλα του 2003
  • δεν πληρούν τις στοιχειώδης συνθήκες ασφαλούς διακομιδής. Ενδεικτικά: ασθενοφόρα που όταν βρέχει  το νερό μπαίνει στην καμπίνα του ασθενούς.
  • Η συντήρηση και τα ανταλλακτικά, για το κάθε ασθενοφόρο κοστίζει περίπου 6.500 ευρώ το χρόνο!


Δημοσιεύτηκε 5/10/2015
Πηγή: healthview.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews