ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/10/15

Κατερίνη, Εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς», Βίντεο

Η υπεύθυνη του ΕΚΑΒ κ. Δέσποινα Χαρίση σε ΚΑΡΠΑ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΣΩΖΟΥΝ… ΖΩΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς η σημερινή και στην Πλατεία Ελευθερίας αυτή την ώρα δεκάδες μαθητές από σχολεία της πόλης μαθαίνουν από έμπειρους διασώστες τον τρόπο που μπορούν να σώσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος παθαίνει ανακοπή καρδιάς, με τα ίδια τους τα χέρια και φυσικά με τη σωστή τεχνική.

Την εκδήλωση ανοικτής μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), με την αρωγή του ΕΚΑΒ, του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί η υπεύθυνη του ΕΚΑΒ κ. Δέσποινα Χαρίση  με γκρουπ μαθητών προσπαθούν να «επαναφέρουν τους ασθενείς τους» με ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση).


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτ 2015


Αξίζει να σημειωθεί ότι η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από παρευρισκόμενους πολίτες-μάρτυρες αυξάνει την επιβίωση 2-3 φορές, εφαρμόζεται όμως μόλις σε 1 από τις 5 περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. Αυξάνοντας το ποσοστό αυτό, 100.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη. Τα ποσοστά εφαρμογής ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής ποικίλουν σημαντικά, από πολύ χαμηλά (Ισπανίας 12% / Γερμανία 15%), μέχρι πολύ υψηλά (Ολλανδία 61% / Σουηδία 59%). Η Ελλάδα δυστυχώς συγκαταλέγεται στις χώρες με τα μικρότερα ποσοστά.Η εκδήλωση στοχεύει στην εκπαίδευση όλων των πολιτών και ειδικότερα στην εκπαίδευση νέων ανθρώπων και για το λόγο αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας, μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της πόλης μας θα εναλλάσσονται κατά ομάδες στο χώρο της πλατείας,  σε μια  προσπάθεια μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νέων στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Πηγή: pieriareport.gr


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΟΛΥΜΠΟΣ''
Facebook

‘’16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ’’ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!!

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΖΩΕΣ!!!!!

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΠΡΑΜΓΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-10-15 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β. ΠΙΕΡΙΑΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ!!!Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews